Porod při diabetu s inzulinem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
17.3.17 21:07

@ka2ka Dostaneš glukometr a budeš se přeměřovat. Pokud budeš mít hodnoty v pohodě, neřeš to. Já měla ze začátku vysoké ráno, teď už si to sedlo a řeším to méně a méně. Jako ano, raději se třeba vyhýbám bílé mouce, jím více zeleniny, ale domácí buchtu už si dám :nevim: Ono zrovna jako na potvoru, já normálně vůbec nejím sladké, dám si max čtvereček čokolády nebo jednu sušenku měsíčně a teď, při té dietě, mám chutě jako blázen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.3.17 21:07
@kacka52 píše:
@ka2ka Byla jsem tam jednou, začátkem února a teď jdu na kontrolu koncem března. Takže ještě pomalu delší než měsíc a půl. Navíc měsíc před termínem porodu, to už by se stejně nic moc nevyřešilo. No asi berou, že když jsou hodnoty po dietě ok, tak nemá smysl chodit častěji :nevim: Já z toho taky nejsem moudrá.

Ja jsem chodila co 14 dní u druhého, pokaždé brali krev a nosila jsem moč. U prvního jsem chodila myslím co 3 týdny a krev nebrali vůbec,dr.se ptal jen na průběžne domácí měření. Vsecko jsem měla u prvního vždycky v normě, kluk měl v termínu 4 kila a fous. U druhého se to zvrtlo v tom 36.týdnu a dostala jsem inzulín. Druhy kluk se narodil 38+3 a měl 3.720,oba naštěstí v pohodě, neměli žádné problémy. Ale je to už skoro 5 a 2,5 roku…a normy se mění rychle jak tak koukam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
17.3.17 21:08

@ka2ka on je rozdíl hraniční hodnoty a kdy je to fakt jasná cukrovka :? pokud se to dá udržet dietou tak se ani nic moc neřeší. u mě se hodně hlídal utz a dokud tam vypadalo vše ok tak to bylo ok :palec: a vali ač se narodila nejdřív, měla nejmenší váhu tak na tom byla nejlépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:08

@kacka52 tak to já zase sladký miluju takže to pro mě bude fakticky za trest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:10

@Markéta80 jsem zvědavá když já jsem totiž strašně závislá na sladkém, nějak bez něj neumím fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
17.3.17 21:14

@kacaba379 Já mám tříletou dceru a u té jsem to měla v pohodě, narodila se ve 39+2, tam porod vyvolávali kvůli mému vysokému tlaku. Měla 2800g. Teď pro změnu cukrovka :mrgreen: Zatím má druhá dcera odhady váhy opět nižší, ve 35. týdnu 2100g. No a ta poradna, bylo mi řečeno měřit se, ze začátku 3 dny po sobě 4× denně a potom 2-3× týdně. Vysoké jsem to měla jen ráno 2× za celou dobu, jinak dobrý. Takže jsem tam ani nevolala, že by byly potíže.
@ka2ka Ze začátku bych ho omezila, ale pak si to můžeš přeměřovat a vypozoruješ, jestli ti to třeba po nějakém zákusku nebo buchtě vyletí nebo to bude v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
17.3.17 21:17

@ka2ka tak to máš blbý :lol: :lol:, to chce fakt omezit, nebo až budeš mít glukometr tak si dej na svačinu něco sladkého a za 2h se změř a uvidíš jak si tělo poradí a pokud blbý tak budeš vědět že to sladké do porodu musíš vynechat :?. U kluků to bylo ok, to jsem na sladké chut neměla ale u vali to byl horor, musela jsem jen ležet a ty chutě na zmrzlinu byly šílené a ne vždy jsem dokázala si nedat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
17.3.17 21:19

@kacka52 to byla malinká :lol:, nejdéle jsme rodila poprvé v 37tt :lol: ale malá bla nejmenší ale zase jen 34tt ale nedonošeně nevypadala měla na ten tt slušnou váhu 2840gr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:20

@kacka52 @Markéta80 jo já vím že to budu muset omezit ale třeba když se přeměřím zjistím, že to bude dobrý no musím doufat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
17.3.17 21:25

@Markéta80 Vypadala jako stažený králík :mrgreen: Já jsem se bála s ní nějak manipulovat, abych jí něco nezlomila. Vedla měla na pokoji holka mimino 3500g a to byl obr :mrgreen: Ani teď to asi nebude žádná sláva, pokud nezačne nějak na poslední chvíli přibírat. Alespoň jsem se zásobila, poučena z minula, velikostí 50. U nás se využije.
@ka2ka Pár dní/týdnů bych to omezila a pak postupně, až si zvykneš na dietu obecně, to můžeš zkoušet zařadit. A přeměřovat, jestli ti to nelítá moc. Já si dávám na snídani jablko, k tomu nějaký chleba/knackebort s něčím, mám ráda kombinaci sladké+slané :mrgreen: A docela ošidím chuť na sladkém carem s mlékem. To si dávám ke snídani a pak po obědě, kdy jsou chutě největší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:32

@kacka52 jéé tak takovouhle snídani jím běžně to miluju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
17.3.17 21:42

@ka2ka Já jsem nebyla vůbec zvyklá snídat. Běžně jsem jedla až oběd nebo i později. Teď jsem si zvykla a ten čas už si najít musím. Nejlepší snídaně je jablko, knackebrot s máslem, na tom mozzarela a caro :mrgreen: Střídám žitný chléb a knackebroty. Kdo je zvyklý jíst nějak normálně, ne vyloženě klasickou českou kuchyni, tak problém mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:44

@kacka52 tak u mě je velký problém to sladký o tom vím jinak mi dieta nebude vadit jen musím nějak nahradit to sladký no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
17.3.17 21:47

@ka2ka Hodně procentní čokoláda, ne samozřejmě celá, čtvereček. A zkoušet to postupně i s tím sladkým. Asi ho nebudeš smět v takové míře, na kterou jsi zvyklá, ale sem tam by vadit nemělo. Já jsem v týdnu pekla perník a málem jsem sežrala celý plech, jakou jsem měla chuť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
17.3.17 21:49

@kacka52 snad tam nějaký sladký procpu, když si ho nedám je mi normálně špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková