Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Les2311 díky za info
Já právě vyčkávám, zda se někde objeví nějaký článek na netu, ale zatím jsem asi málo hledala
No tak uvidíme, co to všechno přinese ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to opět diskriminující… člověk maká, aby si to mimčo vůbec časem mohl dovolit a nedostane nic. Ti, co nedělají celej život, tak to prostě dostanou, protože jsou sociálně slabí… Hned jak se o tom začlo mluvit, tak jsem někde na Novinkách četla, že by rodina musela mít celkovej příjem nižší než cca 13.600,–, aby dosáhla na porodné… což je prostě směšný, když aspoň jeden dělá
. Už jsem se s tím smířia, ještě trochu věřím, že by s tím něco senát s převahou ČSSD mohl udělat (nejsem si jista, jestli už je to schválený senátem a prezidentem). Uvidíme, když stát nic nedá, tak taky nic nedostane
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míša já jsem v takovém názorovém rozporu
Štve mě, že bych porodné nedostala, na druhou stranu se mi nelíbí, že se budeme dál zadlužovat a s tím i naše děti … no ať tak či tak, stejně je to na vládě a uvidíme, jak to celé dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, mně se tohle zadlužování taky nelíbí, na druhou stranu mě štve, že to opět stát nastavil diskriminačně. Opět ti co nedělají nebudou mít zase motivace dělat, protože to porodné dostanou. My se bez porodného obejdeme, dostanu většinu výbavičky po neteři, ale štve mě to principielně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míša já tomu rozummím
Bylo by nejlepší, kdyby nechali porodné pro všechny pouze na první dítě a byl by klid, přijde mi nefér, že někdo bude rodit 5. dítě v prosinci a porodné dostane a ten, kdo bude rodit v lednu třeba 1. má i tak smůlu, termín porodu si nikdo nevybere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Weruska píše:
Míša já jsem v takovém názorovém rozporuŠtve mě, že bych porodné nedostala, na druhou stranu se mi nelíbí, že se budeme dál zadlužovat a s tím i naše děti … no ať tak či tak, stejně je to na vládě a uvidíme, jak to celé dopadne
no jo jenže i když seberou porodný tak se stát bude dál zadlužovat protože ty prachy si budou hrabat a tunelovat a vůbec
jsou to pěkný hajzlové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dalsi povedena kokotina od statu
Nektere komentare tady na toto tema nechapu, kazdy kdo ma rozum odsoudi tento krok zruseni porodneho i prvorodickam bez ohledu na prijem do seznamu dementnich rozhodnuti ceske vlady.Muj osobni pribeh kombinuje dusledky rozhodnuti vlady CR ve vice sferach. Jsem tehotna a porod v pristim roce mi zajistuje absenci porodneho, jelikoz ziji v Praze a i s podprumernym platem nedosahuji roviny socialne slabeho jedince.Kdyby to brali dle zustatku na uctu po zaplaceni najmu,energii a nakupu potravin tak to mezi socialy patrim, jiste jako vetsina ostatnich nesocialu v tomto state.Jako na potvoru se osud firmy pro kterou pracuji zpecetil rozhodnutim vlady o solarni energii, takze tehotna netehotna, bude ze me brzy nezamestnana.Coz mi nakonec jeste zamicha s vysi materske, protoze mi bude schazet jeste nekolik tydnu-mesicu do nastoupeni na samotnou materskou. Parada! S pritelem zijeme spolu a na mimi se moc tesime, ale takovehle novinky od statu, ty nas dokazou tak akorat
Misto aby byli radi , ze se jim rodi nova generace a podporili tento vymirajici narod, tak koukaji kde nam vzit odvahu si deti nechavat. Nase babicky brali tehotenstvi jako pozehnani, nase matky jako nadeji a my to hazime do kanalu jak se nam zachce.
Bohuzel v naproste vetsine duvodu potratu figuruje financni situace zucastnenych. Nastesti nekteri z nas jdou proti te zdi a veri , ze uz se to Nejak zvladne.Deti se rodili vzdycky i za valky.I dneska je to boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celou tuhle diskuzi by si meli ti papalasi tam nahore dukladne precist!
Treba by se jim konecne rozsvitilo!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bambulka-21 píše:
Celou tuhle diskuzi by si meli ti papalasi tam nahore dukladne precist!
Treba by se jim konecne rozsvitilo!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako ja nevim mam sice malyho kluka dvouleteho ale myslim si ze aspon na prvni dve deti by meli dat to porodne, mam po prvnim vse jako nove ale kdyz si vezmete ze baba zije z prd… do huby tak nevim no…kdyby to nechali jaak to vsechno bylo a ne ze musi porad neco menit…clovek je tady jak u magoru..hlavne ze zvedaji elektrinu, plyn, vodu a na decko nedaj ani socku tak kde to sme…sme lidi jako oni a za takovych podminek jako mi obicejni lidi by nezili a ani by se z toho nenazrali slavni poslanci…
- Citovat
- Upravit