Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
vysadit magnézko a nasadit maliník?
![]()
Nicollka píše:
malinik se ma pít od 36tt
Elisabethka píše:
já jsem magnézko vysadila už ve 34 a od 32 piju maliník
nechápu, já myslela že se to pere…i když magnézko je proti křečím?
To nevím jestli se to pere. Magnézko mě řekla DR že už můžu vysatit že některé maminy potom přenášejí. ten maliník jsem pila jednou za den od 32 a od 34 třikrát za den.
Myslíte, že se po magnézku fakt přenáší?
Proč mi to nikdo neřek??? Já ho baštím 2× denně a Dr. mě děsí, že půjdu na vyvolání ![]()
Jinak co jsem četla o maliníku, tak je dobrej na vyvolání porodu, ale mě by bohatě stačilo, kdyby začaly dozrávat porodní cesty.
Páč co mi bude platné, když budu mít kontrakce, ale „vrátka“ budou zavřená…
Nevíte, jestli na to neexistuje taky nějaká bilinka?
No Malinik by neměl přivolat porod, už ho piju dlouho, ale má změkčit porodní cesty, urychlit druhou dobu porodni.
Magnesko bych už teda nejedla, potračuje stahy dělohy a porod se oddaluje.
Nicollka píše:
No Malinik by neměl přivolat porod, už ho piju dlouho, ale má změkčit porodní cesty, urychlit druhou dobu porodni.Magnesko bych už teda nejedla, potračuje stahy dělohy a porod se oddaluje.
Tak jsem si schávlně našla další článek o maliníku a píšou tam doslova, že " jeho užívání je spojeno s významným zkrácením druhé doby porodní (vlastní porod dítěte), nikoliv však se zkrácením první doby porodní (otevírání a příprava k porodu)." No a já bych prozatím potřebovala to první
Páč jsem úplně zabetonovaná a to mám do termínu porodu 9 dnů ![]()
Magnésko hážu do koše ![]()
Dobré ráno, tak klasika, večer jsem ještě chodila, bolesti se ze 3min natahly na 5min, po hodině chozeni po kuchyni jsem si šla lehnout a ani nevim jak jsem usla kolem 2hod rano. Takže se nic nekoná , jen doufam se to nebude opakovat takto často za sebou už to byli nervy, ja určitě potom to prave nepoznam z toho mam nervy, fakt se bojim že začnu rodit doma, protože si budu myslet , však ono to zase ustane, rozežene nebo ja nevim co
Ted mi to opět vali po 10min
Tak v noci stahy čtyři hodiny,já už ustrojená,připravená,a ono to zas přešlo,to je fakt na bednu už.Byla jsem si už jistá,že je to tady ![]()
Havraní píše:
Tak v noci stahy čtyři hodiny,já už ustrojená,připravená,a ono to zas přešlo,to je fakt na bednu už.Byla jsem si už jistá,že je to tady
U nás v noci bouřka ![]()
No,mě to začalo přesně s bouřkou,v jednu,první kluk to měl taky tak,taky je to panna,tak jsem si říkala,to bude stejný,nejdřív po 20min,pak po 10,až do pěti,a pak najednou nic,no já už tomu nerozumím,já tohle nikdy neměla,chlap naštvanej,že jsem ho zbytečně vzbudila,věřila bych tomu,že se mi porod zastavil z něj,kdybyste ho viděly,vypadal jako by měl rodit on,až to přijde příště,nebudím a jedu radši sama,on mi tak teď leze na nervy,a ještě sem chce přivízt svoji mutter,v sobotu,já se picnu,proč mi to dělá
, to se už nehodí,chci SOUKROMÍ,pro mě je to intimní záležitost. Jinak blanc/možná komolím jméno/jsem mimo,Davidovi jsou tři a čtvrt.je to brouček.A ten tvuj taky,to je už chlap.
Příspěvek upraven 25.08.11 v 20:21
Havraní píše:
No,mě to začalo přesně s bouřkou,v jednu,první kluk to měl taky tak,taky je to panna,tak jsem si říkala,to bude stejný,nejdřív po 20min,pak po 10,až do pěti,a pak najednou nic,no já už tomu nerozumím,já tohle nikdy neměla,chlap naštvanej,že jsem ho zbytečně vzbudila,věřila bych tomu,že se mi porod zastavil z něj,kdybyste ho viděly,vypadal jako by měl rodit on,až to přijde příště,nebudím a jedu radši sama,on mi tak teď leze na nervy,a ještě sem chce přivízt svoji mutter,v sobotu,já se picnu,proč mi to dělá, to se už nehodí,chci SOUKROMÍ,pro mě je to intimní záležitost. Jinak blanc/možná komolím jméno/jsem mimo,Davidovi jsou tři a čtvrt.je to brouček.
Tak koukám, že to byla hodně akční noc
S těma chlapama je to hrozný, vůbec nedokážou pochopit, co prožíváme no
Mně ten můj taky nerozumím a ještě mě má tendenci říkat, ať se uklidním atp. Asi nepochopil, proč se říká „nervózní jak prvnička“ ![]()
Tchýni nebrat! Řekni, že Ti není dobře a že si nepřeješ návštvy. Vždyť to přece musí každej pochopit!
Tak ja už bych tu nechtěla ani matku.
Naštěstí můj muž se moc těší chce stříhat pupeční šnůru, a kazdy den vola at uz porodim. ![]()
Ahojky holky já začala pít maliník kolem 36tt a magnezko jsem vyswadila po 33tt
Havrani s jménem si nedělej hlavu jsem jinak Lucka a s ani se ti nedivím že jsi naštvaná co se muter týče já byla taky já tu měla tchýni do neděle A OD TOHOTO PONDĚLKA MĚLA KONEČNĚ KLID ale teď by mě z toho asi trefilo
nechápu že to některé matky nechápou možná se ti nervama porod rozjede a odpočineš si v porodnici ![]()
Holky jak já bych už ráda porodila ani bouřka na nás nezabrala
ale snad zabere teď o víkendu nebo až se trošku ochladí prďolkovi se asi do toho pařáku nechce ani se mu nedivím
Už jsem opravdu vysílená a nejsem sama je nás víc nejhorší je že všechny ženský okolo rodí a já furt nic chjo ¨
Jinak malej už spí jak zabitý ale taky mu to vedro dává pěkně zabrat za chvilku až se natáhnu tak začně protahovat těličko maličký a já tady budu skučet jako včera to jsem měla snad nejbolestivější pohyby za celou dobu těhu ![]()
Jinak mě dneska celý den bolely bedra a spodek jako bych měla dostat MS a nic přešlo to
Jdu si nalít pití jsem úplně dehydratovaná