Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
14.10.14 22:36

@quinny http://www. pnsp. cz/files/gynekologie-a-porodnictvi/ambulantni-porod. pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 22:36

@Malvajs vpacenou myslis co? Vcestnou nebo vrostlou? Spis asi to druhe vid?

@poppaea píše:
To se nedá poznat dopředu?

Dopredu se to moc poznat neda, nekdy na UZ, bohuzel. Ale u porodu by se to poznalo a byl by to duvod k prevozu do porodnice.
Nebyva to caste ale je to jedna z moznych komplikaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 22:46

@blobfish dobry alibismus :poblion: no fakt k pobaveni. Nejvic se mi libi ze novinka porod do vody nebo na stolicce, podminky ktere proto musi rodicka splnovat tam radsi nepisou :zed: to bychom se jeste neco dozvedely :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
14.10.14 22:49

@quinny Jinak tu porodnici nijak hanět nechci, naopak jsem slyšela, že jsou tam dost vstřícní k alternativnímu vedení porodu a tak. Akorát tohle mě teda docela zarazilo, třeba se vážně chtěli ukázat jako porodnice nakloněná moderním přístupům, ale možná by v tomhle případě méně bylo více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
14.10.14 22:54

@quinny K těm porodům do vody, na hodně stránkách o porodnicích jsem se dočetla, že „porodnice umožňuje porod do vody, ale v posledních x letech zde žádný takový porod neproběhl“. Čím to je? (porod do vody jsem zvažovala, ale vlastně jsem nemohla najít žádnou porodnici, kde by ho umožňovali a měli s ním dost zkušeností)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
14.10.14 23:00

Ja bych rodila doma jedine v zemi kde ziju, kde je to podchyceny a maji sve limity, podminky.

V CR bych teda nerodila, netroufla bych si. Nejsou k tomu prizpusobeny nemocnice, ani dostatecne vyskolene PA. Takze porod doma ano, ale v zemi, kde se to deje a jsou k tomu prizpusobeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 23:18
@blobfish píše:
@quinny K těm porodům do vody, na hodně stránkách o porodnicích jsem se dočetla, že „porodnice umožňuje porod do vody, ale v posledních x letech zde žádný takový porod neproběhl“. Čím to je? (porod do vody jsem zvažovala, ale vlastně jsem nemohla najít žádnou porodnici, kde by ho umožňovali a měli s ním dost zkušeností)

takto netusim, tady vse v okoli co zbylo tak vana jen v prvni dobe porodni jinak ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.10.14 00:26
@berry4 píše:
@kačule.j :lol: o to, co píšeš, jsem se kdysi pokoušela. Zůstat doma co nejdéle, aby mi do porodu zbytečně nevrtali a přijet JEN odrodit.
A výsledek? Dohurvili mi i během těch 50 ti minut od příjezdu do vypuzení, co se dalo :cert: :zed:
Příjezd : 21 :00
Vyšetření a sepsání papírů cca 21:05 - 21:15
Uložení na převozové lůžko ( to úzké, co se navíc prohýbá pod zády),napojení na monitor s nemožností se pohnout, nebot´bych z toho vozíku spadla cca 21:20 až 21:45, posléze zjištění kolemjdoucí PA, že rodím!!!
Okamžité odpojení, přechod na porodní sál, odkud smykem přehodili z kozy předemnou rodící maminu, kterou právě došili, uložení mé osoby na kozu, upoutání noh do třmenů a rázný povel - matko tlačte!!! ( neměla jsem zatím vůbec potřebu tlačit, byla jsem nucená jednat na něčí povel, navíc jsem žádala otce k porodu, manžel čekal na chodbě, bylo mi řečeno, že ten to nestihne, že je pozdě)
Zahájení tlačení 21:48, porození dcerky 21:50. Mezitím mi doktorka stačila udělat i nástřih, dodnes nechápu PROČ :zed: :zed: :zed: :zed:
Kvíz pro zkušené - najděte 5 chyb :mrgreen: ;)

já vidím jednu: pozdní příjezd do nemocnice, možná kdybys přijela dřív, řekla jim co a jak, tak byste se domluvili… ale jo, je to jejich chyba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.10.14 00:39
@KackaDoup píše:
Taky hlavne ty rutinnni nastrihy…proc si hrat z hrazi a trpelive pomaloucku cekat…kdyz se da smiknout a je to.Tady by me taky zajimala statistika, svetova.

třeba evoluce? máme se nejlíp v dějinách lidstva, ženy jsou vyšší a užší, lepší přístup k živinám, děti jsou lépe živeny a tudíž větší… stále větší miminka procházej stále menším prostorem…
jinak něco bude na teorii, že naše okolí je naším zrcadlem… zatím jsem to nedočetla celé, docela mě tohle téma zajímá, protože to, že to dost můžou pokazit i v nemocnici je statistický fakt… je mi celkem jedno ať si kdo rodí kde chce, bude - li nějáká iniciativa za školení personálu porodnic i v psychologii jsem za, bude - li možnost porodních domů taky to jen uvítám… ale jakýkoli příspěvěk v jakékoli diskusi na tohle téma od žen to podporující mi příjde, že jestli se takhle prezentují i při osobním kontaktu tak je mi líto personálu a myslím, že i ten uvítá, že se rozhodly rodit doma, protože taky asi maj jen jedny nervy a už takhle to může být dost stresový povolání…

těhotenství možná není nemoc(i když když mám teplotu, imunita něco vytváří, tak se to podle mě tomu velmi blíží… :nevim: ) ale minimálně „JINÝ“ stav a ten název asi taky není jen tak pro nic za nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.10.14 08:56

@Gosi muzu mit dotaz? Kolik porodu mas za sebou? Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.10.14 09:07
@poppaea píše:
Díky za info. Pro mě je tohle třeba důřeky,proč taky nechci rodit doma, protože jsem přesvědčená, že i v jednom z 1000 případů se něco takového může stát, a bála bych se. Ale jde o to, že i v porodnici jsou rizika (byť jiná), a nevidím důvod, proč neumožnit ženám, které tam rodit nechtějí, aby porodily podle svého.

S tím já souhlasím ať si rodí kdo chce jak chce, doma nebo třeba u řeky, ale já jsem ráda za porod v nemocnici. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.10.14 09:08
@Katy 7 píše:
@Alušáček v jaké poloze jsi rodila?

V leže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
15.10.14 09:22

Ahoj holky, necetla jsem celou diskuzi, tak snad se nebudu moc opakovat. Chapu maminky, ktere chteji rodit doma, i kdyz ja bych to nikdy neudelala, ani nikomu nedoporucila. Jsem zdravotnik, a fakt bych si to nelajzla. Myslim si, ze legislativa v CR proste dostatecne tohle neosetruje a dokud neco nezmeni nasi zakonodarci, uprimne lituji doktoru, kteri s RZS jezdi k rozjetym, spatne se vyvijejicim porodum doma, ptz to si nezasveceni nedovedou predstavit, co je to za stres, nehlede na to, ze pak je za to zodpovedny ten lekar. Byla bych pro, aby rodicky, co chteji rodit doma, podepsaly dopredu nejake lejstro, ze na sebe berou veskera rizika to by se nechalo napr. u osetrujiciho gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.10.14 10:08

@Anemary :lol: promin ale musim se smat. Ale veskera rizika na sebe beres i v nemocnici. Zkus si nekdy procist pozitivni reverz o porodu. Nasledky si neses vzdycky jen a jen sama.
O te zodpovednosti Lekare RZP bych to taky tak cerne nevidela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
15.10.14 10:16

@Anemary souhlasim, ze k tomu CR vubec neni prizpusobena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí