Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bisonka jee, taky se jdu v pondeli registrovat
sice jsem v motole uz jednou rodila a sla bych tam znova i bez te rekonstrukce, ale ted se na porod vylozene tesim, myslim, ze to je to posledni, co tam chybelo, nove hezke pokojiky!
i kdyz ja si nemela na co stezovat ani predtim;)
@sookie Jé tak to moc ráda slyším, že tam chce někdo rodit znovu
A kdy máš TP? Já 3.7.
Je super, že ty sály předělali, jen škoda že nezrušili hekárnu ![]()
@bisonka já 4.7.
tak to se pak určitě potkáme v poradně;) jinak hekárnu bych asi neřešila, napoprvé sem ji teda nezažila, přijela sem s prasklou vodou a začínajícími kontrakcemi a šla rovnou do sprchy u porodního sálu, nicméně na té info schůzce nám před 2 roky říkali, že na „hekárnu“ tě dají jen v případě, že se fakt nic neděje, třeba máš jen prasklou vodu nebo tak, jak se něco začne hýbat, tak jdeš hned na sál… otázka je, jak to bude teď, zajímalo by mě, jestli tam je těch nových pokojů stejný počet jako porodních boxů, no snad ještě někdo dodá aktuální zkušenosti, sem zvědavá na všechny informace:)
Ahoj maminky mi budem rodit asi nekdy v dubnu mozna i driv v motole a moc jse bojim…jsem prvorodicka..pred nejaakym casem jsme byly na rizikovym protoze jsem mela bolesti a je to tam moc hezke a milej presonal a doktori.. prosla jsem porodnim salem z venku protoze jsme tam chodily na ultrazvuk.. a taky jse mi to tam zdalo pekny i kdyz jsem toho videla malo…ctu tady hodne prispevku z dobrymy skusenostmi a ale i spatnymi a moc jse taky bojim ale kdyz to bude bolet at boli hlavne ze budem oba v poradku a zdravy ty bolesti v minute prej zmyzi kdyz tio miminko uvidim..
@sookie No třeba se tam potkáme už teď v pondělí
A doufám tedy, že jestli tam nakonec rodit budu, tak že se té hekárně vyhnu…máme to tam autem deset minut, kdybych tam přijela moc brzy a ještě to nebylo rozjetý, ale přeci jen se už něco málo dělo, je hodně naivní doufat, že by mne ještě poslali domu a část 1. doby bych si ještě odbyla doma? Nebo myslíš, že tam radši nechávájí rovnou?
Pokud to půjde, tak chci co nejdýl před porodem (i na monitory) chodit ke svý doktorce, nechce se mi v motole vždycky několik hodin čekat…musím se na to poptat, jestli to jde, ale maminka v jedné skupině mi říkala, že ano.
@zizalka20 Ahoj, ještě jsem taky nerodila, tak se mi to mluví, ale neboj se
Porod sice nemusí být procházka růžovou zahradou, ale čeká tě za něj úžasná odměna, za kterou to stojí
Já se tedy nebojím porodu jako takového, ale přístupu lékařů a dalšího personálu a případných poporodních komplikací…
Ahoj dekuji za podporu.. no ja jse bojim vseho i kdyz treba pul dne malicky spinka a nekope nebo necitim az pak vecer tak mam strach jestly je vse ok???D
@bisonka Ahojky, na instruktáži k porodu nám PA říkala, že pokud přijedeme moc brzy a porod nebude rozjetý, a budeme chtít, můžeme odjet čekat zase domů - řekli by za jak dlouho máme asi přijet. Nepustili by tě domů jen, kdyby bylo potřeba mimi hlídat apod. Také budu rodit poprvé a na čekatelský pokoj se mi nechce - nechci tam být sama, tak doufám, že to trefíme ![]()
@bisonka @zizalka20 @Nika9 holky nebojte, vsechno bude dobry!!!:) chapu, ze vzdycky se najde nekdo se spatnou zkusenosti, a nevim, jestli jsem mela jen velky stesti, ale ke mne se tam vsichni vzdycky chovali moc hezky, jak uz v poradne, tak pak teprve na porodnim sale, byli fakt moc mili, a uprimne, co jsem tam potkala maminy (ne tedy, co jsem nekde cetla), tak jsme na to mely vsechny stejny nazor!! sestinedeli uz o necem jinym, tam se par neprijemnych sester naslo, ale porod byl pro me nejdulezitejsi a tam si fakt nemuzu na nic stezovat, naopak!!! jako neco neprijemnyho se vam muze stat uplne kdekoli, a naopak, i v takovehle velke porodnici muzete zazit osobni pristup… ale zas nerikam, ze to tam muze byt pro kazdeho idealni, jen vyjadruju svuj nazor z toho, co jsem tam zazila…
@bisonka haha, jestli i nebydlime nekde blizko sebe, taky to tam mame deset, mozna i min, minut autem
a domu by te asi poslali, ja bych teda z vlastni zkusenosti nejela, par hodin sem byla otevrena na 2cm, sem si rikala, ze tam budu tvrdnout jeste 2 dny, no a pak se to pekne hnulo a za pul hodiny sem uz tlacila, se uz ted modlim, aby to napodruhy slo minimalne takhle rychle ![]()
Ahoj děvčata
Já mám Motol cca 5 minut od domova tak jsem i po kladných reakcích rozhodla pro Motol, jen nevím prohlídku oddělení a sálu či já nevím čeho se provádí než se tam přihlašujete a nebo těsně před porodem? ![]()
@Nika9 Díky za info
Tak budu doufat v to samé, že přijedeme akorát a rovnou půjdem na sál ![]()
@sookie Já jsem z Kněževse (vesnice u letiště), odkud ty?
teda, to byl pěkně rychlý porod
A vážně moc ráda slyším, že jsi tam byla spokojená
Jinak negativní informace mam od lidé, které znám osobně, na netu je to tak půl na půl, jako skoro všude jinde. A já sama mam z motola zkušenosti jen z gyn. oddělení (endoskopická ambulance, laparoskopie, pak znova endoskop. ambulance, revize, několikrát gyn. pohotovst) a nic moc tedy. Neprofesionální přístup, nepodání informací, jiné informace v propouštěích zprávách než tomu bylo ve skutečnosti, u některých naprosto arogantní přístup, rodinným příslušníkům po laparce podány zcela absurdní informace (jen z důvodu, že se můj pan ošetřující lékař nepodíval v jakém roce jsem narozená - měl mě za hoooodně maldší než jsem), neprosto nesmyslně doporučená léčba (i mně laikovi přišla nelogická, následně mi to potvrdili i jiní lékaři), apod. Nemůžu říct, že by mi nějak zpackali nějaký zákrok (i když po revizi jsem se dávala do kupy extrémně dlouho, ale v tom se nevyznám, zda to mohlo být jejich chybou, takže to neberu v potaz), ale jinak teda pořád něco špatně. Tak proto se bojím toho přístupu
No a další mínus Motola je pro mne ta „staromódnost“ či jak to zkráceně vyjádřit, prostě to co jsem už tady psala…ráda bych měla možnost zvolit si polohu, mít miminko hned u sebe, apod.
Ze začátku se mi představa porodu tam vyloženě příčila, ale díky vám spokojeným
a díky dalšímu čtení recenzí, že i v těch tolik vychvalovaných Hořovicích je problém mít miminko hned u sebe, začínám mít pocit, že to je prašť jako uhoď…Všude člověk může narazit na vstřícnější a méně vstřícné doktory a PA a sestry…
Ahoj holky, taky jsem zaregistrovaná v Motole. Termin mám 1.3.Když jsem četla různý recenze, tak jsem zacala mít strach, ale taky si říkám, že je to o tom na koho natrefíš, pro mě je důležitý, že tam bude postaráno o mrňouska, protože v Motole mají všechno, kdežto kdyby se něco nedej bůh dělo s miminkem v Hořovicích, tak ho stejně budou převážet do Motola ![]()
@Klárušek Já se na tu instruktáž objednávala po 36. týdnu - když jsem byla poprvé v prenatální poradně v Motole - šli jsme hned druhý den. Někde jsem na diskuzi četla, že je to k ničemu, že tam ukazují jen video ze sálu, ale já jsem ráda, že jsme tam šli: Video ze sálu nebylo (po rekonstrukci ještě nemají nové, ani fotky, sály jsou pořád používané, takže prohlídky nedělají), PA měla pár fotek v mobilu, které nám ukázala a měla nějaké propagační materiály k polohovacím lůžkům, kterými jsou nové porodní pokoje vybaveny. Jinak nám popsala harmonogram „přijímacího procesu“, co všechno s sebou na sál, co do jiné tašky potom na šestinedělí, info, jak poznat začínající porod, na co si dát pozor, kdy už volat záchranku apod. Je jasné, že spoustu věcí už člověk ví, ale určitě to nebyl promarněný čas (trvá to cca 2 hodiny).
@hmonika V Hořovicích sice mají svojí neonatologii, ale máš pravdu, že vážnější případy převážejí do Motola. Za sebe musím taky říct, že budu mít v Motole lepší pocit kvůli odborné péči o miminko - i když samozřejmě nechci uvažovat o tom, že by mělo mít naše mimi nějaký problém, ale určitě jsem si jistější.
@Nika9 Přesně,ani o tom nechci uvažovat, ale chci mít jistotu, že o mimčo bude postaráno a o sebe se nějak postarám sama, když budu něco potrebovat, tak budu za sestrama chodit poŕad ať jsou příjemný nebo neprijemny ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.