Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
se nehadame, jen mi prijde nepatricne soudit, co clovek nezazije na vlastni kuzi
![]()
a mimochodem, kam se prevazi deti se srdecni vadou, nebo s nejakym velkym pruserem? do Podoli nebo do Motola protoze to jsou jedina dve specializovana centra v republice ![]()
Příspěvek upraven 14.01.11 v 11:50
souhlas, pro mne jsou rozhodující pouze příspěvky od maminek, které tam opravdu rodily a to v posledním roce, aby to bylo objektivní alespoň trochu
![]()
Monjie píše:
se nehadame, jen mi prijde nepatricne soudit, co clovek nezazije na vlastni kuzi![]()
Já rodila v Podolí před 4 lety a to byla síla… už nikdy víc. Prošla jsem vším, rizikovým, porodním sálem, operačním sálem, JIP a šestinedělí… To šestinedělí mě nejvíc odradilo, sestry nepříjemné, řvaly na mě, že nekojim, po císaři se mi mlíko rozjelo asi až 5.den, špína na pokojích o záchodech a sprše ani nemluvím, to byl hnus. A ještě společné na patře, někdy jsem musela dost dlouho čekat abych se mohla vůbec osprchnout… Loni jsem rodila v Motole a to se ned s Podolím srovnávat… úplná procházka rájem…
Jo jsem od 14tt.. ale byla tady moznost ze bych se odhlasila a sla bych do Turnova,tam taky hralo roly to ze segry tchyne tam dela porodni asistentku.. ale muzu rodit predem a taky muzu prenaset a do doby nez to zavrou bych se nemusela trefit.. Tak sem se neodhlasvala a zustala v Podolí.. Jo taky sem si na netu schanela reference od maminek co tam rodili a ze 100 maminek se tam 2 nelibilo.. Ale jinak slysim samou chvalu.. a po kolika dnech pousti domu??
No tak já taky trošku přispěju s troškou do mlýna ohledně těch porodnic. Thomayerka kde jsem rodila druhou dceru, čekárna stará ošklivá na chodbě, kde celou dobu v zimě šíleně táhlo od vchodových dveří, jinak porodní sály krásné, čisté, porodní asistentky víc než super i lékaři. Na poporodním, tři ženské namačkané v jednom pokoji, mimochodem, staré vybavení kromě postýlek pro děti, přístup otců a rodiny na pokoje nebyl, musely jsme vždy s dětmi vyjet i s postýlkama na chodbu, kde byla zima ašíleně táhlo. sprchy 2× po 3 sprchách a wc 2 na každém konci chodby. čistota dobrá, nebylo si nač stěžovat, asi nejsem cimprlich, zažila jsem tedy horší prostředí ve fakultce v Olomouci před opravou porodky v roce 1999. Takže asi tak. Podolí- byla jsem si s manželem zkouknout už teď před půl rokem a předem, nemám ráda když nevím kam lezu. porodní sály hezky čisté, nejen na fotografiích, vybavení trochu modernější, než v thomayrce, jinak ke srovnání stejné. Na pokoje nevím jak je teď, ale mohl i tatínek, byla jsem u kamarádky taky, neměla žádný nadstandart, ale normální pokoj s ještě jednou žábou, vše hezké a čisté, stav sprch jak mě kamarádka říkala srovnatelný jako s Thomayerkou,ale například laktační sestry byly přístupnější například k tomu kdo nemohl, nebo kojit nechtěl, pro mne výhoda,po tom co mi v Thomayerce řekla primářka, že kdybych byla ve středověku, tak by mi dítě umřelo hlady, nebo na sifilis od kojné
přitom viděla, že mám genetickou vadu která byla v záznamech a dědí se už 6 generací, ale to nic blbá vzpomínka… jediné co kamarádce vadilo bylo, že tam bylo šílené vedro. Doktoři a asistentky prý super stejně jako v thomayerce. Rodily jsme v thomayerce shodou okolností ve stejný den a byly tehdy spolu na pokoji, kde jsme se taky skamarádily. Podle ní, je to s tou thomayerkou srovnatelné, jen s tím rozdílem, že v podolí mohou být návštěvy až na pokoj a že tam netáhne jak v metru. tak se nechám překvapit. teprve pak můžu srovnávat. ale říkám, nejsem cimprlich, nejedu do hotelu si užívat miminka, jedu tam rodit a frr co nejdřív domů, Nemocnice neám ráda všeobecně v dětství jsem si jich užila hodně ![]()
lowel: ty navstevy na pokojich byly super, ale jen hodinu a pak na chodbe, manzel odchazel klidne i v 19hodin a nikdo nevypruzoval
monjie- kéž by to šlo po těch 3 dnech, já jak se octnu v nemocnici, tak musím sklepávat i teploměr, hned mi to skočí na 38 něco a to mi třeba nic není a to máme doktory v rodině, ti mi nevadfí ani bílý plášť, ale to nemocniční prostředí je pro mě jaksi úzkostné,depresivní, nevím jak napsat a to může být sebečisťounký a super moderní
, prostě doma je doma, ale toho doktora k sobě potřebuju ![]()
dekuju
No holky ja musim letet,jdu se napapat chytaj me chute a pritel mi dela pizzu
Ja sem chtela taky jit na prohlidku nemocnice,ale vzdala sem to a radsi se zeptam,byla sem v Turnove na prohlidce a kdyz sem videla porodni sal,zaclo malycky hrozne kopat a bylo mi zvlastne
takze tet az k porodu.. A holky kdyz se objednam do poradny a jdu tam poprve, musim se zastavit v kartotece a nebo uz mam jit a zrovna cekat v poradne az budu na rade?? No ja mazu,vecer pisnu,mam jeste par veci na praci
A Monískovi oc děkuju ![]()
lowel: to je jasny:) ja teda sla domu po tydnu hold jsem vyjimka no
![]()
jinak na Motol nenecham dopustit, zachranili mi tam zivot ![]()
Marbuli: pokud jdes poprve na poradnu, jdi dolu na kartoteku pro kartu pak do prvniho patra poradny jsou nedaleko jidelny, zaklepes das kartu,oni si te zavolaji.. prvni meri tlak, vazi PA, toci se monitor, pak te vola dr. v jine poradne:) ale vsude jsou automaty na piti, tak i kdyz tam sedis treba hodku da se to prezit, my uz se tam pak potkavaly s matkami tak clovek pokecal
Příspěvek upraven 14.01.11 v 12:13
to je super, v thomayerce se vůbec nesmělo, a odnesla jsem pěknou rýmou i malá, na chodbě děsně táhlo až do patra ze schodiště, kde se dali jedině návštěvy přijímat, protože dole byl vstup do čekárny na poradnu věčně otevřený, docela mě to na poprvé vyděsilo když jsem viděla jak stará je krčská porodka , sály zmodernizované mě však mile překvapily, to je asi tak k tomu. to Podolí je přece jen trochu opticky vstřícnější a hlavně tam netáhne jak v tunelu. My jsme v té thomayerce tehdy musely žádat i o deky navíc, okna nedovírala jak měla a přece ejn byl prosinec, tehdy bylo nějakých 12 pod nulou a bylo to setsakra znát. Modré světlo pro žloutenkové děti měli jen když si to matka vyřvala, jinak se děti vystavovaly jen dennímu světlu u táhnoucích oken
. My ji tedy měli fest ještě skoro 3 týdny po návratu domů, doktorka pěkně hartusila
protože se nám rozjela hned druhý den po narození a byla hodně silná, pod světlem byla jen jednou
sestřičky byly super, jen ta primářka na dětském děs a běs
, proto jsem zvolila naposled jinou porodnici
čoveče teď mě napadlo, 20 týho jdu naposled ke svému doktorovi, mám do toho Podolí nejdřív zavolat na objednání poradny? Nebo ještě ten den tam zajet a objednat se až při vyzvednutí karty v kartotéce? Zase v jednom dni absolvovat 2× to samé je pitomina ![]()
Jinak formulář na jméno dítěte a tak, jsem si už vypsala dá se stáhnout přímo na jejich stránkách tam kde je matrika, oddací list už taky nosím asi týden všude sebou, pak už mě nic nenapadá.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.