Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
680
15.10.14 12:26
@krtek7489 píše:
Snad se nikdo neurazí, ale ten kdo naprosto vědomě hazarduje se svým životem a se životem svého dítěte, tak je podle mě blázen :nevim: Sorry.

A to je podle tebe kdo? Zena, ktera po zjisteni dostatku informaci se rozhodne rodit doma a nebo ta, ktera vi prd, sveri svuj a miminka zivot poslusne do rukou lekaru a veri jim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
15.10.14 12:28
@krtek7489 píše:
Myslím, že název diskuze je jasný. Kdo chce rodit doma, je blázen. Takových mrtvolek dětí po domácích porodech už bylo. :roll:

kolik prosim? A ve srovnani „mrtvolek“ v porodnici? Mas nake statisticke udaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.10.14 12:29
@Katy 7 píše:
Takových dětí, co umřelo díky péči doktorů, už bylo :roll:

Neznám ani jedno dítě a ani jednu matku, která by při porodu v porodnici zemřela neodbornou péčí lékařů. :zed: Píšeš nesmysly. Nebo sem napiš pár případů kdy a kde se to stalo, když píšeš „takových dětí“.Schválně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
15.10.14 12:33

@krtek7489 Jsem blázen, tak si se mnou raději nepiš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.10.14 12:34
@kitty123 píše:
kolik prosim? A ve srovnani „mrtvolek“ v porodnici? Mas nake statisticke udaje?

Ty případy mrtvých dětí při domácích porodech jsou všeobecně známé. A můžu ti říct, že třeba v jedné pražské porodnici neumřela za 25 let vinou lékařů při porodu ani jedna matka, ani jedno dítě. A vím akorát o jednom případu, kdy jim zemřela matka při porodu na embolku. To bylo ale v Podolí. O ničem jiném nevím. ;)

Příspěvek upraven 15.10.14 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.10.14 12:36
@Katy 7 píše:
@krtek7489 Jsem blázen, tak si se mnou raději nepiš :lol:

No né, napiš sem ty případy, když píšeš „takových dětí“ Konkrétní případy, když jsi si tak jistá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
15.10.14 12:37
@krtek7489 píše:
Ty případy mrtvých dětí při domácích porodech jsou všeobecně známé. A můžu ti říct, že třeba v jedné pražské porodnici neumřela za 25 let vinou lékařů při porodu ani jedna matka, ani jedno dítě. A vím akorát o jednom případu, kdy jim zemřela matka při porodu na embolku. O ničem jiném nevím. ;)

tak to je dobre, ze vis co se deje na vsech frontach :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.10.14 12:45
@kitty123 píše:
tak to je dobre, ze vis co se deje na vsech frontach :kytka:

Víra a pevné přesvědčení se velmi často zakládá na nedostatku informací. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.10.14 12:47

Dobrý den,
já osobně jsem pro porodní domy nalepené hned vedle porodnice a když by byl problém, ihned nakluše lékař. Jako býval porodní dům U čápa.
Sice se možná v porodnicích tolik neumírá, ale psychických traumat z porodů má požehnaně žen a ať mi nikdo netvrdí, že některé zbytečné zásahy (urychlování porodu, nemožnost vybrat si polohu, odnášení dítěte ihned po porodu) a stres neovlivní negativně i to miminko, nejen ženu.
Dodnes vzpomínám na svůj porod v tomto „velkochovu“ spíš jako na velmi nepříjemný a stresující zážitek a přesto, že je tomu už 3,5 roku, tak když jedu kolem této porodnice, dělá se mi blbě. Podruhé to takto opravdu nechci, přestože přímo doma bych si rodit netroufala (kvůli prasklým vnitřním varixům po prvním porodu - samozřejmě otázkou je, jestli by praskly, kdybych ze strachu z pedantské primářky „nevyprdla“ dítě moc rychle ven, abych už tu ženskou měla z krku).
Jo, můžu si vzít dulu, PA, porodní plán, ale někdy se personál na takovouto ženu dívá skrz prsty a je nepříjemný a já jsem u porodu hodně citlivá a opravdu nedokážu se pak v tu chvíli ještě s někým dohadovat..Také bych opravdu velmi ráda rodila s PA, kterou už znám i z těhotenství, která hlavně zná mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.10.14 12:47
@kitty123 píše:
tak to je dobre, ze vis co se deje na vsech frontach :kytka:

No měla bych mít trochu přehled, když v tom zdravotnictví dělám. ;) Ale pořád čekám na ty seznamy dětí, které zemřely při porodu vinou porodníka, jak jsi tvrdila. Nebo to byl zase nějaký ničím nepodložený výkřik do tmy? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
15.10.14 12:55
@Evulina píše:
Jo, můžu si vzít dulu, PA, porodní plán, ale někdy se personál na takovouto ženu dívá skrz prsty a je nepříjemný a já jsem u porodu hodně citlivá a opravdu nedokážu se pak v tu chvíli ještě s někým dohadovat..Také bych opravdu velmi ráda rodila s PA, kterou už znám i z těhotenství, která hlavně zná mě.

Vybavil se mi nedávný zážitek z předporodního kurzu u Apolináře, kde se jedna rodička zeptala porodní asistentky, která kurz vede, jak se přistupuje k porodními plánu, který si se sebou rodička přinese, a dostalo se jí všeříkající odpovědi (s patřičným tónem hlasu): „Individuálně“… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.10.14 12:56
@krtek7489 píše:
No měla bych mít trochu přehled, když v tom zdravotnictví dělám. ;) Ale pořád čekám na ty seznamy dětí, které zemřely při porodu vinou porodníka, jak jsi tvrdila. Nebo to byl zase nějaký ničím nepodložený výkřik do tmy? :roll:

Snad nejsi až tak naivní, že by jsi si myslela, že se nikdy nic takového nestalo a semtam neděje. 8o

I v porodnicích umírají děti, naštěstí ne moc často, statisticky asi tak často jako u domácích porodů. Častější je třeba nějaké postižení a někdy to je bohužel i vinou porodníků.
Těch případů se dostane k soudu ale jen pár (z různých důvodů, ztracená dokumentace, to že se lékaři vzájemně kryjí je docela známé, rodiče nemají sílu ani chuť se soudit, nebo není úplně jasná vina a příčina postižení atd). takové případy jsou, jen o nich nevíš.
Viděla jsem třeba dokument čt o mrtvém dítěti a zdravotně postižené matce kvůli praktice skákání na břicho, pokud máš zájem, takové informace si najdeš. :nevim:

A jestliže děláš ve zdravotnictví, tak snad nepotřebuješ nikoho, aby ti to vyhledával. O tom musíš mít přece přehled :)

Příspěvek upraven 15.10.14 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.10.14 12:59
@ospalámyš píše:
Snad nejsi až tak naivní, že by jsi si myslela, že se nikdy nic takového nestalo a semtam neděje. 8o

I v porodnicích umírají děti, naštěstí ne moc často, statisticky asi tak často jako u domácích porodů. Častější je třeba nějaké postižení a někdy to je bohužel i vinou porodníků.
Těch případů se dostane k soudu ale jen pár (z různých důvodů, ztracená dokumentace, to že se lékaři vzájemně kryjí je docela známé, rodiče nemají sílu ani chuť se soudit, nebo není úplně jasná vina a příčina postižení atd). takové případy jsou, jen o nich nevíš.

A jestliže děláš ve zdravotnictví, tak snad nepotřebuješ nikoho, aby ti to vyhledával. O tom musíš mít přece přehled :)

No právě. :) Takže jak říkám nepodložený výkřik do tmy @kitty123

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
15.10.14 13:03

@krtek7489 Tak třeba moje sousedka. Byla ve 38 týdnu. Bolelo jí hodně divně břicho, tak jela do porodnice, aby jí zkontrolovali. Řekli jí, že to jsou jen poslíčci, at neotravuje. Neudělali monitor, neposlechli srdíčko, nic. Poslali jí domů, že má přijít až v den kontroly, že nevědí kam dřív skočit. Tak jela domů a druhý den už necítila pohyby a břicho jí bolelo ještě víc. Doktoři už jen konstatovali mrtvé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.10.14 13:04

@krtek7489 Viděla jsem třeba dokument čt o mrtvém dítěti a zdravotně postižené matce kvůli praktice skákání na břicho, pokud máš zájem, takové informace si najdeš.

Ale ty víš akorát o nepovedených domácích porodech že, těžko budeš vědět o všech postižených dětech kvůli zanedbání personálu, takže ty výkřiky o nebezpečných domácích porodech a bezpečných porodničních jsou irelevantní. nemáš informace.

O každém takovém nepovedeném porodu je plno zpráv v blesku a na nově, proto o nich víš, protože tady okolo toho je hotová hysterie. Kolik takových zpráv ale najdeš u každého průseru porodnici, skoro nic, jen ty nejviditelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí