Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7485
1.9.10 19:52
AngelinaBalerina píše:
Tejchi píše:
Co říkáte na možnou změnu ohledně porodného? Že na něj budou mít nárok jen sociálně slabé rodiny??
a to řekl kdo? kde? jako pro porodné na každé dítě nejsem, na první ano ale pro všechny, ne že to spláchnou jen cigáni (sory našim spoluobčanům)

Je to v novém návrhu na rozpočet od pana Kalouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
1.9.10 19:53
j.a.n.i1 píše:
radúna píše:
Angelino, tu jsem cosi vyčuchala:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Taky jsem o tom nevěděla.K otázce zakladatelky: Já nevím, co si o tom myslet. Sociálně slabá rodina nemusí být nutně ta menšinová. Ale je mi na 100% jasné, že český člověk si vždycky poradí a nějak to „obechčí“. Pardon :oops: .
To nemusí, ale pokud bude porodné jen na první dítě a příjem se posuzuje zpětně, tak 2 dospělí tou dobou ještě bez závazků, kteří mají příjem menší než 2,4 násobek ŽM podle mě nejsou sociálně slabí, ale z 99% flákači… protože tuhle hranici překročí i dva minimální platy nebo plat a invalidní důchod a či plat a nemocenská…

Jani s tím souhlasím :palec: Navíc dost záleží, jak moc zpětně to boudou chtít řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.10 20:00

Sociálně slabší nemusí být jen ta naše oblíbená menšina, ale v 95% případů to bohužel je…a jak už sme zjistili, ti se mají u nás jako prasata v žitě…

takže s manžele odlítáme do teplých krajin, získat správnou barvu, domů se vracíme a dáváme výpověď z práce…a hurá na pracák a sociálku, drže palce třeba to vyjde!!! :lol: :lol: :lol:

pardon opět si dělám srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
1.9.10 20:02

Weruska to tam uvedeno není, ale pokud to bude ve stejné kategorii jako přídavky na děti, tak tam je to příjem rok zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 20:04

Ono se to zdá, ale vemte si že lidi pratí nějakou hypotéku nebo něco aby bydleli ve svém a hned skoro o plat v domácnosti míň. A s tím nikdo nepočítá…nemít hypotéku, tak s platů prcka utáhneme bez problémů, ale holt potřebujeme někde bydlet! A ať je to hypotéka nebo nájem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
1.9.10 20:06

Nojo, ale to nikoho nezajímá… stát se stará jen o ty sociálně slabé, co pro jistotu ten nájem neplatí… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
1.9.10 20:07

No,já mám šanci,že porodím o 18dní dřív a dostanu to:))) Ale radši ať prcek vyjde kdy má:))
Všichni nebo nikdo,toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 20:07

No to je právě to…myslím si že když už se to má dávat tak všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.9.10 20:08

Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek… :-P :-P :-P

Taky si samozřejmě dělám srandu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 20:08
Jura007 píše:
Tak od tohoto státu nic nečekejme, stejně dostaneme minimum, no a pojďme si pomáhat navzájem.
Je tady nějaká maminka z Brna, co potřebuje něco spravit a počítá každou korunu? Tady se hlásí dvě šikovné ruce a chytrá hlava… :wink:
:mrgreen: takový chlapi ještě jsou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 20:10

Já to beru tak, že s manželem jsme dlouho řešili zda si dítě pořídit, propočítávali jsme to finančně a počítali jsme s porodným. Takže mě docela mrzí pokud toto schválí…ty peníze budeme muset sehnat jinde :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.10 20:10
Jura007 píše:
Rybano, to byste ještě museli dělat brajgl na Svoboďáku! Říkal to kdysi pan Čunek… :-P :-P :-PTaky si samozřejmě dělám srandu…

no probléma :mrgreen:
i nějakou tu větu zvládnu složit…ze slušných teda jen: jsem opilá a máš pěkné oči :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.9.10 20:16

:lol: :lol: no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.10 20:17
pavlak5 píše: :lol: :lol: no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jéé to bych za těch 32 hodin mohla vydělat balík co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 20:17
pavlak5 píše: :lol: :lol: no vzhledem k tomu že se dávka jmenuje porodné -bylo by nejspravedlivější dávat každé ženě dávku za porod .Když ho bude mít krátký a bezproblémový (tudíž se málo nadřela -dostane mín )pokud má porod dlouhý a komplikovaný )tudíž se nařela víc -dostane víc )
co říkáte holky ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no,to bych asi nedostala ani korunu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat