Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, nakoukla jsem vám sem, přečetla jen poslední str. tak jen k posledním dotazům…
Ta krevní skupina jim napsaná v těhu průkazce nestačí! chtějí kopii vyšetření z laboratoře, mě ho dala sestřička u mé dr. asi v 33tt. První poradnu mě objednaly na ukončený 36tt - konkrétně jsem šla 36+5. Odběry na streptokoka udělají když ho ještě mít nebudete na té první poradně (stejně jako mě) a říkala že výsledek bude za týden.
Byla jsem z té první návštěvy taky trochu vydřená že nevím jak to tam funguje tak pokud chcete nějaké info stačí říct ![]()
Já rodila v Podolí před 5ti lety. Oddělení P-3 (rizikové) obyčejné ale byla jsem tam spokojená. Porodní sál uplný luxus. Byla jsem na pokoji č.1 a bylo to fajn. Vlastní záchod a sprcha. Možnost hudby a po porodu u kterého byl tatínek jsme dostali občerstvení. Oddělené P-2 (šestinedělí) ale tak není to moderna,byly jsme na pokoji čtyři maminky. Na péči si nemohu stěžovat,tedy až na jednu sestru. Já s kojením byla v pohodě,ale jedna maminka se v tom trošku plácala a ona na ni ječela takovým způsobem že mamina málem přišla o mléko. Tak jsem na tu setru vyletěla že ona je tam od toho aby té mamině pomohla,že né každé to jde na louskuní prstu a byl klid. Naštěstí už se tam neukázala a mamině se nekonec mlíčko rozteklo a bylo vše ok. Teď jsem 39+3tt a podle pana Dr.Zikmunda pokud se nerozsypu do konce týdne nastupuji 25.1. na vyvolání. Takže opět P-3 a z vesela. Jedinné co nevím je jestli ten čípek/tabletku na to vyvolání dostanu hned v to úterý. Nevíte tu některá jak to chodí u druhorodiček s vyvoláním ???
tak to ti holka neporadím, mě sice vyvolávali kvůli nepostupujícímu porodu obě holky, ale do Podolí jdu prvně, a tohle třetí spíš vypadá, že se začnu „sypat“ už teď, dělám doktorovi vrásky, v 36 TT to prý vidí nerad
, dneska fakt echt zlobí a to jsem si myslela, že když budu doma chvilku ležet, že bude ok a ono houby
možná se tam nakonec někde sejdeme
i když to bych teda nerada ![]()
Tak to ti budu držet palečky aby tam mimísek ještě nějaký ten týden vydržel. Ten náš klokánek se zase drží až moc
. U první dcerky jsem musela pořád odpočívat abych nepotratila a ted zas dělám všechno možné a mimísek ne a ne se klubat. A to se říká že druhé a další mimko leze dřív a rychleji…chichichi
Jdu v neděli na monitor tak jsem zvědavá co se dozvím. Možná tam zůstanu už v tu neděli. ![]()
Jano já na P3 ležela přes týden v prosinci a luxus to celkem byl
teda předtím jsem měla zkušenost jen s gyndou ve Vinohradské a to se nedalo srovnat… Na pokoji jsem jednou měla i holku na vyvolání a dávali jí to až druhý den ráno ale jestli je to standardní postup netuším.
ja mela prvni vyvolanou v Podoli, jelikoz mi rano odtekla plodovka a zadny kontrakce, a ja jsem rizikovy pacient:D
co te presne zajima?
No já jsem hlavně zvědavá kdy mi to vyvolání budou dělat. Jestli hned v úterý ráno po příjmu nebo jestli až druhý den. Mám z toho maličko nervíky… ![]()
aha, v pripade vyvolavani je nastup v 7 rano, urcite si zavolejte na poradnu kam chodite normalne a tam Vam urcili termin vyvolani
Já už nástup mám stanovený. 25.1 mezi 8-9h ráno. Takže to asi teda bude až ve středu…Jinak já tam do poradny chodím. K Dr.Zikmundovi … Příjemný stařík ![]()
Mimochodem jak to tam teď funguje s vložkama a se síťovýma kalhotkama ? Před těmi 5ti lety jsme je dostali a vložky byli volně k dispozici. Plínek jsme dostali 5ks a pak jsem si je nechala mamčou koupit. Tak chci raději vědět dopředu. Přeci jen mám pár let staré informace. ![]()
No a holky ja tam jdu poprve 8.2
Tak bych se jen chtela zeptat kdyz si vyzvednu kartu v kartotece co pak?? kam mam jit,nebo popripade zatukat ??
Dekuju za odpovedi ![]()
Ja tu krevni skupinu mam i na papiru z KINLABU..
Ale a tom papiru mam vysetreni i na HIV a protilatky..Je to ono??? Jinak to mam i v tehu karte.. ![]()
Jinak vsem maminkam co to tet v posledni dobe ceka drzim moc pesticky at vam to dobre dopadne a at to mate co nejmin bolestivi a rychli ![]()
Dají Ti papír na souhlas na epidurální analgézii,dotazník na jméno dítěte,souhlas na přítomnost otce (doprovodu) a papír kde je seznam k nástupu do poradny. Nějak jsem nestudovala jestli už jsi tu psala jestli jsi tyto papíry dostala při registraci do Podolí. Já je dostala právě při registraci.
jojo to jsem taky dostala
takze to mam dobre ![]()
A jak je to stim kdyz tam jdu poprve??poradite mi ?? ![]()
jani: pred 9 mesici jsme dostali kalhotky sitovane, ale ja byla na pokoji kde meli zasobu ve skrini, hned vedle sesterny takze jsem si brala
a holky z oddeleni meli tak 5 a vim ze nekdo i posilal domu na vyprani:D
a vlozky byly na chodbe u zachodu v jakemkoliv mnozstvi k dispozici
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.