Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat těch z Vás, kdo podstoupil před prvnin porodem mobilizaci kostrče, jaký jste měli porod? Myslíte, že Vám to pomohlo k lehčímu porodu? Děkuji všem za příspěvky
já osobně tedy císařem, ale to s mobilizací kostrče nesouviselo… o souvislosti mobilizace s lehčím porodem jsem nikdy neslyšela…
Mobilizaci jsem podstoupila, porod byl peklo, takže asi tak
Čau holky, přece jen od r2020 uplynula dlouhá doba, tak věřím, že je víc holek s touhle zkušeností.
Takže, byl někdo u Fyzio na mobilizaci kostrce?
Tzn. Skrz zadek? ![]()
Kámoška na tom byla a prej si myslí, že ji to fakt pomohlo.
Má někdo zkušenost?
![]()
Byla jsem a zanedlouho půjdu znova, ale netuším, zda mi to nějak pomohlo
Prostě to byl porod a bolelo to ![]()
Nicméně fyzio během těhotenství je za mě něco, co nesmí chybět, rozhodně mi to za ty prachy stojí ![]()
@Chiruna25 píše: Více
Hele a jen abychom tu nemluvily kazda o něčem jiným ![]()
Chodila do na takovou tu těhotenskou Fyzio, kde tě učí používat i pánevní dno? Tak že ti strčí prsty do frndy a říká kde co jak mas uvolňovat?
Jako mě tam poslala pa a nerekla mi, co mě čeká a jako dost mě to zaskočilo. Sem prvně těhotná takže tyhle vychytávky sem vůbec neznala ![]()
A jako nic mi z toho dobře nebylo.
Nebo spíš si byla na Fyzio kvůli beznejsim úkonům
?
@Bahha píše: Více
Tak ptala ses na mobilizaci kostrče
Ano, měla jsem prsty ve všech dírách a k tomu i běžné úkony, cviky. Podle mě to, že ti jednou za těhotenství strčí prsty do zadku, není úplně samospásné
Chodila jsem a nyní znova chodím, od druhého trimestru, prvních několik návštěv se řešily běžné problémy a kostrči se věnovala z venku a po 36.tt se pak šlo dovnitř
A pak znova i po porodu, aby se napravily škody ![]()
Jj. Kostrc mi byla jasná. Ale šlo mi o to, jestli si absolvovala i to druhý.
Já jsem ted 28tt, a du na kostrc zevnitř zítra a fakt se mi tam nechce. Předpokládám, že tam budu muset víckrát.
Ale jestli je něco, co mi může porod usnadnit tak to absolvuju.
Teda, řeknu ti, to mi přijde zvláštní, protože mi má současná i předchozí fyzio zdůrazňovaly, že dovnitř se nehrabe dřív, než po tom 36.tt, dokonce jsem k tomu podepisovala i informovaný souhlas, takže to bych teda byla nervózní taky ![]()
Skvělý ![]()
Už mě to těhotenství fakt nebavi ![]()
100 lidi 100 názorů
Never more prostě
Neházej flintu do žita, třeba ti k tomu řeknou zítra více a dovnitř nic zatím nepůjde
Jestli tam jdeš poprvé, skoro bych se vsadila, že nic takového určitě dělat nebudou. Alespoň tam, kde mám zkušenosti já, se v tom prvním sezení řeší spíše obecné věci, fyzioterapeut/ka si nabírá anamnézu a pak hlavně zkoumá, jak na tom jsi celkově - a hlavně, nikdo ti nedrží (doufám
) pistol u hlavy, takže všechno, co ti nebude příjemné, můžeš odmítnout. Bude to v poho! ![]()
Du tam právě Po 2.
Prvně právě obecný checknuti + frndo strečink, o kterým sem mluvila ![]()
A právě mi řekla, že mám celkově vysoký svalový tonus + trochu delší kostrc a že příště budem dělat to přes zadek.
Ale asi ji to teda odložim a zjistím si o tom víc věcí.
Příspěvek upraven 07.04.26 v 22:20
Tak teda, to se přiznám, že bych byla hodně nervózní, pamatuji si předtím z toho, co jsem četla, že tyhle zásahy dovnitř by se fakt měly omezit jen na to závěrečné období, protože se může například zanést infekce nebo hůř
Informovala tě aspoň o těch možných rizicích?
Jako myslíš ten frndi strečink? ![]()
To zas neblazni. To by musela hrozit infekce po každým sexu a vyšetření u gyndy ![]()
Tělo si umí poradit s hodně věcmi.
Samozřejmě vše proběhlo hygienicky. Rukavice atd. A je to paní, která má i různý články na webu a vystupuje veřejně. Takže kdyby dělala nějaký prusery, tak ji to asi moc fungovat nebude…
A jako upřímně, že by mě tam měla zranit, já ji tam téměř vůbec necítila. Byla super opatrná.
Jen prostě se mi to vysetreni jako takový spíš psychicky nelíbilo.
Ale tu kostrc s ní proberu.
No jasně, vždyť i na gyndě je známo, že během těhotenství by se ta vnitřní vyšetření neměla dělat víc, než je nutné. Já fakt dostala papír k podepsání, že s tím souhlasím, že mohou ty komplikace nastat, i když používají jednorázové rukavice a tak
Fakt se přiznám, že bych do sebe tak brzy hrabat nenechala, pokud bych vyloženě necítila nějaký problém.
Já jsem tam právě teď v minulém týdnu byla specificky s tou kostrčí, protože mě bolela a nemohla jsem se ani pořádně zvednout z židle a ona mi prostě řekla, že dovnitř nejde, že to dáme z venku
(pomohlo!)
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat těch z Vás, kdo podstoupil před prvnin porodem mobilizaci kostrče, jaký jste měli porod? Myslíte, že Vám to pomohlo k lehčímu porodu? Děkuji všem za příspěvky