Porod říjen/listopad 2012 - Strakonice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brooucinda
15.8.12 12:47

Ufff. tak to mám za sebou… Ve strakonicích to ted udělali, pouze ze žilní krve, takže jsem napíchaná ze všechn stran. Ještě očkování, jelikož jsem 0- tak jsem musela dostat jednu včelku do sedinky! Prostě jsem poo včerejšku jako jehelníček :cert: ale mám to za sebou… Cukr v pořádku zbytek se dozvím až za týden.
No je to v nákých těch tabulkách pro MuDry, že musí chodit každá těhulka… Tak uvidíš… Třeba tě to mine :x :mrgreen:
A vlastně ty jsi přímo ze Strakonic?

• Citovat
  • Upravit
86
15.8.12 15:23

Tak hlavně, že je to dobrý :) Mně by vůbec nevadilo, kdybych na to nešla, je to hnusný :? Ne ne, já nejsem ze Strakonic, z Radomyšle. Ty jsi ze Strakonic? Kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
15.8.12 16:57

Jsem přímo z města a je mi 21… a Jmenuju se Tereza :mrgreen:
To se ti ale vůbec nedivim kdyby tě to nevadilo… Já jsem naopak ráda, že už to mam za sebou…

• Citovat
  • Upravit
86
15.8.12 18:32

Tak ahoj Terezo, já jsem Magda a je mi 30 :roll: To máš docela brzy miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
16.8.12 10:50

Brzy nebrzy, prostě jsme se rozhodli, že bysme chtěli drobečka a tak to doufám, že vyjde. Nikdy se nemá řikat nikdy a navíc jsme již problémy měli, takže jsem opatrná…

• Citovat
  • Upravit
86
16.8.12 14:57

Jo, jasně, to je jen dobře, že budete mít prcka :D Jen mě to překvapilo, v dnešní době… Však víš, jak to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
17.8.12 11:34

Jasný.. Dokad ti neni třicet nemáš podle dnešní společnosti právo na to být matkou… Vím jak to je. Ale my se máme rádi a zkrátka jsme si řekli že drobečeka chceme a že ho chceme ted a ne za deset let :D
Je to každýho volba… Já toho nelituju a manžel si myslim že už vůbec ne. Nesmim ho samotnýho pouštět do krámů pro děti… Jinak by to tamzkoupil všechno :srdce:

• Citovat
  • Upravit
86
17.8.12 20:05

To je hezký :srdce: Ale u nás je to stejný, ono by se kupovalo a kupovalo, ale pak stejně člověk zjistí, že to nepotřebuje :mrgreen: Ale když ono se to tak dobře kupuje a všechno je to tak krásný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
18.8.12 13:35

Jo to je přesně tak!!! Byli jsme tůle v krámu a paní když zjistila, že ať mu ukáže co chce, že se to manželovi bude líbit, tak pořád chodila a chodila až přinesla dupačky s kabátkem a na tom bylo jsme váš miláček!!! :potlesk: Prostě krásný… Máme to doma :D
Heled chtěla jsem se zeptat jak se to dělá ohledně toho výpočtu abysme dostali porodný… To vyplnuje firma kde jsme zaměstnaný nebo jak je to?

• Citovat
  • Upravit
86
18.8.12 20:54

S tím porodným to nevím. Já to měla s Danečkem ještě po staru. Zkus se zeptat učetní ve firmě nebo na sociálce, tam by vám, podle mě, měli dát nějaký formulář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
19.8.12 08:31

Jasný… Tak i když je to ještě daleko chci vědět :-)) Jak se říká štěstí přeje připraveným… A i když bychom na něj asi neměli mít nárok budem se snažit to udělat tak aby to šlo :-))

• Citovat
  • Upravit
86
19.8.12 09:34

To je jasný, proč toho nevyužít, když to jen trochu jde :palec: Já to taky budu vymýšlet, během první rodičovské mi krachl podnik, kde jsem pracovala, tak teď vlastně nemám nárok na mateřskou a půjdu rovnou na rodičovskou, díky tomu, že je manžel zaměstnaný, tak si můžu aspoň vzít 3letou, jinak bych nemohla :zed: Je to děs, co vymýšlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
19.8.12 15:10

Tak to jsme na tom vcelku podobně. Já jdu taky na rodičovský příspěvek, protože jsme čekali drobka ale o toho jsme přišli. Tudž když jsme absolvovali všechny testy a doktory a já přišla zase do jinýho stavu - nebyla jsme v práci, tudíž jsem taky přišla o nárok na mateřskou. Bohužel. Aneb jak je člověk zadarmo devět mesíců doma. Taky si řikám ještě že ho mám alespon si můžu vybrat na ty tři roky, že to není tak jak jsme se tam byla ptát…

• Citovat
  • Upravit
86
19.8.12 20:09

No já bych asi ani na 4letou nemohla, to bysme neutáhli, hypotéka a tak… A nevíš teda, kolik nám to teď bude dělat měsíčně, když máme ten rodičák „jako by o těch 6 měsíců“ navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
20.8.12 10:06

Nevím nic o 6 měsíců nevíc, ale vím jak je to. Celý ten příspěvek vychází z toho, že ti rozdělí 220 000 víc nic. Záleží jak si to chceš rozvrhnout. A jde to asi takhle : Bud máš manželovo mzdový výměr a můžeš si stanovit podpůrčí dobu na 3 roky a to by ti dávali něco okolo 6000 měsíčně a nebo ti nechají tu 4 letou variantu a to bys do 9 měsíce dítěte dostávala 9600 a pak asi 3600. Je to všechno cca. Stovka sem stovka tam. Byla jsem se tam ptát asi před 4 měsícema a navíc je to někde na netu asi na nákých těch stránkách a o rodičovským příspěvku celkem pěkně popsaný… Jsem v 28 týdnu až budu tak ve 33-34 dojdu tam pro lejstro a to ti musí v tý manželovo práci asi vyplnit, pokud si chceš dát taky tu 3 letou variantu jako my. Ta dávka se vylí¨áv až narozením prcka takže do porodu od nich neuvidíme ani korunu. Ovšem ale bych chtěla aby se drobek narodil třeba někdy ke konci měsíce, jelikož ta dávka je měsíční, takže i když se narodí 31. tak oni ti to vyplatí jako za celý měsíc… Snad jsme to popsala tak trochu srozumitelně :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex