Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ka2ka právě že ne, v začátku druhého těhotenství jsem měla cukr 4,2, teď netehotna mám 5,9. Takže se to u mě asi pomalu rozjíždí. Jak ta premyslim, tak to fakt hodně sprisnili, myslím, že jsem u druhého po ránu těch 5,2 - 5,3 mívala taky, pak se začaly horšit ty hodnoty po snídani, přidaly se ketony a od 36 TT jsem byla na inzulínu. Rodila jsem 38 + 3 a z 2 jednotek bylo myslím 14 nebo 16. Kluk šel naštěstí sám a nemusela jít na vyvolání.
@Markéta80 píše:
@ka2ka ak to ne, ovlivnilo by to večer i pivo ale tohle je na hranici takže fakt jen bych omezila sladkosti a ovoce jen na dopolední svačinu. Já musela mít u druhou večeři a nejlépe mě seděl hrnek studeného mléka. Do ted jak mam přílohu brambor tak mam lepší hodnoty, katastrofa je rýže
Jaký jsi tt? Pak se mají dělat i časté utz jestli dítě odpovídá tt. nejhůř dopadl prostřední, během 6 dní přibral 1,5kg
, nikdo to vůbec nechápal, byl nedonošený a měl přes 4kg
a malá 34tt a skoro 3kg ale ta na tom bla výborně, doktorka říkala že cukrovka na ní ještě nestihla působit takže i kontrolní odběry měla ok a taky byla pěkně akční od začátku. kluci v sobě měli strašně vody a byli v útlumu
. s každým těhotenstvím ty hodnoty byly vždy horší a horší
a ted taky hrůza a mám léky a i inzulín
ted jsem 27tt a docela mě to překvapilo, první je nedonošený 36+4 a měl 3,3kg ale to jsem cukrovku neměla asi díky jiným hraničním hodnotám
oni mě už hlídají kvůli leidemské mutaci, štítné žláze a vysokému krevnímu tlaku sakra co je ještě za vyšetření aby mi taky dopadlo blbě ![]()
ale přibrat 1,5kg za takovou krátkou dobu to bych ani nevěřila že jde ![]()
@kacaba379 píše:
@ka2ka právě že ne, v začátku druhého těhotenství jsem měla cukr 4,2, teď netehotna mám 5,9. Takže se to u mě asi pomalu rozjíždí. Jak ta premyslim, tak to fakt hodně sprisnili, myslím, že jsem u druhého po ránu těch 5,2 - 5,3 mívala taky, pak se začaly horšit ty hodnoty po snídani, přidaly se ketony a od 36 TT jsem byla na inzulínu. Rodila jsem 38 + 3 a z 2 jednotek bylo myslím 14 nebo 16. Kluk šel naštěstí sám a nemusela jít na vyvolání.
no zpřísnili to šíleně u prvního byla norma 5,6 nebo dokonce 5,8 ted je 5,1 jsem jen zalapala po dechu, jako i sestra přiznala, že je to ted hodně přísný ![]()
@ka2ka ja měla prave problem s lacnou glykemii, ze sem vyfasovala inzulin na noc. Ale hodnoty si už nepamatuju. Alemyslim, ze sem mivala kolem 6.
@Mochomurka83 píše:
@ka2ka ja měla prave problem s lacnou glykemii, ze sem vyfasovala inzulin na noc. Ale hodnoty si už nepamatuju. Alemyslim, ze sem mivala kolem 6.
aha
no paráda fakt se mi to jenom zdá
a měřila jsi se přes den? a dieta nezabrala?
@ka2ka delala jsem si ty profili. A pres den při dodrzovani diety, tak to šlo, ale jakmile sem byla na lacno, tak to vylitlo. Ale malej šel na svět o tyden dřív a vážil 3.100g.
Letos jdu znovu na zatezovy test, tak su zvědavá, jak dopadnu.
@ka2ka taky koukali, pořád přeměřovali na utz a že prý neni možný aby v 36tt měl přes 4kg a měl
navíc ležel na JIRP mezi 500gr takže vypada jak obr. navíc hodně vlasů takže jako novorozenec vůbec nevypadal spíš každý že mu jsou už alespoň 2m
ni to zpřísnili že jak tam byla větší tolerance že jim tam propadlo sítem hodně diabetiček kdy se problém zjistil až na utz ve 30tt
ale zase ted u hodně stačí fakt jen dieta
. Taky jsem měla proužky na kontrolu ketonů…
@Markéta80 píše:
@ka2ka taky koukali, pořád přeměřovali na utz a že prý neni možný aby v 36tt měl přes 4kg a mělnavíc ležel na JIRP mezi 500gr takže vypada jak obr. navíc hodně vlasů takže jako novorozenec vůbec nevypadal spíš každý že mu jsou už alespoň 2m
![]()
ni to zpřísnili že jak tam byla větší tolerance že jim tam propadlo sítem hodně diabetiček kdy se problém zjistil až na utz ve 30tt
ale zase ted u hodně stačí fakt jen dieta
. Taky jsem měla proužky na kontrolu ketonů…
to musel být úžasný pohled
tak snad to dieta zpraví nějak se mi to ted sype
@ka2ka já když ho viděla na JIRP tak jako první jsme si říkala že teda spodem bych rodit enchtěla, on vypadal tak velikej, za pár let naopak když jsme viděla vali tak mě přišla mini, hlavně ta hlavička byla jako nic, ale jo rozdíl 2,8 a 4,1 je dost
n i třeba stres hraje roli jenže jak se nenervovat když víš že o neni ideální
. Ta dieta zase tak složitá neni.
@Markéta80 tak já mám nervy poslední dobou dost tak vidím no, malej byl velký i bez cukrovky takže druhý nejspíš bude taky velký a určitě kvůli tomu budou plašit
@ka2ka Nemusí být velký. Já mám cukrovku teď, ve 2. těhotenství a dítě mám naopak menší. Odhad váhy ve 35.týdnu 2100g. Inzulín naštěstí nemám, docela u mě zabrala dieta. Včera lačná hodnota 4,7. Ze začátku, než jsem držela dietu, jsem mívala kolem 5,6, jednou i 6. Dietu držím přes měsíc. Po jídlech během dne to mám úplně v pohodě, nejvíc jsem měla jednou po večeři 6,2. Teď už se neměřím každý den, jen tak 2-3× týdně a hlídám hlavně ta rána.
@kacka52 tak to je skvělý že to zabralo tak já doufám že to u mě bude stejný
@ka2ka Já jsem neměla extra zvýšené ani to OGTT. Jednou jsem měla 5,6 a jednou nevím. Docela by mě zajímalo, jaké byly normy před 3 lety, kdy jsem na tom byla v těhotenství s dcerou. Museli to dost snížit. No ale dieta je v pohodě, dá se na to zvyknout. Já jsem předtím jedla tak 2-3× denně, hrůza, docela jsem se toho bála. A teď jsem zvyklá na to 6×, když přidám druhou večeři.
@kacka52 zprisnili to hodne. Kamoska co měla teď cukrovku v tehu, tak jeji hodnoty co ji vyšli byly za myho mereni pred 3 lety brany za normu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.