Porodnice Břeclav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
20.2.14 16:36

@Silwinka87

tak já jsem zastáncem toho, že každý si má rozhodnout tak, jak sám uzná za vhodné. Pokud to neohrožuje mimčo. Takže pokud chceš za 72 hodin domů, tak proč ne. Já osobně bych nešla z výše popsaných důvodů.
Na druhé straně si myslím, že 3 nebo 4 dny hospitalizace je jedno, ne? Je to jen o jeden den delší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.2.14 16:38
@Mína13 píše:
@Silwinka87tak to mně se tam zase naopak moc líbilo… měla jsem teda nadstandard jak u porodu tak na šestinedělí, ale krásně jsem si tam odpočinula a načerpala síly. Krom toho jsme tam absolvovali i základní vyšetření (krev z patičky, kyčlíky, ledviny), takže jsme to pak nemuseli obíhat

Já uvidím..Mě třeba štvalo, že tam pořád vyhrožovali, jak mimčo nepřibere, tak vás nepustíme atd. :cert: Ne teda konkrétně mě, ale kočeně se mnou na pokoji, ta byla chudina vystresovaná, že neměla ani mléko..Jinak jsem neviděla důvod proč tam být pět dní :nevim: Kromě vizity se na pokoji nikdo neukázal, s ničím neporadily, to můžu být i doma..A ještě mi stihly roztrhnout bradavku na té jejich odsávačce :roll: :mrgreen: Snad to bude tentokrát lepší..Beru si všechno svoje, odsávačku, oblečení pro malou i pro sebe..
Ten nadstandart jsem taky zvažovala, ale mám strach, že bych měla dlouhou chvíli. Mě celkem vyhovovalo, že jsem si měla s kým pokecat a tak

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
20.2.14 16:40
@Mína13 píše:
@Silwinka87tak já jsem zastáncem toho, že každý si má rozhodnout tak, jak sám uzná za vhodné. Pokud to neohrožuje mimčo. Takže pokud chceš za 72 hodin domů, tak proč ne. Já osobně bych nešla z výše popsaných důvodů.
Na druhé straně si myslím, že 3 nebo 4 dny hospitalizace je jedno, ne? Je to jen o jeden den delší… :nevim:

Jak píšu, rozhodně bych malou neohrozila..Pokud by byla komplikace, zůstala bych, jak dlouho by byla potřeba. Ale těch 5 dní mi přijde zbytečně moc, prostě..Ale je fakt, že to jsou už 4 roky, co jsem tam byla, tak nevím nó..

• Citovat
  • Upravit
20807
20.2.14 17:47

@Silwinka87

tak já rodila loni a předloni a nemůžu si fakt stěžovat.
Jinak teda jsem si taky brala všechno svoje… oblečení pro sebe i kluky atd.
Na nadstandardu jsem měla telku, vzala jsem si noťas a rozhodně jsem se nenudila. Spíš jsem byla ráda, že mám klid a nemusím brát na nikoho ohledy co se návštěv a nočního klidu týče.
A co se toho přibírání týče, tak to je tam docela chápu, že nechtějí pustit domů mimča, která nepřibírají… to totiž může být pak i třeba nějaký jiný problém než jen to, že mamina nemá dostatek mléka…
Ale tak uvidíš… třeba budeš spokojená víc než před 4 lety. Moc ti to přeju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.2.14 17:53
@Mína13 píše:
@Silwinka87tak já rodila loni a předloni a nemůžu si fakt stěžovat.
Jinak teda jsem si taky brala všechno svoje… oblečení pro sebe i kluky atd.
Na nadstandardu jsem měla telku, vzala jsem si noťas a rozhodně jsem se nenudila. Spíš jsem byla ráda, že mám klid a nemusím brát na nikoho ohledy co se návštěv a nočního klidu týče.
A co se toho přibírání týče, tak to je tam docela chápu, že nechtějí pustit domů mimča, která nepřibírají… to totiž může být pak i třeba nějaký jiný problém než jen to, že mamina nemá dostatek mléka…
Ale tak uvidíš… třeba budeš spokojená víc než před 4 lety. Moc ti to přeju :hug:

Já taky doufám.. :mrgreen:
Mě spíš šlo o to, jakým stylem jí to bylo podané..Kvůli tomu, že ona nemohla kojit, tak její dítě nepřibírá..Prostě na ni byly ty sestry jak psi..A celkově, úplný nezájem, jsem čekala víc účasti, když jsem byla prvorodička..
Teďka už to tak asi brát nebudu u toho druhého dítěte.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20807
20.2.14 19:23

@Silwinka87

tak za mě, když nešlo kojit tak nosily sterilní mateřské mléko nebo Nutrilon… nebyl vůbec žádný problém.
Doufám, že budeš mít tak pohodový pobyt v porodnici jako já :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.2.14 19:42
@Mína13 píše:
@Silwinka87tak za mě, když nešlo kojit tak nosily sterilní mateřské mléko nebo Nutrilon… nebyl vůbec žádný problém.
Doufám, že budeš mít tak pohodový pobyt v porodnici jako já :hug:

Díky moc :kytka: Taky doufám.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1952
28.2.14 11:03

Ahoj holky, nečetla jsem si celou diskuzi, ale budu taky rodit v dubnu v porodnici Břeclav a měla bych pár otázek. Budu rodit poprvé, tak se předem omlouvám, pokud by někoho moje otázky pohoršily. :mrgreen: Zajímá mě, zda si musím pro miminko sebou vzít oblečky na ten pobyt nebo zda porodnice něco půjčuje? Na převoz domů budu mít samozřejmě připravené. Jestli mít pro miminko i jednorázové plenky a taky poporodní vložky nebo dostaneme, spíš tak celkově, co vše pro miminko mít? A poslední věc je, že když nebudu mít odvoz do porodnice, za je možné si nechat zavolat např. sanitu? Děkuji moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.2.14 11:54

@MonikaN.89

ahoj :mavam:

neboj, nikoho tvé otázky nepobouří… takže se klidně ptej na cokoliv :hug:

takže:
Oblečky na mimčo ti v porodnici půjčí, ale mají jen takové ty plátěné košilky. Dupačky tam nemají, zavinují nožky mimča do plíny a do zavinovačky. Většině maminek to takhle stačí, ale já jsem měla pro oba kluky svoje overálky. Já totiž ty starožitné košilky neuměla zavazovat, takže by měli kluci holá záda.
Jinak jsem si s sebou brala i bavlněné rukavičky (oba měli po porodu hrozně studené ruce a ponožečky (měli hrozně studené nožky). U únorového prcka jsem měla s sebou i bavlněnou čepičku.

Jednorázové plíny musíš mít svoje.

Vložky ti dají, ne moc, ale dají. Já měla pro jistotu i balík svých a udělala jsem dobře.

Odvoz sanitou netuším, ale spíš ne… podle toho, co jsem slyšela jak nemocnice šetří. Ale když tak se pak zeptej přímo na porodním, až se tam půjdeš domlouvat před porodem.

Ať ti to dobře dopadne a kdybys měla nějaké otázky, tak se ptej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
28.2.14 13:02

Mína13

Líp bych to nenapsala.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7398
28.2.14 13:10

@MonikaN.89 souhlasim s tim, co uz tu bylo napsano-pro mimco rukavicky-ja je davala hlavne aby si neskrabal oblicej, jak porad sermoval rukama :D. Plinky pro prcka jsem mela, vlozek sem si brala jeden balik, na stolku budes mit jejich a kdyz dojdou, neni problem poprosit a daji Ti, ja jich vzdycky dostala hromadu..
Obleceni jsem si jinak nebrala, malej byl v kosilce a zavinovacce.
Jinak kosmetika pro prcka tam je, maji Johnsons a na mazani slunecnicovy olejicek, pokud chces jinou, vem si svoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.2.14 13:54

@Silwinka87

díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
28.2.14 14:24

@Mína13 @LucsynkaR
holky, dekuji moc, jste hodné ;) ještě mám dotaz ohledně toho, zda je potřeba se nějak registrovat nebo nějak nahlásit, že chci rodit právě v Břeclavi, minule jsem se ptala v poradně sestřičky a ona říkala, že ne, že mám jet kam chci, ale ve spoustě diskuzích jsem se dočetla, že se maminky registrují, tak nevím :nevim:… my máme právě problém s tím, že nemáme s manželem auto a navíc mám řidičák jen já :roll:… vůbec nevím, jak se tam ještě dopravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.2.14 14:30

@MonikaN.89

tak to přesně nevím, primářka Bambasová je totiž přímo můj gynkolog, takže jsem k ní chodila od začátku těhotenství až do porodu.
Ale mám takový dojem, že tě ke konci těhotenství tvůj gyndař pošle na gynekologickou ambulanci do nemocnice, kde chceš rodit a tam se domluvíš co a jak… ale jak říkám, přesně to nevím.
Počkej radši až co napíšou ostatní holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.2.14 14:40
@MonikaN.89 píše:
@Mína13 @LucsynkaR
holky, dekuji moc, jste hodné ;) ještě mám dotaz ohledně toho, zda je potřeba se nějak registrovat nebo nějak nahlásit, že chci rodit právě v Břeclavi, minule jsem se ptala v poradně sestřičky a ona říkala, že ne, že mám jet kam chci, ale ve spoustě diskuzích jsem se dočetla, že se maminky registrují, tak nevím :nevim:… my máme právě problém s tím, že nemáme s manželem auto a navíc mám řidičák jen já :roll:… vůbec nevím, jak se tam ještě dopravím…

Ja se nikde neregistrovala, do terminu jsem chodila ke svému dr. a pak mi napsal zadanku na vysetreni v nemocnici, tam jsem sla v den terminu a vecer uz jsme jeli rodit :-D Jinak pokud mas problém s autem, tak si myslim, ze když to reknes svému gyn., tak ti vypise prevozovy listek na sanitku a tu si pak zavoláš jak zacnes rodit a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková