Porodné, mateřská, soc.dávky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Určitě ne na dva roky, na tuto volbu musí mít otec dítěte také příjem, na porodné asi dosáhnete, na mateřskou ne. Budete pobírat od narození dítěte rodičovský příspěvek.
Není mi tedy jasné, z čeho chcete žít a živit miminko, platit bydlení, jídlo atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na smlouvě má 8.000 čistého. Bude asi velkej problém s vyřizováním, že. Já nedostávám od pracáku ani korunu
- Citovat
- Upravit
Ještě by jste mohli dosáhnout na příspěvek na bydlení a přídavky na dítě. Výše rodičovské určitě s 10000 nevýjde na dva roky, ale déle. Budete pobírat nižší částku než je těch 11 000. Nejlepší řešení by bylo, kdyby si přítel našel líp placenou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik musí otec dítěte mít, aby jsme měli nárok na dva roky vysokého příjmu??
- Citovat
- Upravit
Na dva roky rodicovsky prispevek urcite ne, na to nema pritel dostatecne velky prijem. Pokud ma odpracovano tak si muzes na nej vzit rodicak 3roky a budes dostavat 6100kc mesicne.
Na porodne asi mit narok budete, kdyz se jedna o prvni dite. Popripade jeste nejake davky na bydleni. Ale v tom vse vubec neorientuji.
Ale z ceho chcete zit, kdyz mate tak maly prijem? Z ceho budete financovat bydleni, stravu pro vas a veskere potrebne veci pro miminko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanapospis píše:Takže na 3 roky 6.000 může čerpat, pokud má odděláno??
Na dva roky rodicovsky prispevek urcite ne, na to nema pritel dostatecne velky prijem. Pokud ma odpracovano tak si muzes na nej vzit rodicak 3roky a budes dostavat 6100kc mesicne.
Na porodne asi mit narok budete, kdyz se jedna o prvni dite. Popripade jeste nejake davky na bydleni. Ale v tom vse vubec neorientuji.Ale z ceho chcete zit, kdyz mate tak maly prijem? Z ceho budete financovat bydleni, stravu pro vas a veskere potrebne veci pro miminko?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže na 3 roky 6.000 může čerpat, pokud má odděláno??
Ano, může…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Takže na 3 roky 6.000 může čerpat, pokud má odděláno??
pokud ma oddelano a je ucastnikem nemocenskeho pojisteni tak by mel mit narok na vyber rodicovskeho prispevku.. ALE jeho vyse je limotovana
výše příspěvku je omezena 70 procenty předchozího výdělku (vyměřovacího základu), tedy maximálně lze pobírat 11 500 Kč měsíčně.
Oni vam reknou kolik max mesicne muzete pobirat a pak vam to rozpocitaji do urciteho poctu mesicu… ![]()
Akorat nevim zda to plati i u toho 3leteho
Protoze s vydelkem 8tis by 6100 bylo vice jak 70% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě určitě nic nedají, nemám odpracováno. Přítel má hodně odpracováno, na smlouvě má 8.000 čistého, na ruku určitě dostává více.. Nevím, jak to je a kde se na to vše zeptat
- Citovat
- Upravit
Kdyby mu v práci vystavily papír, že jeho plat je 16.000 v čistým? Jak dál?
- Citovat
- Upravit
Znám hodně takových lidí, co oficiálně berou minimální mzdu a na ruku zaměstnavatel doplácí třeba i dalších 15000,–. Takže slečna nastávající matka bude obdobný případ, na ruku má přítel asi víc a slečna si potřebuje akorát zmapovat jak nejlépe za této situace ojeb… stát na dávkách. Jako nic proti ničemu, každý si pomáhá jak umí, ale nastávající matka nemá odpracováno nic, otec na smlouvě pár tisícovek, každému to přijde jako situace, do které není přivést dítě úplné terno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Do takových poměrů přivést dítě, nechápu. Fakt ne.
Hele, když ti to vadí, že potřebuji pomoct a zeptat se jak to je, tak se do toho neplet, jo? Máme i rodinu, která nám pomůže pokud bude nejhůře
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, pokud možno nové maminky. Jsem prvorodička, termín mám 7.12.2013 a chci se zeptat, jak je to s vyplácením peněz na mateřské, neboli, kolik dostanu, na kolik mám právo pokud: nejsem zaměstnaná, jsem v evidenci ÚP pár měsíců a odpracováno taky moc nemám, ale slyšela jsem že může o mateřskou zažádat přítel. Bydlíme sami dva a výdělek máme dost ubohý… Nemáme více jak 10.000 Kč. Máme nárok na 2 roky vyššího příjmu pro dítě???