Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky díky za infa, o Milouších taky přemejšlím, tak uvidíme jak se rozhodnu ![]()
stangla píše:
Holky díky za infa, o Milouších taky přemejšlím, tak uvidíme jak se rozhodnu
Přečti si recenzi porodnice. ![]()
stangla píše:
jj díky, teď nedělám poslední dobou nic jinýho
Pokud můžu poradit, tak podle mě je to především o tom, jak to máš nastavené v hlavě.
Když k tomu budeš přistupovat pozitivně, tak bude všechno OK. Když už od začátku budeš sledovat, jestli se PA na tebe náhodou málo neusmívá nebo nedejbože mračí, tak to nedopadne dobře…
Všude může být zrovna den blbec - moc rodiček, nevyspalá služba, pokažený přístroj, cokoliv. Třeba své druhé dítě jsem rodila u těch Miloušů v kachličkové přípravně, protože jinde zrovna nebylo místo (zrovna jak na sviňu přeplněno), tedy žádná vana, žádný vak, žádná sprcha na pokoji, žádné intimčo, žádné aromalapy apod. Drtivá většina mamin tady by z toho byla zoufalá a prezentovala to jako svůj nejhorší zážitek. Ale já to tak neberu. Já přišla do porodnice porodit dítě, které prostě musí ven, nemíním tam bydlet, prostě „vypnu“ mozek, nevnímám okolí, vnímám jen porod. A PA byla perfektní, takže já prostě byla spokojená.
(čímž neříkám, že kdyby to vyšlo a já byla na tom pokoji s tím intimčem, tak že bych nebyla spokojenější)
Prostě je to v hlavě. ![]()
Wiolla máš svatosvatou pravdu, já vlastně ani neřeším jestli tam budou na mě příjemný nebo nebudou (sem původně trošku zdravotník a vím, že ne vždycky se sám člověk dokáže ke všem chovat skvěle 24 hodin denně apod.), úplně chápu, že tohleto je věc náhody, štěstí, prostě i každý to vnímá jinak, protože sme každej jinej, o vybavení mě taky zase ani nejde, myslím, tím, že nemusím mít všechno nový a vypulírovaný a vyzdobený a já nevím co jetě … já vlastně jen chtěla porodnici aby to tam bylo jako při porodu doma ale s odbornou péčí, s mimčem na hrudi a zároveň s taťuldou v klidu, aby byla malá pořád s náma od začátku a abysme tam byli co nejkratší dobu, jenže mě právě děsí ten fakt, že tohleto se asi ve větším městě moc nedá, všade jak na „běžícím pásu“ a frmol … no snad sem to napsala trošku srozumitelně ![]()
tak na takovej ala „domácí porod“ v porodnici jsou podle mě nejlepší u Milosrdných, je to nejmenší porodnice v Brně a pokud to jde vyjdou ti vstříc úplně ve všem, aspon u mě to tak bylo a ted napodzim se tam chystám podruhé ![]()
Merett právě to sem usoudila taky podle toho co sem se tady dočetla, mě totiž všici známí kolem odrazovali, že k Miloušům ne, že tam je to blbý po odborné stránce, resp. vybavenosti apod. … jenže já chci asi něco jinýho než oni, takže moje rozhodnutí spěje k závěru (přemejšlela jsem totiž i o Boskovicích apod., ale přeci jen su z Brna a je to lepší mít to vše tady) a doposavadní průběh těhu je v pořádku a věřím, že žádný komplikace nebudou a i kdyby, tak i tak si myslím, že se o nás dobře postarají, přeci jen těm doktorům věřím a proto tam du, jinak bych už rovnou mohla zůstat doma
vlastně to se tam možná potkáme
![]()
stangla, ničeho se neboj, pokud nečekáš komplikovaný porod (předčasný, postižené dítě apod) tak bych se zase tak v odbornosti nerýpala. I u milosrdných jsou lékaři i pa kteří vědí co dělají, je tam i sál na akutního císaře v případě komplikací. Jedinné co tato porodnice nemá je dětská JIP. Ale zase Brno je tak malé že na Obilnák je to co by kamenem dohodil v případě nějakých nečekaných komplikací. Pokud si porod představuješ co nejpřirozenější tak tam budeš spokojená. Spousta maminek nadává na Milouše z důvodu že je nechali dlouho „trápit“, že jim porod neurychlovali apod. Ono je to opravdu o tom jak to máš srovnané v hlavě co od porodu očekáváš ![]()
Merett díky díky moc, uklidnila jsi mě, o to „co nejpřirozenější“ mi jde, ostatní věci nejsou pro mě důležitý, jen halt je to poprvý, tak je člověk trošku víc vyjukanej ![]()
stangli, ono ani poprvé to nemusí být žádná hrůza, pokud budeš psychicky v pohodě a nikdo tě nebude do ničeho nutit co bys nechtěla, může to proběhnout hladce a rychle. Já se taky bála, ale měla jsem super PA a i Dr a do 4 hodin byl malej na světě a žádná traumata mi z porodu nezůstala
Doufám že to podruhé bude taky takové ![]()
Holky mají pravdu, je to v hlavě.
Já šla na vyvolání s tím, že jeden den proběhne preindukce, protože jsem nebyla připravená a malej se narodí až o den později, takže jsem jako byla absolutně v pohodě a užívala s poslední volný odpoledne v nemocniční posteli po zavedení tablety. No a do třech hodin se malej narodil.
Mě ani nedocházelo, když jsem do hodiny dostaly kontrakce, že je to jako ono a na monitoru, kam mě hnaly mnohem dřív, než jsem měla přijít, jsem se už kroutila jak žízala, ale stále mě netrklo, že jako už rodím. Po deseti minutách mě odtáhli na nejbližší sál, kontrakce bolely jak prase, přemýšlela jsem, jestli tou hlavou, o kterou jsem byla zapřená do zdi, tu zeď tou bolestí neprorazím a přitom jsem zároveň byla v děsné euforii. No šla bych rodit zase. ![]()
Stangli mě taky od Miloušů každej odrazoval, ještě týden před porodem valila kolegyně do mého přítele v práci, ať tam v žádném případě nechodím a kdesi cosi. No nebudu ti říkat, že mě to teda na náladě nepřidalo a fakt jsem byla nešťastná. Ale porodila jsem tam a s dalším dítkem nejdu nikam jinam. Spokojenost nadevše a fakt kudy chodím, tudy chválím. A fakt tam zrovna frmol není, je to tam malinké, je tam takové rodinné domácí prostředí a hlavně se obzvlášť mě (problémy s kojením) pořád někdo věnoval, což by v Bohunkách nebo na Obilňáku absolutně nehrozilo.
Gabi díky, no a tobě nezbývá než mít časem (co nejdřív) další mrně abys mohla rodit znova
![]()
tak za mě Milouši! jedině!
přečetla jsme jen poslední stranu, a tak reaguju jen co sem početla na ní. nevím jaké vybavení si lidi představují že jde mít lepší. Mají tam podle mě vše co je potřeba. Porodní boxy jsou příjemně zařízené, prostředí intimčo.
Co se týče dr. tak sám primář je kapacita. Zástupce Nagy je na první dojem zapšklej a protivnej nemluva ale jak o něco jde tak umí být moc milý, povzbudit, a je i vtipný. Doktorka Forgáčová a Krouželová jsou andělé v bílém plášti. Tak jemné, milé, příjemné dotorky sem nezažila. A na novorozeneckém je moc fajn primářka. No a PA jsem vystřídala 2 a obě perfektní a nic nebyl problém, jakékoliv přání, bylo li možno, vyplnily. Rodila sem tam první dceru, pak si v další těhu poležela na gynekoligii(stejní dr. a ošetřující dr. Forgáčová) s krvácením v 10. tt. zase byli skvělí a neváhám, druhé dítě jedu rodit k nim. KIdyž už si ho tam vypiplali azachránili. Ještě bych potřebovala zařídit aby mě opět rodila dr. Krouželová s PA Soldánová ![]()
Je Gabi tobě, vám oběma to tak sluší! ![]()
Příspěvek upraven 18.08.11 v 12:21
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.