Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Osobne rodila jsem dvojcata 9/2019, planovany CS. Jeden skoncil po par hodinach (VELKY DIK lekarum) na IMP (intermediaru, nejlehci odd pro deti s problemem), ja s druhy na sestinedeli. Nerikam, ze vsichni byli porad slunickovi (ja take nejsem), ale lidsky a profesionalni pristup byl standart.
Pracovne nektere hl sestry obdivuji, porad opakovat kazde rodicce totez…
Mam pocit, ze zejmena u Apolinare a Podoli (prestiz?) je vetsi koncentrace biomatek, matek kterym vadi vse a apod. Byla jsem svedkem stiznosti na stravu (neni super, ale neni problem, pokud nemate dietu narizenou lekarem, nechat si donest, objednat pres poslicka apod), kdy ruzne damy chteli vegetarianskou, veganskou, bio a raw (a kdyz jim nekdo rekl, ze by si musely asi priplatit, tak se mohly po…) O snaze pres info na netu, ze nepodporuji, pojidat placentu ani nemluve… Bez vedomi opustit oddeleni (dite tam nechala a to rvalo, asi hlady) a sestry hledaly matku… Sla do bufetu a zakecala se… Apod…
Ja tam byla spokojena, jak lidsky tak profesne. Pokud se vice dam presune jinam, alespon tam nebude tak nacpano ![]()
@Janiky2 ja jsem tu taky zatim ohromne spokojena. Jidlo je super prestoze mam tu nejhorsi dietu tak je to proste normalni dobre…jako ze skolni jidelny, proste nic co by se nedalo snist, ani hlad nemam, porce jsou syte, polivka vyborna a casto davaji i teple vecere, ovoce jogurt na svacu…ja jsem.fakt.spokojena ale ta maminka vedle.mne co si vyzadala ten nsdstandard do telefonu nekomu rikala : jidlo? No prosimte to ani nezminuj, jidlo, o tom se tu vubec neda mluvit…
Tak to mi bylo fakt.lito jestli je nekdo tak strasne zmlsanej, ze mu vadi bolonska omacka s testovinama, dobra normal prima polivka a ovocny kompot. ![]()
Mas pravdu, jsou to prestizni nemocnice a zeny tu maji naroky…
A taky teda v takovych pripsdech sestricky obdivuju. ![]()
Maminka mi prvni den rika „…a po sekci chci na nadstandard“. Ja jsem ji podotkla - tohle tady co jsme.ted, je taky nadstandart.
A ona : Coze?
byla v soku. Ja ji rikam - myslim, ze se to lisi sprchou na pokoji a televizi. Ta cucela, nevim co ocekavala. Je to tu hezke.
Den po ni privezli slecnu az z jihlavy. Hrozne mila, moc se ji tu v Praze libi, rikala ze v jihlave jim k obedu ani k veceri vubec nedavaji ovoce a ze jsou tu vsichni hrozne mili. Ja s ni souhlasim.
Jake bude sestinedeli, uvidime.
Jeste jsem.se chtela. zeptat - kdyz me vezmou na sekci v 7.00, a manzel dorazi az v 8.00, coz uz me budou treba uspsvat a tak, pusti ho jeste k nam aspon za okynko a potom za miminkem? Nebo proste musi prijit vcas, a pak se zamknou vsechny dvere a uz ho tam nikdo nebude poustet? Primo na sedmou to totiz nestiha…
Dekuji za pochvalu, vyridim, tem co znam (i kdyz je mi jasne, ze ted zdiskredituji cely svuj prispevek
).
Zeptala bych se telefonicky, protoze ja rodila pred covidem. Ale priprava na CS tzn finalni UTZ, klystyr( i kdyz jsem byla nalacno), sprcha apod zabralo urcite vice jak hodinu. Pak i na sale mi zavadeli castecnou anest.. to byl pritel v satne, prevlekl se do jednorazoveho. Az kdyz bylo vse pripraveno, privedli ho, vyndali kluky, par fotek (doporucuji, kdyby nas nevycvakl druhy anesteziolog, ani skoro nemame, zapomeli jsme v tu chvili) a pritel sel zase pryc. Jeste si je popsal a zkontroloval, pry at si je urcite pozna ![]()
Pritel si pak delal vtipy, ze cekal v te satne 2h, pak 5 min na sale a mohl jit domu.
Drzim palce, at je vse OK ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.