Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ivana1000 píše:
Holky já asi čekám slona…Právě jsem se vrátila z poradny a jsem z toho jelen paroháč
Představte si, že mě dneska doktor posunul termín porodu… Z 3.9. na 6.9. A prý nejsem 40+2 ale 39+1. Fakt je, že mi ty týdny neseděly už dávno a nemohla jsem se dopočítat, ale když jsem se o tom bavila se sestřičkou, tak říkala, že je to v pořádku. Oni jsou odborníci, ne já, že
Každopádně dobré je, že mimi dostalo pár dnů navíc a že jsem otevřená na prst
Což je obrovský pokrok oproti minulému týdnu.Andrees
Já Ti asi neporadím.Taky čekám první mimi a jak vidíš, tak ani neznám pořádně termín porodu… Poslíčky nemám, ani tvrdnutí břicha, nebo to aspoň nepoznám. A jestli hlavička naléhá, nebo ne, mi doktor neřekl
Tak to nechápu už vůbec..a jaktože to, že jsi v jiném týdnu, spočítal až teď???? to je divný…mě dr. taky šoupla s termínem z 20. na 24. září a to v 31 tt na prohlídce.ale já si pořád říkám, že to bude toho dvacátého a dřív.
No já to vůbec nechápu. Zkoušela jsem to přepočítat ale nedopočítala se … Nicméně se tím vysvětluje spousta věcí (na UTZ mi říkali, že mimi je o týden menší a takhle je vlastně všchno v pořádku
) Takže ikdyž je to asi trochu pochybení ze strany mého Dr. tak mi to dneska přineslo obrovskou úlevu… Doufám, že mi to při přístí kontrole zase nezmění ![]()
Tak holky já už jsem doma z porodnice a prďola tu se mnou sedí na křesle. Porod naprostá pohoda. Šla jsem na kontrolu kde spadly ozvy a málem mě hnali na císaře naštěstí si prďák jen asi přilehl pupečník ale takových doktorů co kolem najednou běhalo
Tak jsme pokračovali přímu u sálu kde už byl monitor ok. Pak že raději udělají UZ a po vyšetření ještě monitor. Když jsem bylezla na křeslo doktorka mi říká a máte nějaké bolesti? Já že vůbec a ona na to že ale rodím
. Nějak jsem to nemohla pobrat no byla jsem na 6cm a porod pěkně rozjetej takže manžel upaloval domů pro tašku a taktak že se stihl vrátit Daník se narodil za dvě hoďky a kdyby mi nakonec nepíchli oxitocín na posílení bolestí, nevěděla bych ani kdy mám tlačit. Takže i tak to jde
Prďola měl 3850 a protože se mu opět zpomalovaly během porodu ozvy o nějakém pomalém procházení hlavičky nebyla ani řeč, takže mega nástřih ale fakt to nebolí. Když tlačíte na vrcholu kontrakce nic necítíte. Tělo asi vyplavuje něco co blokuje bolest. Vždycky jsem na moment při zatlačení upadla do bezvědomí. Takže tak ![]()
Milaaaa píše:
Tak holky já už jsem doma z porodnice a prďola tu se mnou sedí na křesle. Porod naprostá pohoda. Šla jsem na kontrolu kde spadly ozvy a málem mě hnali na císaře naštěstí si prďák jen asi přilehl pupečník ale takových doktorů co kolem najednou běhaloTak jsme pokračovali přímu u sálu kde už byl monitor ok. Pak že raději udělají UZ a po vyšetření ještě monitor. Když jsem bylezla na křeslo doktorka mi říká a máte nějaké bolesti? Já že vůbec a ona na to že ale rodím
. Nějak jsem to nemohla pobrat no byla jsem na 6cm a porod pěkně rozjetej takže manžel upaloval domů pro tašku a taktak že se stihl vrátit Daník se narodil za dvě hoďky a kdyby mi nakonec nepíchli oxitocín na posílení bolestí, nevěděla bych ani kdy mám tlačit. Takže i tak to jde
Prďola měl 3850 a protože se mu opět zpomalovaly během porodu ozvy o nějakém pomalém procházení hlavičky nebyla ani řeč, takže mega nástřih ale fakt to nebolí. Když tlačíte na vrcholu kontrakce nic necítíte. Tělo asi vyplavuje něco co blokuje bolest. Vždycky jsem na moment při zatlačení upadla do bezvědomí. Takže tak
Týýýýjo! Tak to o takovémhle porodu jsem ještě neslyšela
Každopádně moc gratuluju k miminku
a tiše závidím průběh porodu!
Ivana1000 píše:Milaaaa píše:Týýýýjo! Tak to o takovémhle porodu jsem ještě neslyšela
Tak holky já už jsem doma z porodnice a prďola tu se mnou sedí na křesle. Porod naprostá pohoda. Šla jsem na kontrolu kde spadly ozvy a málem mě hnali na císaře naštěstí si prďák jen asi přilehl pupečník ale takových doktorů co kolem najednou běhaloTak jsme pokračovali přímu u sálu kde už byl monitor ok. Pak že raději udělají UZ a po vyšetření ještě monitor. Když jsem bylezla na křeslo doktorka mi říká a máte nějaké bolesti? Já že vůbec a ona na to že ale rodím
Prďola měl 3850 a protože se mu opět zpomalovaly během porodu ozvy o nějakém pomalém procházení hlavičky nebyla ani řeč, takže mega nástřih ale fakt to nebolí. Když tlačíte na vrcholu kontrakce nic necítíte. Tělo asi vyplavuje něco co blokuje bolest. Vždycky jsem na moment při zatlačení upadla do bezvědomí. Takže tak
Každopádně moc gratuluju k miminku
![]()
a tiše závidím průběh porodu!
Jo bylo to vážně skvělí, jen nevím co by se dělo kdybych ten den kontrolu nešla…to bych asi vážně nestihla dojed do nemocnice protože bych doma čekala, kdy nastoupí ty bolesti. Budu držet palec ať máte na porod také hezké vzpomínky ![]()
ahoj holky tak vidim stále zde ![]()
Já mám poradnu až v pátek, na prst otevřená a hlavička mi naléhala 3 týdny, 4ty týden už jsem byla konečně na dva prsty, a prý do pátku se rozsypu, ale vůbec to tak nevypadá, no měla jsem velké bolesti, ted spíš šílené tlaky na spodek, zadek, ale bolesti spíš vymizeli tak trochu. No taky mi došel malinik a s nim vše tak nějak zpomalilo, asi budu muset skočit pro další maliník.
ahoj holky tak vidim stále zde ![]()
Já mám poradnu až v pátek, na prst otevřená a hlavička mi naléhala 3 týdny, 4ty týden už jsem byla konečně na dva prsty, a prý do pátku se rozsypu, ale vůbec to tak nevypadá, no měla jsem velké bolesti, ted spíš šílené tlaky na spodek, zadek, ale bolesti spíš vymizeli tak trochu. No taky mi došel malinik a s nim vše tak nějak zpomalilo, asi budu muset skočit pro další maliník.
Havraní píše:
Já mám taky kontroly vždyky v pondělí-křivku v jilemnický porodnici,a gyndu tady ve městě vždycky čtvrtky,takže ten týden mě pěkně uteče,do ty porodnice se pokaždý hrozně těším,brečej tam miminka a někdy i nějaký zahlídnu,takže se vždycky strašně natěším,jinak tady taky propad teploty, na 12st!úžasný,konečně se vyspíme,jupííí,taky se cejtím najednou krásně.A kupodivu s malým to docela jde zvládnout,ven už ho musí vzít teda vždycky někdo jinej,já nikam nedojdu,ale jinak to aspoň nějak líp utíká,pomáhá mi překlenout nějaký ty depky,když pohladí a řekne"maminko,ty jseš tak krásná"tak je člověku hned líp,to mi už nikdo jinej teď neřekne.Taky přemýšlím,jak to pak dám vědět,až to přijde,asi kdo se tady dýl neobjeví,už to má za sebou,určitě napíšu potom,a dám fotku,myslím,jestli Nikolka už nejela,dneska tady asi nebyla,že?tak že by?Tak krásnou noc přeju,a zas zítra
Tak jsi se kočko konečně dočkala
Gratuluji k malé Viktorce,je kouzelná ![]()
Haló holky, co je s váma, to už všechny rodíte? Podle toho posledního příspěvku usuzuju, že Havraní má holčičku Viktroku… Moc gratuluju ![]()
Nerodím ale táááák už bych chtěla
akorát jsem vylezla z vany, umyla hlavu, poklidila celý barák
a ted sleduju „diskopříběh“ ![]()
A co ty ? něco nového?
Tak to máme podobnej program
Já jsem vygruntovalal ložnici, následně jsem vytuhla u televize a teď jsem se vrhla na koupelnu. Zítra budu pokračovat dalšími místnostmi…
Kdyby se mimísek rozhodl přijít, tak ať se nenarodí jak Ježísek - do chléva..... ![]()
Ivana1000 píše:
Haló holky, co je s váma, to už všechny rodíte? Podle toho posledního příspěvku usuzuju, že Havraní má holčičku Viktroku… Moc gratuluju
Jj má
v pondělí v 9h vykoukla Viktorka na svět ![]()
PETRUSE333 píše:Ivana1000 píše:Jj má
Haló holky, co je s váma, to už všechny rodíte? Podle toho posledního příspěvku usuzuju, že Havraní má holčičku Viktroku… Moc gratulujuv pondělí v 9h vykoukla Viktorka na svět
Ta se má, že už to má za sebou a mimíska u sebe ![]()
My už se taky nemůžeme dočkat, ale zatím nic…
Ivana1000 píše:PETRUSE333 píše:Ta se má, že už to má za sebou a mimíska u sebeIvana1000 píše:Jj má
Haló holky, co je s váma, to už všechny rodíte? Podle toho posledního příspěvku usuzuju, že Havraní má holčičku Viktroku… Moc gratulujuv pondělí v 9h vykoukla Viktorka na svět
My už se taky nemůžeme dočkat, ale zatím nic…
Jj aky psala,že je moc šťastná a vy holky nezoufejte:když to šlo tam,půjde to i ven
Však ono to příjde,ale chápu,že ten poslední měsíc a nedej bože dny jsou hrozně dlouhé,všechno bolí atd.....ale jste ve finále,tak vydržte ![]()
Pak si zase budete říkat,až se nevyspíte,no nebylo mi lépe,když to bylo ještě v bříšku?
![]()
Holky já asi čekám slona…
Právě jsem se vrátila z poradny a jsem z toho jelen paroháč
Představte si, že mě dneska doktor posunul termín porodu… Z 3.9. na 6.9. A prý nejsem 40+2 ale 39+1. Fakt je, že mi ty týdny neseděly už dávno a nemohla jsem se dopočítat, ale když jsem se o tom bavila se sestřičkou, tak říkala, že je to v pořádku. Oni jsou odborníci, ne já, že
Každopádně dobré je, že mimi dostalo pár dnů navíc a že jsem otevřená na prst
Což je obrovský pokrok oproti minulému týdnu.
Andrees
Taky čekám první mimi a jak vidíš, tak ani neznám pořádně termín porodu… Poslíčky nemám, ani tvrdnutí břicha, nebo to aspoň nepoznám. A jestli hlavička naléhá, nebo ne, mi doktor neřekl 
Já Ti asi neporadím.