Porod do vody. Nějaké zkušenosti?

76
26.6.17 13:14

Porod do vody. Nějaké zkušenosti?

Ahoj těhulky a maminky. V Chebu nově zavedli přirozené porody do vody. Co si o tom myslíte, máte nějaké zkušenosti? Vlastní či od známých? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
26.6.17 13:35

@oliez. myslím, že je to určitě dobrá varianta a pokud ta možnost je, stojí za to zkusit. Já jsem plánovala rodit do vody, sama jsem vodomil a teplá vana mi normálně dělá dobře, u obou dětí jsem tu možnost měla, ale zajímavé bylo, že v době kontrakcí jsem vůbec neměla na žádné ráchání chuť. U prvního, kdy byl porod pomalejší, jsem si dávala vanu doma a moc se mi to nelíbilo, u druhého už jsem si nedávala ani sprchu, nebylo mi to příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
26.6.17 13:44

Sestřenice tak chtěla rodit, ale ve vaně jí vždy kontrakce mizely a porod se zpomaloval. Já si myslím, že nejsme ryby ani žáby, abychom rodily do vody. A blbé je, že když nastanou komplikace, ve vaně doktor nemůže rychle a efektivně pomoct a než se z ní rodička dostane, může být pozdě. Za mě ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
26.6.17 13:46

Porodila jsem do vody dvakrat, za mne dobre. Ale ne v CR a ne do vany, spis by se to dalo nazvat bazenem, vana mi byla pri prvnim pokusu s prvnim ditetem mala, neda se v ni menit poloha a nejak vic se pohybovat (navic mam 187cm), takze z te jsem vylezla a porodila na sousi. S druhym a tretim jsem jela do porodniho domu, kde jsou na porody do vody specializovani, vice nez 90% porodu se tam odehraje do vody. Nevim jiste, jestli to bylo vodou, ale s prvnim ditetem jsem mela trhliny druheho stupne, s druhym a tretim zadne poraneni nebylo, treti byl nejvetsi. Do vody se radi lezt az pri otevreni na pet a vice cm, jinak to spis porod zpomali. Moje deti se ve vane narodily do patnacti minut, proste uz to pak byla rychlovka, asi i diky te vode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
26.6.17 13:50

Porodila jsem do vody staršího syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.6.17 13:52

@ELIbeta tak to ja mrknu, jak to v tom chebu vlastne maji… zatim tam rodili jen par deti. Znama tam rodila a byla taky naprosto spokojena. ja mam vybranou jinou porodnici, ale tam je nedelaji a pokud by porod mel byt snazsi, proc to nezkusit. Ale z komplikaci mam taky strach. Nevim jak se to dela, kdyz by dite neslo ven a tak. a taky mam strach, kdyby to z nejakeho duvodu neslo rodit do vody, tak jinak v chebu rodit nechci. ale jeste je cas si to promyslet ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
26.6.17 14:06

Mně to připadá nepřirozené :nevim: Jsme savci a rodímě na vzduchu, nějaký důvod to má. Těžko říct, jaký to musí být pro miminko šok, když se narodí do prostředí, kde by se mohlo teoreticky utopit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
26.6.17 14:08

@Imamother a v břiše je asi v čem? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.6.17 14:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
26.6.17 14:20

@Tamtama Ale to je v břiše, pak se narodí na vzduch. Tak to asi příroda chtěla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
26.6.17 14:21

@oliez. ja bych zjistila, jestli tam k tomu maji zkuseny personal, ktery timhle zpusobem pomahal pri porodech uz par let predtim v jinych zarizenich a nebo, jestli je to site horkou jehlou vcetne toho personalniho vybaveni. Porod do vody musi byt co nejvice bezzasahovy a prirozeny, zasahem je i vnitrni vysetreni a melo by se provadet naprosto minimalne, o dalsich vecech nemluve. No a pak taky kouknout na tu vanu, za sebe rikam, ze v normalni vane bych neporodila, pri porodu se musim hybat, takze vana byla velike omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
26.6.17 14:22

@Imamother ono z vody take na vzduch vyplave, samo. Nadechne se az pak. Prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
26.6.17 14:26

@ELIbeta Každý ať si rodí, jak chce, mně osobně připadá prostě zvláštní v okamžiku, kdy má jít dítě na vzduch a nadechnout se, ho nechat vyplavávat z vody, která je pro něj už v ten okamžik nebezpečná, protože se v ní teoreticky může utopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7869
26.6.17 14:28

@oliez. zeptej se spíš na FB v nějaké skupině orientované na přirozené porody. Tam ti poradí celkem dobře, pokud tě to zajímá.
Tady hodně lidí myslí, ale málokdo něco ví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
26.6.17 14:30

@Imamother teoreticky. Proto je treba mit personal, ktery vi, co dela a i maminka musi byt poucena. Na rodici se dite pod vodou se nema sahat, nektere casti tela jsou extra citlive a dotek zpusobi nadech, coz je problem. A ano, kazda at si rodi, jak chce, mne osobne to vyhovovalo velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí