Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
RyBANA píše:Jura007 píše:
Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek…![]()
![]()
Taky si samozřejmě dělám srandu…
No já v té řeči zvládám pouze nepublikovatelné věty a souvětí…
no probléma
i nějakou tu větu zvládnu složit…ze slušných teda jen: jsem opilá a máš pěkné oči![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavlak5 píše:![]()
no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ?![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ?![]()
![]()
No, mělo by to větší logiku než ho dávat podle příjmu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:RyBANA píše:Jura007 píše:
Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek…![]()
![]()
Taky si samozřejmě dělám srandu…
No já v té řeči zvládám pouze nepublikovatelné věty a souvětí…
no probléma
i nějakou tu větu zvládnu složit…ze slušných teda jen: jsem opilá a máš pěkné oči![]()
![]()
ono těch slušných beztak moc nebude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pripsevek bych zrusila jako takovy. Vetsina normalnich zenskych ma 9m na to, aby se na miminko pripravili, nasetrili prachy na kocar a jine vetsi vydaje. Stejne se to kupuje vsechno pred porodem a porodne je az po porodu ![]()
A podporovat nepracujici v tom, ze si to dite muzou poridit a jen stat s natazenou rukou, co jim kapne, to me stve.
To, ze s tim nekdo pocita a najednou to neni, chapu zklamani, ale to byste si to dite neporidili, kdyby prispevek nebyl? Pred otehotnenim jsem nezila v nejakem prepychu, dostavala jsem plat normalni a nakoupila z toho takovych serepeticek, az z toho sla hlava kolem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co říkáte holky ?![]()
![]()
Super napad, mno, ale ja bych si take asi moc nevydelala. ![]()
A ja jsem optimistka, nebojte, ze porodne zchrabnou jen ti nasi neprizpusobivy spoluobcani. Do limitu cistych prijmu se budou zapocitavat i socialni davky a vyzivne, takze se celkove vysplhaji mnoheeem vis nez bezna celopracujici rodina a tudis by nemeli mit narok, ne?
Jinak ja bych byla pro porodne na jedno dite a to pro vsechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Pripsevek bych zrusila jako takovy. Vetsina normalnich zenskych ma 9m na to, aby se na miminko pripravili, nasetrili prachy na kocar a jine vetsi vydaje. Stejne se to kupuje vsechno pred porodem a porodne je az po porodu
A podporovat nepracujici v tom, ze si to dite muzou poridit a jen stat s natazenou rukou, co jim kapne, to me stve.To, ze s tim nekdo pocita a najednou to neni, chapu zklamani, ale to byste si to dite neporidili, kdyby prispevek nebyl? Pred otehotnenim jsem nezila v nejakem prepychu, dostavala jsem plat normalni a nakoupila z toho takovych serepeticek, az z toho sla hlava kolem.
souhlasím
porodné pro mě bylo jen takové přilepšení, všechno již bylo dopředu nakoupeno
a jak už jsem někde psala, nechápu proč dostávat peníze za to že porodím, pak bych taky mohla chtít za to, že jsem dokončila základku, že mě vzali do práce, že můj pes čůrá jen do trávy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našetřit za 9 měsíců?? A z čeho, když mám rizikové a musím být na nemocenské…jsou věci s kterýma člověk nepočítá!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co říkáte holky ?![]()
![]()
Tak to bych si toho neplánovanýho císaře ještě zacálovala
.
Jinak já bych to zrušila všem a radši vymyslela nějaký daňový úlevy pro pracující, to by pomohlo víc a nedalo by se toho tak zneužívat. Po pravdě já bych se bez toho porodnýho obešla, spoustu věcí mám ještě po první dceři, ale je fakt, že jsme teď měli několik nenadálých výdajů, takže úspory jsou v čudu, takže se to bude hodit, ale kdyby už nebylo, tak bych si mašli hodit nešla, vždycky se to dá nějak udělat. Na první dceru jsem ani netušila, že nějaký porodný existuje a to jsme měli zatraceně menší příjmy než teď a vydání skoro stejný.
Proti změnám v rodičáku nic nemám, akorát by měli nějak zohlednit ty smlouvy na dobu určitou, protože spousta lidí nemůže za to, že to v některejch firmách takhle funguje, že nedostanou smlouvu na dobu neurčitou ani po x letech a přesto poctivě pracují a odvádějí daně a jsou hozeni do pytle s lidma, který nikdy nepracovali a pracovat nebudou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tejchi píše:
Našetřit za 9 měsíců?? A z čeho, když mám rizikové a musím být na nemocenské…jsou věci s kterýma člověk nepočítá!!
taky jsem byla od začátku a věř, že to šlo…něco byla našetřeno před tím a v průběhu celou nemocenskou jsem taky neutrácela za blbosti že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RyBANA píše:Tejchi píše:taky jsem byla od začátku a věř, že to šlo…něco byla našetřeno před tím a v průběhu celou nemocenskou jsem taky neutrácela za blbosti že
No tak to já si nekoupila nic ani nepamatuju…máme hypo a taháme to tak tak. Jako taky si říkám že to zvládnem, peníze se vždy seženou. Jen řeším to že to prostě vzali, příjde mi to nefér že to může dostat jen někdo. A v některých věcech v téhle republice mi příjdou v nevýhodě lidi co jsou manželé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarketaJ: to v případě takových firem pomůže jen změnit zaměstnavatele, případně změnit region, kde pracuju (často stačí jen hloupých 15 kilometrů). Z mých čerstvých zkušeností bych ti mohl vyprávět… Na jednou jdou i věci, které dřív nešly, no a to uběhlo necelých pět měsíců. Když nepřicházejí noví lidi místo vyhozených, i největší tvrďák změnkne…
Jestli někdo chce mít práci v místě bydliště a každý den tři hodiny volného času, je to jeho volba (taky jsem býval takový).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:
Já souhlasim ale nedala bych nikomu nic.Zase si namažou kapsu ty co si doma válí prd-l
Dala bych jen svobodným matkám
trošku drsný ne?? já bych dala všem.jestli je chudej,bohatej to je jedno,je to na dítko.
To že je některá svobodná mamina,za to přeci ostatní nemůžou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my jsme se takhle stěhovali, aby to manžel měl do práce co nejblíž,
ale v rámci Prahy, ale když jsme vybírali nový bydlení, tak nás to hodně omezovalo, protože manža je hodně línej
, mně nevadí dojíždění jako takový, do práce jsem jela taky hodinu a přežila to, jenomže mi vadí, když mám k metru jet 20 minut autobusem a v místě bydliště není ani jeden obchod, kde by si člověk koupil rohlíky. Jo i v Praze jsou lokality, kde dávaj lišky dobrou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz o tom tak uvazuju, asi jsem to jeste rekla blbe, ne za tech 9m nasetrit, spis vubec predtim, nez zacnu dite planovat. Me dostala jedna holka, nezamestnana, chodila s nekym 7m, jednou pri sexu se ji pritel zeptal: Udelame si miminko? Ona na to: Tak jo.
Taky planovane rodicovstvi ![]()
Necekane situace v zivote jsou, to je zivot. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit