Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
1.9.10 18:24

Já souhlasim ale nedala bych nikomu nic.Zase si namažou kapsu ty co si doma válí prd-l :cert:
Dala bych jen svobodným matkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 18:24
Haňule1 píše:
Nesouhlasím. Člověk se dře a nic nedostane a Ty co se válejí doma dostanou přídavky, porodné a kdo ví co ještě.

Tak to je přesné…je to tak, ti co se snaží a jsou na tom tak akorát zapláčou snad nejvíc. Ti co nic nedělají budou mít jen míň, ale pořát budou a v něčem se budou mít i líp než ti co dělají!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101552
1.9.10 18:29

Takže co se mi povedlo zjistit o návrhu RP:
Všichni by ve výsledku měli dostat stejnou částku - 220 000,–
Délku RP je možno volit libovolně s následujícím omezením

• maximum měsíčně 11 500,– (to je defacto do 2 let věku dítka)
  • minimum měsíčně 4 500,– (to je do 4 let)
  • nelze mít vyšší RP než 70% předchozího platu (pro max. nutno 16 500,– hrubého)

Kdo nepracoval, má automaticky těch 4 500,– (a předpokládám, že i ten kdo pracoval na částečný a měl hodně malý plat)
Délku čerpání jde libovolně měnit, tím se přepočte výše měsíčního RP, vyčerpáním celkové částky RP končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.9.10 18:30
Kamča.dalmatinka píše:
Já souhlasim ale nedala bych nikomu nic.Zase si namažou kapsu ty co si doma válí prd-l :cert:
Dala bych jen svobodným matkám

a jak poznas ze je to opravdu svob. matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 18:35
j.a.n.i1 píše:
Takže co se mi povedlo zjistit o návrhu RP:
Všichni by ve výsledku měli dostat stejnou částku - 220 000,–
Délku RP je možno volit libovolně s následujícím omezením
  • maximum měsíčně 11 500,– (to je defacto do 2 let věku dítka)
  • minimum měsíčně 4 500,– (to je do 4 let)
  • nelze mít vyšší RP než 70% předchozího platu (pro max. nutno 16 500,– hrubého)

Kdo nepracoval, má automaticky těch 4 500,– (a předpokládám, že i ten kdo pracoval na částečný a měl hodně malý plat)
Délku čerpání jde libovolně měnit, tím se přepočte výše měsíčního RP, vyčerpáním celkové částky RP končí

Takže pokud chápu dobře, může se stát že jsi doma s prvním prckem dáš sstřední cestu tedy na 3 roky a budeš brát nějakých 7-8 tis. a teď se ti stane že otěhotníš sdruhým a ve dvou letech prvního pujdeš na mateřskou s druhým , tak ti to doplatí? To bychom asi po našem státě chtěli moc. Jen se tak ptám, ptorože s manželem plánujeme druhé, manžel chce abych šla na 2 roky, ale kde mám jistotu že znova hned zapadnu. Kde bych pak dala dvou letého prcka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101552
1.9.10 18:35
lena7 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
a jak poznas ze je to opravdu svob. matka :lol:

Souhlas, já budu taky svobodná matka - nechceme se brát - ale to ještě neznamená, že budu opravdu sama a potřebuju pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101552
1.9.10 18:38

Tejchi nedoplatí, to jsem tam zapomněla napsat… o ty peníze bys přišla.
Ale jde si zvolit třeba ty 2 roky a když se po roce a něco nepovede otěhotnět, tak to protáhnout, tím se ti sníží částka a roztáhne se to na dýl…
Jo měnit to má jít jednou za čtvrt roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 18:41
j.a.n.i1 píše:
Ale jde si zvolit třeba ty 2 roky a když se po roce a něco nepovede otěhotnět, tak to protáhnout, tím se ti sníží částka a roztáhne se to na dýl…
Jo měnit to má jít jednou za čtvrt roku.

No to právě nevím, vem si že budeš doma ty dva roky a ty peníze si vybereš, protáhneš si to na tři a co ti ten třetí budou dávat? Nebo dát na dvaa radši si něco odkládat na případný třetí rok a když se povede druhé, tak peízky budou navíc, když ne, tak je využiju na ten třetí rok s prvním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 18:41

Já si myslím,že na porodné by měl mít nárok každý,kdo aspoň někdy pracoval :think: výbavička pro dítě něco stojí,ať je to první nebo páté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.9.10 18:42
Haňule1 píše:
Nesouhlasím. Člověk se dře a nic nedostane a Ty co se válejí doma dostanou přídavky, porodné a kdo ví co ještě.

Naprosto souhlasím. Ti, kdo jim do státní kasy odvedou nejvíc, nakonec nedostanou nic. Kdo nedělá, bude mít zase všechno zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 18:42
momi33 píše:
Já si myslím,že na porodné by měl mít nárok každý,kdo aspoň někdy pracoval :think: výbavička pro dítě něco stojí,ať je to první nebo páté dítě.

To určitě!!! Politici to ale nechápou… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
1.9.10 18:43

No tak já si nemyslím, že všichni, co nepracují dostanou porodné … leda tehdy, když nepracují oba partneři a nebo partner/manžel vydělává míň než ten dvojnásobek …
Já bych byla taky pro, aby bylo porodné jen na první dítě.
Ale ať tak nebo tak, vůbec se mi ty jejich změny ohledně rodin nelíbí :roll: Hlavně, že na jejich pitomé kampaně je vždy dost peněz :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.9.10 18:44
Kamča.dalmatinka píše:

Můj názor - buď všem nebo nikomu (a přijde mi rozumné jen na první dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.9.10 18:45

S porodným souhlasím

• dostanou ho jen Ti chudší - beru to jako příspěvek na kočárek, u druhého už se kupovat nemusí…řada lidí ho opravdu nepotřebuje a zvládnou to bez něj - příjemné to samozřejmě není…ale hlady kvůli tomu nikdo neumře

a rodičák v nové variantě mi náhodou přijde lepší - třeba já měla první na 3 roky - nakonec se nám zadařilo dřív…a podle nového bych mohla od té doby, co jsem uzjistila že jsem těhotná přejít na dvouletou variantu…je to flexibilnější

Spíš si myslím, že by pro rodiny s dětmi měly být výraznější úlevy na daních, ne nějaké dávky - prostě aby se lidem vyplatilo chtít si víc vydělat a aby byly lidé, kteří mají děti zvýhodněni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101552
1.9.10 18:45
Tejchi píše:
j.a.n.i1 píše:
Jo měnit to má jít jednou za čtvrt roku.
No to právě nevím, vem si že budeš doma ty dva roky a ty peníze si vybereš, protáhneš si to na tři a co ti ten třetí budou dávat? Nebo dát na dvaa radši si něco odkládat na případný třetí rok a když se povede druhé, tak peízky budou navíc, když ne, tak je využiju na ten třetí rok s prvním.

Tak to jestli to vyjde nebo ne, člověk vidí už po roce, takže vybráno ještě nemá, ale asi bych je taky spíš odkládala stranou… to protažení je pro ty, kdo je neumí dát stranou a utratili by je…
Myslela jsem model třeba do roka 11 000,– a pak 2 roky cca 6000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat