Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
AngelinaBalerina píše:Tejchi píše:a to řekl kdo? kde? jako pro porodné na každé dítě nejsem, na první ano ale pro všechny, ne že to spláchnou jen cigáni (sory našim spoluobčanům)
Co říkáte na možnou změnu ohledně porodného? Že na něj budou mít nárok jen sociálně slabé rodiny??
Je to v novém návrhu na rozpočet od pana Kalouska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:radúna píše:To nemusí, ale pokud bude porodné jen na první dítě a příjem se posuzuje zpětně, tak 2 dospělí tou dobou ještě bez závazků, kteří mají příjem menší než 2,4 násobek ŽM podle mě nejsou sociálně slabí, ale z 99% flákači… protože tuhle hranici překročí i dva minimální platy nebo plat a invalidní důchod a či plat a nemocenská…
Angelino, tu jsem cosi vyčuchala:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Taky jsem o tom nevěděla.K otázce zakladatelky: Já nevím, co si o tom myslet. Sociálně slabá rodina nemusí být nutně ta menšinová. Ale je mi na 100% jasné, že český člověk si vždycky poradí a nějak to „obechčí“. Pardon.
Jani s tím souhlasím
Navíc dost záleží, jak moc zpětně to boudou chtít řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sociálně slabší nemusí být jen ta naše oblíbená menšina, ale v 95% případů to bohužel je…a jak už sme zjistili, ti se mají u nás jako prasata v žitě…
takže s manžele odlítáme do teplých krajin, získat správnou barvu, domů se vracíme a dáváme výpověď z práce…a hurá na pracák a sociálku, drže palce třeba to vyjde!!!
![]()
pardon opět si dělám srandu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Weruska to tam uvedeno není, ale pokud to bude ve stejné kategorii jako přídavky na děti, tak tam je to příjem rok zpět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se to zdá, ale vemte si že lidi pratí nějakou hypotéku nebo něco aby bydleli ve svém a hned skoro o plat v domácnosti míň. A s tím nikdo nepočítá…nemít hypotéku, tak s platů prcka utáhneme bez problémů, ale holt potřebujeme někde bydlet! A ať je to hypotéka nebo nájem!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, ale to nikoho nezajímá… stát se stará jen o ty sociálně slabé, co pro jistotu ten nájem neplatí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,já mám šanci,že porodím o 18dní dřív a dostanu to:))) Ale radši ať prcek vyjde kdy má:))
Všichni nebo nikdo,toť můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je právě to…myslím si že když už se to má dávat tak všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek…
![]()
Taky si samozřejmě dělám srandu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Tak od tohoto státu nic nečekejme, stejně dostaneme minimum, no a pojďme si pomáhat navzájem.
Je tady nějaká maminka z Brna, co potřebuje něco spravit a počítá každou korunu? Tady se hlásí dvě šikovné ruce a chytrá hlava…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to beru tak, že s manželem jsme dlouho řešili zda si dítě pořídit, propočítávali jsme to finančně a počítali jsme s porodným. Takže mě docela mrzí pokud toto schválí…ty peníze budeme muset sehnat jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek…![]()
![]()
Taky si samozřejmě dělám srandu…
no probléma ![]()
i nějakou tu větu zvládnu složit…ze slušných teda jen: jsem opilá a máš pěkné oči
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavlak5 píše:![]()
no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ?![]()
![]()
jéé to bych za těch 32 hodin mohla vydělat balík co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavlak5 píše:![]()
co říkáte holky ?![]()
![]()
no,to bych asi nedostala ani korunu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit