Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ka2ka Dostaneš glukometr a budeš se přeměřovat. Pokud budeš mít hodnoty v pohodě, neřeš to. Já měla ze začátku vysoké ráno, teď už si to sedlo a řeším to méně a méně. Jako ano, raději se třeba vyhýbám bílé mouce, jím více zeleniny, ale domácí buchtu už si dám
Ono zrovna jako na potvoru, já normálně vůbec nejím sladké, dám si max čtvereček čokolády nebo jednu sušenku měsíčně a teď, při té dietě, mám chutě jako blázen ![]()
@kacka52 píše:
@ka2ka Byla jsem tam jednou, začátkem února a teď jdu na kontrolu koncem března. Takže ještě pomalu delší než měsíc a půl. Navíc měsíc před termínem porodu, to už by se stejně nic moc nevyřešilo. No asi berou, že když jsou hodnoty po dietě ok, tak nemá smysl chodit častějiJá z toho taky nejsem moudrá.
Ja jsem chodila co 14 dní u druhého, pokaždé brali krev a nosila jsem moč. U prvního jsem chodila myslím co 3 týdny a krev nebrali vůbec,dr.se ptal jen na průběžne domácí měření. Vsecko jsem měla u prvního vždycky v normě, kluk měl v termínu 4 kila a fous. U druhého se to zvrtlo v tom 36.týdnu a dostala jsem inzulín. Druhy kluk se narodil 38+3 a měl 3.720,oba naštěstí v pohodě, neměli žádné problémy. Ale je to už skoro 5 a 2,5 roku…a normy se mění rychle jak tak koukam.
@ka2ka on je rozdíl hraniční hodnoty a kdy je to fakt jasná cukrovka
pokud se to dá udržet dietou tak se ani nic moc neřeší. u mě se hodně hlídal utz a dokud tam vypadalo vše ok tak to bylo ok
a vali ač se narodila nejdřív, měla nejmenší váhu tak na tom byla nejlépe ![]()
@kacka52 tak to já zase sladký miluju takže to pro mě bude fakticky za trest
@Markéta80 jsem zvědavá když já jsem totiž strašně závislá na sladkém, nějak bez něj neumím fungovat
@kacaba379 Já mám tříletou dceru a u té jsem to měla v pohodě, narodila se ve 39+2, tam porod vyvolávali kvůli mému vysokému tlaku. Měla 2800g. Teď pro změnu cukrovka
Zatím má druhá dcera odhady váhy opět nižší, ve 35. týdnu 2100g. No a ta poradna, bylo mi řečeno měřit se, ze začátku 3 dny po sobě 4× denně a potom 2-3× týdně. Vysoké jsem to měla jen ráno 2× za celou dobu, jinak dobrý. Takže jsem tam ani nevolala, že by byly potíže.
@ka2ka Ze začátku bych ho omezila, ale pak si to můžeš přeměřovat a vypozoruješ, jestli ti to třeba po nějakém zákusku nebo buchtě vyletí nebo to bude v klidu.
@ka2ka tak to máš blbý
, to chce fakt omezit, nebo až budeš mít glukometr tak si dej na svačinu něco sladkého a za 2h se změř a uvidíš jak si tělo poradí a pokud blbý tak budeš vědět že to sladké do porodu musíš vynechat
. U kluků to bylo ok, to jsem na sladké chut neměla ale u vali to byl horor, musela jsem jen ležet a ty chutě na zmrzlinu byly šílené a ne vždy jsem dokázala si nedat ![]()
@kacka52 to byla malinká
, nejdéle jsme rodila poprvé v 37tt
ale malá bla nejmenší ale zase jen 34tt ale nedonošeně nevypadala měla na ten tt slušnou váhu 2840gr ![]()
@kacka52 @Markéta80 jo já vím že to budu muset omezit ale třeba když se přeměřím zjistím, že to bude dobrý no musím doufat ![]()
@Markéta80 Vypadala jako stažený králík
Já jsem se bála s ní nějak manipulovat, abych jí něco nezlomila. Vedla měla na pokoji holka mimino 3500g a to byl obr
Ani teď to asi nebude žádná sláva, pokud nezačne nějak na poslední chvíli přibírat. Alespoň jsem se zásobila, poučena z minula, velikostí 50. U nás se využije.
@ka2ka Pár dní/týdnů bych to omezila a pak postupně, až si zvykneš na dietu obecně, to můžeš zkoušet zařadit. A přeměřovat, jestli ti to nelítá moc. Já si dávám na snídani jablko, k tomu nějaký chleba/knackebort s něčím, mám ráda kombinaci sladké+slané
A docela ošidím chuť na sladkém carem s mlékem. To si dávám ke snídani a pak po obědě, kdy jsou chutě největší.
@ka2ka Já jsem nebyla vůbec zvyklá snídat. Běžně jsem jedla až oběd nebo i později. Teď jsem si zvykla a ten čas už si najít musím. Nejlepší snídaně je jablko, knackebrot s máslem, na tom mozzarela a caro
Střídám žitný chléb a knackebroty. Kdo je zvyklý jíst nějak normálně, ne vyloženě klasickou českou kuchyni, tak problém mít nebude.
@kacka52 tak u mě je velký problém to sladký o tom vím jinak mi dieta nebude vadit jen musím nějak nahradit to sladký no
@ka2ka Hodně procentní čokoláda, ne samozřejmě celá, čtvereček. A zkoušet to postupně i s tím sladkým. Asi ho nebudeš smět v takové míře, na kterou jsi zvyklá, ale sem tam by vadit nemělo. Já jsem v týdnu pekla perník a málem jsem sežrala celý plech, jakou jsem měla chuť ![]()
@kacka52 snad tam nějaký sladký procpu, když si ho nedám je mi normálně špatně ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.