Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
sice jsem myslela,že se do této diskuze nebudu plést,ale prostě mi to nedá.
Jsem také sestra z ARA a JIP,ale to,co se tady vůči sestrám píše mi nedává klid.
Ano,mezi lidmi panuje názor,že sestřičky jsou tady pro lidi a,že si vlastně toto povolání vybraly samy a dobrovolně.
Ano,i já svou práci dělám ráda a s plným nasazením.Pracuji ve fakultce v Ostravě a vážně kolikrát nevím,kde mi hlava stojí a ke kterému pacientovi jít dříve.Kdyby vám byly dobře známy poměry zdravotnictví v ČR,tak mi věřte,že by jste takové práce hodně rychle nechaly. Není to kvůli špatnému fin.ohodnocení sester,ale hlavně kvůli nedostatku personálu.
Sestry jsou také jenom lidé a jak to prožíváme u nás na ARu?
Protože vlastně specializovaná JIPka pro nedonošenečky v Ostravě je ve Vítkovicích a často je přeplněná,tak hodně často končí miminečka u nás ve fakultce.
A veřtě,že skutečně děláme maximum,aby se dalo drobečky zachránit.
A když se stane,že nějaké miminečko,nebo i větší dítko na našem odd.zemře,tak to také těžce neseme.Protože se dokážeme vcítit do pocitů rodičů. VŽDYŤ JSME TAM TAKÉ MÁMY,NEBO BUDOUCÍ MÁMY .
Také se nám nedávno stalo,že na odd.zemřely 2 miminečka,ale ty měly porodní váhu necelých 900g.A musely jsme si vyslechnout tolik nadávek a prožít tolik utrpení,které jsme si s kolegyňkou nezasloužily.
Ještě teď jsme se z toho nevzpamatovaly.
PROSÍM,NEODSUZUJTE VŠECHNY SESTRY ZA JEJICH PŘÍSTUP.KDYBY JSTE BYLY ASPOŇ 1 DEN NA TAKOVÉM ODDĚLENÍ A VIDĚLY TEN „KOLOTOČ“ KOLEM PACIENTŮ,TAK BY JSTE SE MUSELY ZA SVÁ SLOVA PROTI PRÁCI SESTER STYDĚT .
Přeji vám jen vše dobré.
Mirka OV