Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alca a danik
1.9.10 21:32
j.a.n.i1 píše:
ladynka1 píše:
holky nevíte jak to je s tím doplatkem mateřské za období leden-červen? doufam že to vrátí a ne že se zase rozhodnou to stornovat :pocitac:
Jo, to vrátí, to buď v klidu… na mateřskou se rozhodli nesahat, takže není důvod, proč by měli stornovat. S tím, že se nesnižuje mateřská já rozhodně souhlasím, počítá se podle platu, tak alespoň něco pro ty co pracují :-)

O tom taky nic nevím…takže se to bude zpětně doplácet? Opravdu? Tím líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
5429
1.9.10 21:32
Jura007 píše:
Nedivím se ti, že jsi dotčená, taky bych byl, kdyby se mě to bezprostředně týkalo. (Přece jne už mám jaksi obrněné nervy…) Docela by mě zajímalo, jestli kalouskovci uvažují taky o zvýšení měsíční úhrady za pobyt v nápravném zařízení. Pokud odsouzený po skončení trestu vyleze ven, tak myslím musí hradit část nákladů spojených s výkonem trestu. Tady by třeba taky byla cesta k úsporám… :wink:

Těch cest k úsporám by se našlo určitě mnohem víc.Hlavně, když naši drazí politici někde prošustrují miliardy,tak ať za to mají odpovědnost a zaplatí to ze své kapsy-platy na to mají dost velké.Já když v práci udělám něco špatně a podnik přijde o peníze,také to budu muset zaplatit ze svého.

Já už dávno nepočítám s tím,že od státu něco dostanu a spolehám se jen sama na sebe.V případě mateřské tedy teď spíše na manžela.
Též mě dost štve,že soc.dávky jsou zneužívány některými spoluobčany bez ohledu na barvu pleti.Ale už se nerozčiluji-není v mých silách s tím něco udělat.Takže na to kašlu.To bych se musela v tomto státě rozčilovat neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
1.9.10 21:37
alca a danik píše:
j.a.n.i1 píše:
ladynka1 píše:
holky nevíte jak to je s tím doplatkem mateřské za období leden-červen? doufam že to vrátí a ne že se zase rozhodnou to stornovat :pocitac:
jo jo a to od října a automaticky,nemusí se ani žádat.Taky se těšim,mam to za celých 6 měsíců :mrgreen:
Jo, to vrátí, to buď v klidu… na mateřskou se rozhodli nesahat, takže není důvod, proč by měli stornovat. S tím, že se nesnižuje mateřská já rozhodně souhlasím, počítá se podle platu, tak alespoň něco pro ty co pracují :-)
O tom taky nic nevím…takže se to bude zpětně doplácet? Opravdu? Tím líp :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
1.9.10 21:44
Jura007 píše:
Sunnny, tak proč teoretizovat? Zrealizujme to a je to…
Mimochodem, máme v Brně dvě malá muzea, vzniklá čistě ze soukromých peněz drobných podnikatelů. Nenechavé ruce státních úředníků tam vůbec nedosáhnou. Takže jsou ještě akčnější lidi než já…

Já se to snažím realizovat jak to nejvíc jde :-D-Teoretizuji proto,že mnoho lidí takových není a nebude.Nezištně Ti v dnešní době mnoho lidí nepomůže.Soukromá muzea jsou super.
Každý rok organizujeme podzimní akci pro děti Halowen-strašidla,divadlo,historický šerm,ohňová šou.Jen z našich soukromých peněz.
No,ale to už jsme daleko od původního tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
1.9.10 22:01

ladynka1 Jojo, doplácet se to bude automaticky v říjnu, nebo přesněji od října, nemusí stihnout všechny v říjnu…
Akorát tě zklamu s těmi 6 měsíci - v tom zákoně, který řeší zpětné vrácení je chyba a bude se vracet jen za leden - květen, ale i to je lepší než nic. Ten červen nějak omylem vypadl… a věřím, že omylem, protože jsem to četla asi 5× než jsem tu větu pochopila… holt právnická čeština :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
1.9.10 22:09
Weruska píše:
Ne, mě to jen napadlo, že oni kolikrát tak strašně vymýšlejí a nakonec to ani neprojde, protože nemají dost hlasů a tak (moc se v tom jejich bordelu a pravidlech nevyznám, co se musí stát, aby to prošlo :wink: :oops: ) …

No, aktuálně mají 118 poslanců z 200 členné poslanecké sněmovny, takže pokud se nerozhádají mezi sebou, tak jsou schopni prosadit cokoliv. Snad krom změny ústavy, tam z hlavy nevím, kolik hlasů je třeba…
Sice mohou na podzim ztratit většinu v senátu, ale sněmovna vždy může senát přehlasovat. Jen to pak trvá déle…
Takže můj odhad je, že jsou schopni své návrhy schválit, ale nemusí to u všech stihnout tak rychle, aby platili od 1.1.2011… třeba změny rodičáku jsou plánované až od dubna 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
1.9.10 22:18

Ať jde o cokoli dycky na to doplatí ti, co si za to nemůžou… Jo já jsem ta „vyžírka státu“, neboť jsem porodila dvanáct dní po státnicích. Jasně, moje věc. Ale já se nehodlám celý život flákat, nebo rodit děti jak na běžícím páse (jo chci jich mít víc, ale rozumně). Prostě jsem chtěla mít nejdřív děti (dokud jsem mladá) a až pak pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
1.9.10 22:25

Ta naše vláda se teda předvádí výborně :pocitac: buď všem a nebo nikomu, jak k tomu příjdou ti co odvádí daně a makají od nevidím do nevidím :evil: a zase jsou zvýhodňování ti, co nikdy nepracovali a ani pracovat nebudou :pocitac: ............ a dál raději mlčím, protože by mě asi za ten můj názor museli zavřít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.9.10 08:25
Dino píše:
RyBANA píše:
čičinka píše:
Pripsevek bych zrusila jako takovy. Vetsina normalnich zenskych ma 9m na to, aby se na miminko pripravili, nasetrili prachy na kocar a jine vetsi vydaje. Stejne se to kupuje vsechno pred porodem a porodne je az po porodu :nevim:
A podporovat nepracujici v tom, ze si to dite muzou poridit a jen stat s natazenou rukou, co jim kapne, to me stve.To, ze s tim nekdo pocita a najednou to neni, chapu zklamani, ale to byste si to dite neporidili, kdyby prispevek nebyl? Pred otehotnenim jsem nezila v nejakem prepychu, dostavala jsem plat normalni a nakoupila z toho takovych serepeticek, az z toho sla hlava kolem.
souhlasím
porodné pro mě bylo jen takové přilepšení, všechno již bylo dopředu nakoupeno
a jak už jsem někde psala, nechápu proč dostávat peníze za to že porodím, pak bych taky mohla chtít za to, že jsem dokončila základku, že mě vzali do práce, že můj pes čůrá jen do trávy…

Můj kamarád dělá ve zdravotnictví a zrovna nedávno jsme se spolu o porodném bavili. V ČR automaticky porodíte placentu a už se nestaráte o to, co s ní bude - ona se pak nadále využívá ve zdravotnictví, kosmetice, k vědeckým účelům… Porodné je bráno jako platba za placentu, která je jako materiál nenahraditelná a nejde vytvořit uměle, tudíž je taky pěkně drahá. Takže to není asi přesně tak, že bych dostala peníze na něco, co už jsem si stejně musela nakoupit před porodem. Tímto vlastně ženy poskytují státu hroznou službu a za ty peníze jim i něco dávají.

Jinak můj názor - já jsem pro porodné pro všechny stejně bez rozdílu (na jedno dítě, max. 2).

oooo děkuji! :palec:

tak konečně mi to dává smysl :-)
ale i tak bych byla spíše pro zrušení porodného…maximálně pro porodné na 1. dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlickaa
2.9.10 10:30

Bud vsem na prvni dite a nebo nikomu a ne zadne vymejsleni komu ano a komu ne!A vidim ze v tomto state se zase budou mit lepe neprizpusobivy obcane a ti co poctive pracuji zase budou trit nouzi s bidou protoze je stat oskube na vsem moznem!Toz tak k nasemu statu :twisted:

• Citovat
  • Upravit
23847
2.9.10 11:06
Karlickaa píše:
Bud vsem na prvni dite a nebo nikomu a ne zadne vymejsleni komu ano a komu ne!A vidim ze v tomto state se zase budou mit lepe neprizpusobivy obcane a ti co poctive pracuji zase budou trit nouzi s bidou protoze je stat oskube na vsem moznem!Toz tak k nasemu statu :twisted:

Přesně, souhlasím. Jinak by to zase byla jen další z řady dávek na podporu hnědočechů. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.10 11:11
Dino píše:
RyBANA píše:
čičinka píše:
Pripsevek bych zrusila jako takovy. Vetsina normalnich zenskych ma 9m na to, aby se na miminko pripravili, nasetrili prachy na kocar a jine vetsi vydaje. Stejne se to kupuje vsechno pred porodem a porodne je az po porodu :nevim:
A podporovat nepracujici v tom, ze si to dite muzou poridit a jen stat s natazenou rukou, co jim kapne, to me stve.To, ze s tim nekdo pocita a najednou to neni, chapu zklamani, ale to byste si to dite neporidili, kdyby prispevek nebyl? Pred otehotnenim jsem nezila v nejakem prepychu, dostavala jsem plat normalni a nakoupila z toho takovych serepeticek, az z toho sla hlava kolem.
souhlasím
porodné pro mě bylo jen takové přilepšení, všechno již bylo dopředu nakoupeno
a jak už jsem někde psala, nechápu proč dostávat peníze za to že porodím, pak bych taky mohla chtít za to, že jsem dokončila základku, že mě vzali do práce, že můj pes čůrá jen do trávy…

Můj kamarád dělá ve zdravotnictví a zrovna nedávno jsme se spolu o porodném bavili. V ČR automaticky porodíte placentu a už se nestaráte o to, co s ní bude - ona se pak nadále využívá ve zdravotnictví, kosmetice, k vědeckým účelům… Porodné je bráno jako platba za placentu, která je jako materiál nenahraditelná a nejde vytvořit uměle, tudíž je taky pěkně drahá. Takže to není asi přesně tak, že bych dostala peníze na něco, co už jsem si stejně musela nakoupit před porodem. Tímto vlastně ženy poskytují státu hroznou službu a za ty peníze jim i něco dávají.

Jinak můj názor - já jsem pro porodné pro všechny stejně bez rozdílu (na jedno dítě, max. 2).

Vážně? No tak v tom případě by se měla ta placenta normálně na férovku prodávat a ne do toho tahat stát a nějaké příspěvky. Ale moc tomu teda nevěřím, stejně všude píšou, že se placenta pálí jako biol. odpad :nevim: ale v podstatě je mi jedno, co s ní udělají, když to někomu prospěje, proč ji vyhazovat. Ale teď jsi mi vážně nasadila brouka - jako fakt se lidská placenta vozí někam na zpracování??? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
2.9.10 12:37

Mě přijde divné dělat z porodného soc. dávku :roll: Když bylo pro všechny, tak má být dál a když je to moc peněz, tak ať ho buď sníží a dají všem a nebo vůbec nikomu, takhle si lidi zas jen budou koukat do talíře, že vy máte a my ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
2.9.10 12:45
Weruska píše:
Mě přijde divné dělat z porodného soc. dávku :roll: Když bylo pro všechny, tak má být dál a když je to moc peněz, tak ať ho buď sníží a dají všem a nebo vůbec nikomu, takhle si lidi zas jen budou koukat do talíře, že vy máte a my ne :zed:

Přesně…porodné je za porod a ne sociální dávka. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
2.9.10 18:20

No tak titulek „ODS má novou kampaň, na volby dává 50 milionů“ beru jako výsměch všem matkám, kterým chcou snížit rodičák či vzít porodné :pocitac: :zed: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat