Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@quickyq píše:
@kvetinka56 Zkus si to propocitat s pocty poroduJe jich par. A hlavne dost z nich bude jen vlastni neschopnosti spolupracovat s lekari.
Btw tim zlehcovanim a nadavanim na me. Cistou interpretaci textu vychazi, ze jsem to delala ja.Tak si pak hlidej, co komu ve sve zarputilosti znevazit cesky porodni system, pises
[/citace
Kde jsem ti nadávala?
@kvetinka56 píše:@quickyq píše:
@kvetinka56 Zkus si to propocitat s pocty poroduJe jich par. A hlavne dost z nich bude jen vlastni neschopnosti spolupracovat s lekari.Btw tim zlehcovanim a nadavanim na me. Cistou interpretaci textu vychazi, ze jsem to delala ja.Tak si pak hlidej, co komu ve sve zarputilosti znevazit cesky porodni system, pises
[/citace
Kde jsem ti nadávala?
To je nedorozumění
Myšleno tím zlehčování a nadávání, co jsi zmínila v příspěvku na mě… Na mobilu se mi píše hodně zle, a když si zabere noťas dítě na pohádku, abych ho udržela v posteli, jsem jen na něm. A tak se snažím to napsat srozumitelně a krátce, tady jsem sice chápala, co píšu, pro ostatní to bylo tedy nesrozumitelné
@kvetinka56 píše:
A když ti tady napíšu jméno zdroje, co ti to řekne? a na co by ti to bylo? Všechno, co je tady napsané, může být výmysel, protože si to nemáš jak ověřit.To máš sice pravdu, ALE napsaná vlastní zkušenost - to se bere jako pravda, dokud se neprokáže opak, jedna paní povídala, to už ne.
Tak to prostě je. A zejména za situace, když tu vystupuješ jako někdo, pro koho jsou české porodnice čisté zlo, a abys to podpořila, tak napíšeš něco takového. Nemůžeš čekat, že ostatní se z toho posadí na zadek a začnou přitakávat, protože ta významová hodnota toho napsaného je prostě skoro nulová.
@Nimie píše:
Ano, navíc ze statistik vyplynulo, že děti, které nemohly být s matkou hned po porodu a zvlášť děti, které s ní nemohly být pořádně třeba ani půl dne po porodu, měly následně problém se vztahem k okolí - nechtěla se mazlit, hodně plakala, často se projevovaly i psychické potíže a to i v dospělosti.
A s tímhle tvrzením máš ty osobně nějaké zkušenosti?
Já ano a je to nesmysl ![]()
@Ya-ya píše:
internet je plny negativnich zkusenosti a ne jen u porodu.je to dano tim, že clovek si ma potrebu neustale stezovat a kdyz je spokojenej nemá potrebu to verejne sdelovat.pak to ale vypada, že devadesat procet rodicek, bylo nespokojeno, ale tak to neni.jen ty spokojene to nerozmazavaly vsude
Však to píšu - ty počty si pak dejte do rovnice s počty porodů za rok v republice. A vyleze z toho, že to zase tak hrozné není, jak se někdo snaží prezentovat.
@Ya-ya @quickyq Přesně tak, bohužel to tak ve zdravotnictví funguje, píšou se většinou stížnosti, poděkování málokdy.
Sama jsem na sebe naštvaná, že jsem nenapsala pochvalu na Bulovku a to jsem si říkala, že určitě napíšu
Ale pokud by se množství bonbonier, kafe, čokolád a dalších pozorností mělo brát jako pochvala, tak to s naším zdravotnictvím ještě není tak špatné, protože tak na 3OO bonbonier je jedna stížnost ![]()
@krtek7489 píše:
@Ya-ya @quickyq Přesně tak, bohužel to tak ve zdravotnictví funguje, píšou se většinou stížnosti, poděkování málokdy.Sama jsem na sebe naštvaná, že jsem nenapsala pochvalu na Bulovku a to jsem si říkala, že určitě napíšu
Ale pokud by se množství bonbonier, kafe, čokolád a dalších pozorností mělo brát jako pochvala, tak to s naším zdravotnictvím ještě není tak špatné, protože tak na 3OO bonbonier je jedna stížnost
Haha… bonboniery, kafe apod. ![]()
Jinak, na Bulovku jsem taky pochvalu nenapsala, a moc jsem chtěla
A jak jsem teď jeden velký hormon, tak jsem dokonce obrečela, že tam nebudu v červnu rodit zase - oba termíny mám přesně v době uzávěry sálů
Takže tentokrát vyzkouším Apolináře ![]()
@quickyq Také jsem vyzkoušela tyto 2 porodnice
Apolinář před 13 lety nic moc, nelíbilo se mi tam a Bulovka před 21 měsíci a naprostá spokojenost ![]()
@krtek7489 Já doufám, že bude Apolinář ok, mám k tomu své důvody vědět, že ano. Ale to nic nemění na tom, že Bulovka mě opravdu mrzí, rodila jsem tam skoro před dvěma lety a nemám, co vytknout! Za mě nejlepší.
@quickyq píše:
Haha… bonboniery, kafe apod.Jinak, na Bulovku jsem taky pochvalu nenapsala, a moc jsem chtěla
A jak jsem teď jeden velký hormon, tak jsem dokonce obrečela, že tam nebudu v červnu rodit zase - oba termíny mám přesně v době uzávěry sálů
Takže tentokrát vyzkouším Apolináře
No já ti nevím, psát pochvalu na to, že něco má být tak jak má… Mně také klienti nikdy neposlali pochvalu jak hezky jsem jim napsala návrh na rozvod
Je to jejich práce, dostávají za ní zaplaceno a jejich povinností ji vykonávat dobře, s nejlepším vědomím a svědomím. Oplátkou od pacientů může být slušnost, úcta a důvěra - ale nějaké pochvaly a bonboniery, nejsem přívrženec. Neberme lékaře jako nějaké bohy, nechceme od nich nemožné, jen trochu slušnosti a ohleduplnosti na nás, pacienty.
@Nimie píše:
Ano, navíc ze statistik vyplynulo, že děti, které nemohly být s matkou hned po porodu a zvlášť děti, které s ní nemohly být pořádně třeba ani půl dne po porodu, měly následně problém se vztahem k okolí - nechtěla se mazlit, hodně plakala, často se projevovaly i psychické potíže a to i v dospělosti.
Jo, přesně taká je třiletá neteř. Narodila se císařským řezem, k mamince se dostala až za 24 hodin asi na dvě hodiny. Pak její maminka řekla, že je unavená a nechala si jí opět odnést a libovala si, jak se pěkně starají (od toho tam prý jsou, ona si malé užije doma až nad hlavu). No a malá je od malička uplakané nervózní dítě, které v podstatě nesnese mazlení a neustále se opakují situace, kdy pláče, protože chce být s matkou, ale zároveň jí od sebe odstrkuje.. Vím, že je to jen jeden případ, může to být náhoda, ale celkem to dokresluje statistiky.
@Elinečkaaa Potvrzuji. Dcera se se mnou zdaleka tak nemazlí jako syn (vlastně je při fyzickém kontaktu taková nervozní). Byla ode mne po porodu 10 hodin.
@Trudinka Já nechtěla psát pochvalu za něco co má být, napsala jsem to snad???
![]()
Ale když už Tě to tak zajímá - velmi mi vyšli vstříc v mnoha osobních věcích, nejen u porodu, ale přímo na šestinedělí. Pokud jsem cokoli potřebovala, byli více než ochotní, totéž v péči po porodu, kdy jsem je otravovala hodně (kvůli svým problémům). A ano, jsem zvyklá tam, kde jsem spokojená a cítím se tam dobře, psát pochvaly.
To je, jako bys řekla, že když si zaplatím víkendový pobyt, a pak není co vytknout, tak ačkoli je to standard, tak jim nesmím na stránky napsat, že byli milí, měli uklizeno a jídlo mi chutnalo
Případně u nás v rodině je běžné mít maturitu, poté VŠ… a i tak by mě mrzelo, kdyby mě naši nepochválili, že jsem to zvládla, ačkoli to byla samozřejmost ![]()
Btw o bonboniérách jsme tu s ostatními psaly v úplně jiné rovině
Já sama nedávám nic, to jsi taktéž z mého textu nemohla vyčíst. Prosím, příště interpretuj správně. ![]()
@Elinečkaaa píše:
Jo, přesně taká je třiletá neteř. Narodila se císařským řezem, k mamince se dostala až za 24 hodin asi na dvě hodiny. Pak její maminka řekla, že je unavená a nechala si jí opět odnést a libovala si, jak se pěkně starají (od toho tam prý jsou, ona si malé užije doma až nad hlavu). No a malá je od malička uplakané nervózní dítě, které v podstatě nesnese mazlení a neustále se opakují situace, kdy pláče, protože chce být s matkou, ale zároveň jí od sebe odstrkuje.. Vím, že je to jen jeden případ, může to být náhoda, ale celkem to dokresluje statistiky.
Tak já jsem dceru poprvé viděla až skoro po dvou dnech. Bylo to spokojené usměvavé miminko, a teď pohodové batole. Pravda je, že mazlivá moc není, ale jestli je to zrovna tím, nevím. Myslím, že to dlouhé odloučení poškodilo spíše mě, než ji.
@Trudinka píše:
@Elinečkaaa Potvrzuji. Dcera se se mnou zdaleka tak nemazlí jako syn (vlastně je při fyzickém kontaktu taková nervozní). Byla ode mne po porodu 10 hodin.
A víš jistě, že je to tím ![]()
Zkušenost má - syna mi dali na břicho hned, a přesto se nemazlí, a když se chci mazlit odstrkuje mě a křičí.
Zkušenost mojí mamky - já i brácha jsme děti, které mamka ani neměla u sebe na pokoji. A mazlit se chodíme stále, a chodili jsme vždy.
Takže z toho neplyne absolutně nic. Nebo umíš dokázat tu příčinnou souvislost mezi přiložením po porodu a mazlením? To by se ostatní, co se narodili v době, kdy rodičky mimina u sebe neměly, nemohli mazlit. A i v té době to bylo silně indivindy - podle toho, jestli dítě bylo, nebo nebylo, mazlivé ![]()
A když ti tady napíšu jméno zdroje, co ti to řekne? a na co by ti to bylo? Všechno, co je tady napsané, může být výmysel, protože si to nemáš jak ověřit.