Porod bez registrace

Anonymní
28.9.19 15:14

Porod bez registrace

Ahoj holky,

jsem ve 30tt a ráda bych rodila v Hořovicích, kde není potřeba registrace k porodu. Co když ale zrovna budou mít stop stav? Podle bydliště spadám pod Motol, ale tam je registrace potřeba.

Jak to v takovém případě probíhá? Poradí nám v Hořovicích, kam jet jinam a kde mají volno nebo budu muset sama obvolávat různé porodnice a někam se prostě nacpat? Doma mě snad rodit nenechají? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
28.9.19 15:19

Registrace v Horovicich neni nutna, ale je tam mozna? Jestli jo, tak byste mela nejlepsi se tam normalne zaregistrovat… jako na ulici vss asi rodit nenechaji, aleumim si predstavit, jak se budou tvarit :nevim: nedejbuh, kdyz bude hodne plno…taky budete muset chodit nekam do poradny ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:23
@Melodie91 píše:
Registrace v Horovicich neni nutna, ale je tam mozna? Jestli jo, tak byste mela nejlepsi se tam normalne zaregistrovat… jako na ulici vss asi rodit nenechaji, aleumim si predstavit, jak se budou tvarit :nevim: nedejbuh, kdyz bude hodne plno…taky budete muset chodit nekam do poradny ne?

Registrace k porodu tam právě vůbec nevedou. Na monitoring od 36tt budu chodit tam.

• Citovat
  • Upravit
5006
28.9.19 15:24

Je to pak neprijemny. Kamaradka byla registrovana v Podoli, ale voda praskla moc brzy a nemeli zrovna misto na neonatologii. Obvolavali okolni porodnice (pry dost laxne), ona si nakonec sama vytelefonovala Horovice, kde ji nastesti vzali, ale pry ji jeste v tom Podoli nasadili brouka do hlavy s tim, ze nevedeli zdali v Horovicich zvladnou tak male mimi. Jo a perlicka - jela tam s den odteklou vodou sama svym autem… tam pak samozrejme kapacky, antibiotika, kortikoidy, udrzovaci lecba… dala to, nakonec vse ok, ale rikala ze takovej stres nezazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
28.9.19 15:30
@Anonymní píše:
Registrace k porodu tam právě vůbec nevedou. Na monitoring od 36tt budu chodit tam.

no tak když tam budeš chodit na monitoring, tak asi se předpokládá, že tam budeš i rodit - u nás to tak je, tak se zeptej přímo tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.9.19 15:37
@Anonymní píše:
Registrace k porodu tam právě vůbec nevedou. Na monitoring od 36tt budu chodit tam.

Taky si myslim, ze to berou, kdyz se tam bude chodit na poradnu, ze tam budete rodit… ted si vzpominam, ze kamardka tam rodila. Hodne si to chvalila, jen rikala, ze na tu poradnu se take neobjednava na cas a musite tam prijit a cekat, nez na vas prijde řada :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.9.19 15:59

Ale ona chápe, že tam chce rodit a oni ti v porodnici tak berou. Ptá se na situaci, když bude mít porodnice stop stav.
Zeptej se tam, Zakladatelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 16:54
@g.sandova píše:
Ale ona chápe, že tam chce rodit a oni ti v porodnici tak berou. Ptá se na situaci, když bude mít porodnice stop stav.
Zeptej se tam, Zakladatelko.

Jojo, přesně tak. Ale koukám, že problém může být, i když je stop stav v porodnici, kde je registrace.
Na začátku těhotenství jsem si udělala předběžnou registraci v jiné mimo pražské porodnici. Mohla bych tam jít na jednu kontrolu a mít registraci pro jistotu i tam. Přijde mi ale škoda tam takhle někomu zabírat místo, když chci rodit v Hořovicích.

• Citovat
  • Upravit
352
28.9.19 17:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

jsem ve 30tt a ráda bych rodila v Hořovicích, kde není potřeba registrace k porodu. Co když ale zrovna budou mít stop stav? Podle bydliště spadám pod Motol, ale tam je registrace potřeba.

Jak to v takovém případě probíhá? Poradí nám v Hořovicích, kam jet jinam a kde mají volno nebo budu muset sama obvolávat různé porodnice a někam se prostě nacpat? Doma mě snad rodit nenechají? :lol:

Hořovice nevím jak to mají, ale i když v Motole mají registraci, musí vzít každou rodičku. Všechny fakultní nemocnice to tak mají!!

Známá chtěla rodit v Neratovicích, registraci sice měla ale byl stop stav, tak jeli do Kralup, tam jí nevzali, ani v Brandýse, tak nakonec jela do Mělníka!!! Vše objela už s kontrakcema… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
28.9.19 18:36

Nám v Hořovicích řekli, ať zavoláme, až se budeme chystat k odjezdu. Jakou nouzovou variantu jsem brala pokračovat po D5 do Příbrami :mrgreen:. Spádový Motol jsem brala jako supernouzovku pro případ maléru.
Když už jsem pak v Hořovicích byla, tak po pár dnech stop stav byl a braly jen ty rodičky, co přivezla sanitka. Ale prý tam bývá výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5407
28.9.19 19:02

Treba v Pribrami explicitne rikali, ze k nim muze prijet rodit kdokoliv, v pripade nejakych komplikaci je vhodna, ne nezbytna, alespon jedna kontrola pred porodem (napr. predchozi CS, dite KP apod.). Z Horovic se snad obvykle posila prave do Pribrami. Ale oni ti reknou, kam mas jet. Stop stav je spis vyjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21562
28.9.19 21:14

Podle mě je lepší si dopředu zavolat. Když jsem rodila podruhé, byla jsem registrovaná v Podolí. Ale měli stop stav, tak jsem si obvolala další porodnice a rodila nakonec na Bulovce. Nechtěla bych absolvovat projížďku po porodnicích v kontrakcich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.19 08:00
@nozu píše:
Podle mě je lepší si dopředu zavolat. Když jsem rodila podruhé, byla jsem registrovaná v Podolí. Ale měli stop stav, tak jsem si obvolala další porodnice a rodila nakonec na Bulovce. Nechtěla bych absolvovat projížďku po porodnicích v kontrakcich…

A když jste volala do dalších porodnic, zajímal se někdo o to, jestli máte registraci v jiné pražské porodnici? Volat dopředu určitě budu.

• Citovat
  • Upravit
21562
29.9.19 08:32
@Anonymní píše:
A když jste volala do dalších porodnic, zajímal se někdo o to, jestli máte registraci v jiné pražské porodnici? Volat dopředu určitě budu.

Ano, volala jsem s tím, že v Podolí mají plno a jestli mě vezmou. V Motole mě sestra sjela na tři doby, že mají také narvano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.19 08:40
@nozu píše:
Ano, volala jsem s tím, že v Podolí mají plno a jestli mě vezmou. V Motole mě sestra sjela na tři doby, že mají také narvano…

Takže vlastně není žádný rozdíl v tom, pokud je stop stav v porodnici, kde registrace je a v porodnici kde není. Děkuju, to jsem potřebovala vědět :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková