Porodné - jen pro sociálně slabé rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2957
1.9.10 20:53

Nevím holky, ale zase mi to příjde jako tah, jak těm, co normálně pracujou,platí daně,sociální a zdravotní pojištění, zase něco vzít. A ti, co za celý život nedělali vůbec nebo málo, tak mají pořád nějaké výhody a furt se jim cpe, ale z našich kapes, našich daní! Tak si říkám, proč oni, které já vlastně živím, by ho měli dostat a já ne?! Buď ať to zruší úplně a tím pádem všem bez rozdílu, nebo to nechají aspoň na to první dítě, aby teda bylo na tu výbavičku,která pak může posloužit i dalším dětem, protože je i spousta maminek, které otěhotní a ještě ani nepracovaly, myslím tím ty mladinké, u kterých se zadaří hned na škole třeba. A ty třeba fakt nemají z čeho. Akorát mě to zvedá z židle, ne proto, že bych měla o něco přijít, výbavičku si nakupuji postupně a jde to, ale kvůli toho, že zase se jinak hledí na nás pracující a na ty, co ani pracovat nechcou a děcka plodí hlavně pro peníze. Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla, ale takhle to cítím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.9.10 20:58

Nedivím se ti, že jsi dotčená, taky bych byl, kdyby se mě to bezprostředně týkalo. (Přece jne už mám jaksi obrněné nervy…) Docela by mě zajímalo, jestli kalouskovci uvažují taky o zvýšení měsíční úhrady za pobyt v nápravném zařízení. Pokud odsouzený po skončení trestu vyleze ven, tak myslím musí hradit část nákladů spojených s výkonem trestu. Tady by třeba taky byla cesta k úsporám… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
1.9.10 20:59
Jura007 píše:
Nedivím se ti, že jsi dotčená, taky bych byl, kdyby se mě to bezprostředně týkalo. (Přece jne už mám jaksi obrněné nervy…) Docela by mě zajímalo, jestli kalouskovci uvažují taky o zvýšení měsíční úhrady za pobyt v nápravném zařízení. Pokud odsouzený po skončení trestu vyleze ven, tak myslím musí hradit část nákladů spojených s výkonem trestu. Tady by třeba taky byla cesta k úsporám… :wink:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
1.9.10 21:01
Jura007 píše:
Nedivím se ti, že jsi dotčená, taky bych byl, kdyby se mě to bezprostředně týkalo. (Přece jne už mám jaksi obrněné nervy…) Docela by mě zajímalo, jestli kalouskovci uvažují taky o zvýšení měsíční úhrady za pobyt v nápravném zařízení. Pokud odsouzený po skončení trestu vyleze ven, tak myslím musí hradit část nákladů spojených s výkonem trestu. Tady by třeba taky byla cesta k úsporám… :wink:
:pankac: Pan Kalousek je … brát to umí a nejen on
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 21:03
RachelSunny píše:
Nevím holky, ale zase mi to příjde jako tah, jak těm, co normálně pracujou,platí daně,sociální a zdravotní pojištění, zase něco vzít. A ti, co za celý život nedělali vůbec nebo málo, tak mají pořád nějaké výhody a furt se jim cpe, ale z našich kapes, našich daní! Tak si říkám, proč oni, které já vlastně živím, by ho měli dostat a já ne?! Buď ať to zruší úplně a tím pádem všem bez rozdílu, nebo to nechají aspoň na to první dítě, aby teda bylo na tu výbavičku,která pak může posloužit i dalším dětem, protože je i spousta maminek, které otěhotní a ještě ani nepracovaly, myslím tím ty mladinké, u kterých se zadaří hned na škole třeba. A ty třeba fakt nemají z čeho. Akorát mě to zvedá z židle, ne proto, že bych měla o něco přijít, výbavičku si nakupuji postupně a jde to, ale kvůli toho, že zase se jinak hledí na nás pracující a na ty, co ani pracovat nechcou a děcka plodí hlavně pro peníze. Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla, ale takhle to cítím!

Přesně to je to co mě taky štve. Pracuju už pomalu 6 let a kuse a nedostenu nic. A ti co šli třebana vysokou a pak dítě tak to dostanou. Je to fér? čičinka: Nevím no se lehce řekne našetřit…statisíce si zas člověk nenašetří, ale těch pár desítek co máme utratíme za dobu co budu na nemocenské, protože oproti platu mám o cca 5-6 tis míň a kde jinde mám vzít peníze na hypo a běh domácnosti??? Jde o to že nejde si vše přesně naplánovat a něco jako našetřit, to by člověk musel jo vydělávat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
1.9.10 21:03

holky nevíte jak to je s tím doplatkem mateřské za období leden-červen? doufam že to vrátí a ne že se zase rozhodnou to stornovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
1.9.10 21:09
ladynka1 píše:
holky nevíte jak to je s tím doplatkem mateřské za období leden-červen? doufam že to vrátí a ne že se zase rozhodnou to stornovat :pocitac:

Jo, to vrátí, to buď v klidu… na mateřskou se rozhodli nesahat, takže není důvod, proč by měli stornovat. S tím, že se nesnižuje mateřská já rozhodně souhlasím, počítá se podle platu, tak alespoň něco pro ty co pracují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
1.9.10 21:10
RyBANA píše:
čičinka píše:
Pripsevek bych zrusila jako takovy. Vetsina normalnich zenskych ma 9m na to, aby se na miminko pripravili, nasetrili prachy na kocar a jine vetsi vydaje. Stejne se to kupuje vsechno pred porodem a porodne je az po porodu :nevim:
A podporovat nepracujici v tom, ze si to dite muzou poridit a jen stat s natazenou rukou, co jim kapne, to me stve.To, ze s tim nekdo pocita a najednou to neni, chapu zklamani, ale to byste si to dite neporidili, kdyby prispevek nebyl? Pred otehotnenim jsem nezila v nejakem prepychu, dostavala jsem plat normalni a nakoupila z toho takovych serepeticek, az z toho sla hlava kolem.
souhlasím
porodné pro mě bylo jen takové přilepšení, všechno již bylo dopředu nakoupeno
a jak už jsem někde psala, nechápu proč dostávat peníze za to že porodím, pak bych taky mohla chtít za to, že jsem dokončila základku, že mě vzali do práce, že můj pes čůrá jen do trávy…

Můj kamarád dělá ve zdravotnictví a zrovna nedávno jsme se spolu o porodném bavili. V ČR automaticky porodíte placentu a už se nestaráte o to, co s ní bude - ona se pak nadále využívá ve zdravotnictví, kosmetice, k vědeckým účelům… Porodné je bráno jako platba za placentu, která je jako materiál nenahraditelná a nejde vytvořit uměle, tudíž je taky pěkně drahá. Takže to není asi přesně tak, že bych dostala peníze na něco, co už jsem si stejně musela nakoupit před porodem. Tímto vlastně ženy poskytují státu hroznou službu a za ty peníze jim i něco dávají.

Jinak můj názor - já jsem pro porodné pro všechny stejně bez rozdílu (na jedno dítě, max. 2).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
1.9.10 21:15
j.a.n.i1 píše:
ladynka1 píše:
holky nevíte jak to je s tím doplatkem mateřské za období leden-červen? doufam že to vrátí a ne že se zase rozhodnou to stornovat :pocitac:
Jo, to vrátí, to buď v klidu… na mateřskou se rozhodli nesahat, takže není důvod, proč by měli stornovat. S tím, že se nesnižuje mateřská já rozhodně souhlasím, počítá se podle platu, tak alespoň něco pro ty co pracují :-)
:mrgreen: pracovala jsem 15let v kuse a přišlo mi to sprostý.Už to že jsem platila nekřestanské korunky soc. a zdr.poj :poblion: sice plánujeme s mužem jetě jedno dítko a je mi líto že porodné nebude ale kvuli tomu si ho nepořizuji.Určitě to každýmu pomůže,proto bych nedělala rozdíl :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
1.9.10 21:16

Vím, že to se tady neřeší, ale jak moc je pravděpodobné, že tyhle všechny návrhy projdou a budou v platnosti, co myslíte? :think: Mě by to totiž strašně zajímalo a ráda bych se vztekala zbytečně :-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
1.9.10 21:21
Weruska píše:
Vím, že to se tady neřeší, ale jak moc je pravděpodobné, že tyhle všechny návrhy projdou a budou v platnosti, co myslíte? :think: Mě by to totiž strašně zajímalo a ráda bych se vztekala zbytečně :-) :lol:

No je fakt že tohle je taky težko, ale mluví už o tom pěknou chvílí. Tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
Weruska píše:
Vím, že to se tady neřeší, ale jak moc je pravděpodobné, že tyhle všechny návrhy projdou a budou v platnosti, co myslíte? :think: Mě by to totiž strašně zajímalo a ráda bych se vztekala zbytečně :-) :lol:

jj když se bere tak vždy od spodu.na ty „hyeny“se pak už ani nedostane :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
Jura007 píše:
Tak od tohoto státu nic nečekejme, stejně dostaneme minimum, no a pojďme si pomáhat navzájem.
Je tady nějaká maminka z Brna, co potřebuje něco spravit a počítá každou korunu? Tady se hlásí dvě šikovné ruce a chytrá hlava… :wink:
:palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Kdyby takto uvažovalo více lidí,byl by na světě ráj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.9.10 21:28

Sunnny, tak proč teoretizovat? Zrealizujme to a je to…
Mimochodem, máme v Brně dvě malá muzea, vzniklá čistě ze soukromých peněz drobných podnikatelů. Nenechavé ruce státních úředníků tam vůbec nedosáhnou. Takže jsou ještě akčnější lidi než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
1.9.10 21:31

Ne, mě to jen napadlo, že oni kolikrát tak strašně vymýšlejí a nakonec to ani neprojde, protože nemají dost hlasů a tak (moc se v tom jejich bordelu a pravidlech nevyznám, co se musí stát, aby to prošlo :wink: :oops: ) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat