Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Se zrušením porodného nesouhlasím
Sotva se mimi narodí, hned musí platit, půlku věcí ve škole, ještě později daně, platí a platí. Když bude na volné noze a povede se dobře, platí, povede se špatně, platí stejně. Pak přijde někdo a zařídí danně ještě vyšší, kvůli povodním. Čekala bych tedy od státu taky nějaký vstřícný krok, v podobě porodného, hlavně ve chvíli, kdy se dítě narodí a rodičům to překope úplně všechno, můžou se snažit sebevíc, ale najednou prostě zjistí, že s penězi nevyjdou.
Jako opatření proti našim líným spoluobčanům, co porodí, vezmou porodné a dítě šup do děcáku, to je dost blbé opatření, doplatí na to všichni, přitom by se to dalo vyřešit úplně jinak, viz.nedávný článek o letadlech a Francii..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
Já si myslím,že na porodné by měl mít nárok každý,kdo aspoň někdy pracovalvýbavička pro dítě něco stojí,ať je to první nebo páté dítě.
To si já to nemyslím. Na druhé nepotřebuješ skoro nic - jen jídlo a pleny (pokud nelátkuju - a já nelátkuju). Pokud teda nechceš zase všechno nové. Samo že jen zezačátku, ale málokdo porodné schovává na kroužky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1: jestli to tedy tak schválí tak je to určitě lepší než teď!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:momi33 píše:To si já to nemyslím. Na druhé nepotřebuješ skoro nic - jen jídlo a pleny (pokud nelátkuju - a já nelátkuju). Pokud teda nechceš zase všechno nové. Samo že jen zezačátku, ale málokdo porodné schovává na kroužky
Já si myslím,že na porodné by měl mít nárok každý,kdo aspoň někdy pracovalvýbavička pro dítě něco stojí,ať je to první nebo páté dítě.
.
A zrovna budeš mít smůlu, mlíko nikde, takže UM, dítko např. s alergií, takže UM ještě dražší, na první dítě jsi měla papírovky, druhé se po nich osypává, takže další investice do látkovek atd. jasně, že to je trochu hororovej scénář, ale stát se to klidně může..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:hkac píše:A zrovna budeš mít smůlu, mlíko nikde, takže UM, dítko např. s alergií, takže UM ještě dražší, na první dítě jsi měla papírovky, druhé se po nich osypává, takže další investice do látkovek atd. jasně, že to je trochu hororovej scénář, ale stát se to klidně může..momi33 píše:To si já to nemyslím. Na druhé nepotřebuješ skoro nic - jen jídlo a pleny (pokud nelátkuju - a já nelátkuju). Pokud teda nechceš zase všechno nové. Samo že jen zezačátku, ale málokdo porodné schovává na kroužky
.
Je to tak…ubírají těm co se nemůžou bránit. Neuvědmují si že vůbec z tohle jsou snad jdiné peníze výhradně jen pro prcka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jednu stranu si myslím,že je dobře,že bude porodné jen na jedno dítě,protože je jistá skupina obyvatel,která má rození dětí jako obživu,a pořizuje si děti hned po ukončení základní školy.Ovšem,pokud pracuji víc jak 10 let,a po celou dobu jsem si platila zdravotní a sociální pojištění,tak si myslím,že bych měla mít nárok na porodné.Člověk nikdy neví,jaké se narodí dítě,bude-li třeba UM apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
Na jednu stranu si myslím,že je dobře,že bude porodné jen na jedno dítě,protože je jistá skupina obyvatel,která má rození dětí jako obživu,a pořizuje si děti hned po ukončení základní školy.Ovšem,pokud pracuji víc jak 10 let,a po celou dobu jsem si platila zdravotní a sociální pojištění,tak si myslím,že bych měla mít nárok na porodné.Člověk nikdy neví,jaké se narodí dítě,bude-li třeba UM apod.
je to tak…na první dítě aspoň a všem!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tejchi píše:
Co říkáte na možnou změnu ohledně porodného? Že na něj budou mít nárok jen sociálně slabé rodiny??
a to řekl kdo? kde? jako pro porodné na každé dítě nejsem, na první ano ale pro všechny, ne že to spláchnou jen cigáni (sory našim spoluobčanům)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angelino, tu jsem cosi vyčuchala:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Taky jsem o tom nevěděla.
K otázce zakladatelky: Já nevím, co si o tom myslet. Sociálně slabá rodina nemusí být nutně ta menšinová. Ale je mi na 100% jasné, že český člověk si vždycky poradí a nějak to „obechčí“. Pardon
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě to neplatí, zatím je to jen návrh…
Porodné by mělo být jen na první dítě a jen pro rodiny s příjmem do 2,4 násobku životního minima - přeloženo do češtiny, kde buď nepracuje ani jeden nebo jen jeden a nemá nic extra příjem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak od tohoto státu nic nečekejme, stejně dostaneme minimum, no a pojďme si pomáhat navzájem.
Je tady nějaká maminka z Brna, co potřebuje něco spravit a počítá každou korunu? Tady se hlásí dvě šikovné ruce a chytrá hlava… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
radúna píše:
Taky jsem o tom nevěděla.K otázce zakladatelky: Já nevím, co si o tom myslet. Sociálně slabá rodina nemusí být nutně ta menšinová. Ale je mi na 100% jasné, že český člověk si vždycky poradí a nějak to „obechčí“. Pardon.
To nemusí, ale pokud bude porodné jen na první dítě a příjem se posuzuje zpětně, tak 2 dospělí tou dobou ještě bez závazků, kteří mají příjem menší než 2,4 násobek ŽM podle mě nejsou sociálně slabí, ale z 99% flákači… protože tuhle hranici překročí i dva minimální platy nebo plat a invalidní důchod a či plat a nemocenská…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angelino, k používání slova „cigáni“ - já bych spíš napsal „cikáni“ a odkázal bych se na prvorepublikovou ústní tradici. Tehdy to bez ohledu na barvu kůže znamenalo, že je to člověk bez práva domovské obce, bez trvalého zaměstnání a tím pádem neměl některá občanská práva (nevím, jestli i právo volit, právo být volen určitě neměl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:radúna píše:To nemusí, ale pokud bude porodné jen na první dítě a příjem se posuzuje zpětně, tak 2 dospělí tou dobou ještě bez závazků, kteří mají příjem menší než 2,4 násobek ŽM podle mě nejsou sociálně slabí, ale z 99% flákači… protože tuhle hranici překročí i dva minimální platy nebo plat a invalidní důchod a či plat a nemocenská…
Taky jsem o tom nevěděla.K otázce zakladatelky: Já nevím, co si o tom myslet. Sociálně slabá rodina nemusí být nutně ta menšinová. Ale je mi na 100% jasné, že český člověk si vždycky poradí a nějak to „obechčí“. Pardon.
Aha
. Já to takhle nepočítala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit