Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, dlouho sem nikdo nic nepřidal, ale jestli má někdo nejnovější zkušenosti, postřehy a názory tak sem s nimi ![]()
v úterý dopoledne tam bývá primářka, takže si tam v pondělí ráno zavolej, jestli tam fakt bude (občas někam jede, tak ji někdo zastupuje) a běž přímo k ní. Je nejlepší.
Jen teda doporučuju tam jít hodně brzy, klidně tak kolem půl sedmé, protože se tam neobjednává a před sednou se to tam navalí a budeš čekat hodně dlouho
@zoya píše:
Ahoj holky, dlouho sem nikdo nic nepřidal, ale jestli má někdo nejnovější zkušenosti, postřehy a názory tak sem s nimi
co bys potřebovala vědět? Rodila jsem v BV 2012 a 2013 a k paní primářce chodím normálně na gyndu, takže kdybys potřebovala vědět klidně napiš ![]()
Jinak s břeclavskou porodnicí i odd. šestinedělí jsem byla pokaždé moc spokojená ![]()
@MajaKanka
Mě když Dr. předal do porodnice, tak jsem tam s tou zprávou rovnou jela. Hned mě dali na monitor a pak jsem šla rovnou na vyšetření. Vezmi s sebou ranní moč, chtěli ji po mě, i když jsem tam šla poprvé.
Ničeho se neboj, sestřičky na porodním i na 6-nedělí jsou naprosto super, rodila jsem v BV před měsícem.
Hodně štěstí!
Holky mockrat dekuji za rady!! zkusili jsme tam zajet dneska a nebyl problem
takze jeste jednou diky, je dobre vedet, ze se muzu obratit na vas
! Nevite jak dlouho zustavaji maminky po cisari v nemocnici? (5 dni?)A mate jeste nejake postrehy z Bv, ktere se nikde nedoctem?
Diky moc!
@MajaKanka
já rodila v BV v květnu a super a ještě jednou super…já teda šla na vyvolávaný porod, měla jsem jak nadstandartní pokoj, tak nadstandartní porodní sál a byla jsem maximálně spokojená…když jsem si s něčím nevěděla rady, tak sestřička došla, vše mi vysvětila atd. až přešly porodní bolesti, tak naprostá pohoda, už se tam těším zase
![]()
@MajaKanka Já rodila CS před 2 roky, rodila jsem v úterý ráno a šla domů v neděli, takže 5 dní + den porodu ![]()
@Mína13 No malý by se měl narodit v únoru a Břeclav máme nejblíž. Tak právě nevím, zda Břeclav nebo třeba Brno. Zajímalo by mě co personál - hlavně kvůli rozkojení, jsem prvorodička a taky jestli mi treba osetri mimi na hrudi, nechci aby ho hned odnášeli pryč.
@MajaKanka
Já měla vyvolávaný porod, ležela jsem tam 4 dny, než se jim to konečně povedlo. Takže za tu dobu jsem se potkala s většinou personálu, ne-li se všemi. Všechny asistentky / sestřičky byly moc milé, poradily, pomohly, vysvětlily.
Na webovkách nemocnice se dočteš, co si vzít s sebou. Já jsem oproti tomu, co tam píšou, nepotřebovala noční košile, poporodní vložky, oblečení ani kosmetiku pro malého - tohle všechno tam měli a dali k dispozici. Nezapomeň na papuče a župan, ten jsem dost ocenila. ![]()
@zoya píše:
@Mína13 No malý by se měl narodit v únoru a Břeclav máme nejblíž. Tak právě nevím, zda Břeclav nebo třeba Brno. Zajímalo by mě co personál - hlavně kvůli rozkojení, jsem prvorodička a taky jestli mi treba osetri mimi na hrudi, nechci aby ho hned odnášeli pryč.
personál fakt super, mě chodili pořád kontrolovat, pořád se ptali, zda všechno mám, jak se cítím atd. taky jsem byla prvorodička…to kojení bylo už horší, nikdo mi to neukázal, prsa se mi ihned nalily, tak jsem malého přikládala a bylo
a taky jsem malého chtěla na sebe, ale museli ho ihned odnést a musel dostat kyslík protože byl dost fialový a nedalo se, nechtěla jsem ho nějak ohrozit..může se stát cokoliv, tak bacha na to, ale miminko normálně přikládají a na začátku se ptají jaké máš požadavky atd. fakt se není čeho bát…poznala jsem tak hodně sestřiček a všechny milé, ochotné, žádná nebyla nepříjemná…
@Sarisuri
já taky měla vyvolávaný, ale porodila jsem teda za 20 hodin od první tabletky, měla jsem 2
a byla jsem ráda, zezačátku se nic nedělo…první jsem dostala v 8 ráno, druhou v 1 odpoledne a kolem 3 mírné a lehučké bolesti no a o půl 7 jsem už hekala na čtyřech
malej se narodil až 4:09
mě Bambas taky upozorňoval, že nejsem připravená ani otevřená, že to vidí, tak na 3 dny, ať s tím počítám, tak jsem panikařila, ale povedlo se
jinak já teda měla nedostatek košil, manžel mi pořád vozil věci z domu protože tam bylo na mě hrozné horko a já se pořád musela převlékat…poporodních vložek bylo dost, ale já používala svoje…
@zoya píše:
prvního chlapečka mi teda hned odnesli… měl omotanou šňůru, tak ho museli trošku prodýchnout, ale druhý byl v pořádku, takže mi ho dali hned na hruď a mohla jsem ho hned přiložit… bohužel já neměla mléko ani u jednoho, takže jsme odjížděli na Nutrilonu, ale nebyla to chyba personálu…
jinak teda na personál porodnice a šestinedělí břeclavské nemocnice pěju chválu kudy chodím… fakt jsem byla 100% spokojená. Jak v porodnici při porodu tak na šestinedělí po porodu.
Jediné, co teda nemají vychytané je prádlo pro mimča, ale za to sestřičky nemůžou. Dávají jen ty prehistorické plátěné košilky, které se na zádíčkách shrnují a na nožky nic. Takže jsem si u prvního nechala donést hned druhý den overálky, ponožečky a rukavičky, protože měl pořád ledové ručky a u druhého jsem si to nabalila rovnou do tašky a oblíkala ho do svého.
taky jsem měla vyvolávané porody… oba.
U prvního mi zavedli první tabletu dopoledne a druhou pak v sedm večer… nic se nedělo asi do 23 hod, kdy mi praskla voda a v jednu byl malý na světě.
U druhého mi zavedli tabletu v cca 9 hodin, nic se nedělo asi do 12 hod, tak se rozjeli snesitelné bolesti, ve 14 hod mi paní primářka praskla vodu a pár minut před 15 hod byl malý na světě… takže oba dva porody naprosto luxusní a hlavně rychlé ![]()
@zoya Já budu jedině v Břeclavi rodit. Už to, že návštěvy jsou na pokoji pak, je super. S kojením sestřičky pomáhaly, radily, když maminka nevěděla a zeptala se. Ale chodily i samy a ptaly se nás. Mám teda letní dítě, tak jsem byla jen za ty košilky ráda, ale tím, že dcerka byla prcek, tak jí byly velké, tak jsem jí pak dávala body, co jsem si dovezla.
@zoya
Když jsem byla na předporodním kurzu, tak MUDr. Bambas říkal, že pokud miminko nepotřebuje akutně nějaké lékařské ošetření, dají ho mamince na břicho ať chce nebo nechce, protože je to to nejlepší pro miminko. ![]()
Můj malý byl v pořádku, a taky mi ho hned dali.
@Mína13
můžu se jen optat…nerodila jsi náhodou v dubnu nebo na začátku května? já si totiž s jednou paní povídala a říkala, že první měla vyvolávaný a ten druhý bude asi taky…první dítko chlapeček už větší, ale asi ne, že?
![]()
jinak, jak už bylo psáno, miminko dostanete na bříško…náš malej měl šňůru kolem krku a byl docela fialový a potřeboval kyslík, sama jsem to viděla, jak má tu šňůru, měla jsem šok
…ale nějak mi to v tu chvíli nevadilo, že ho odnesli…já byla hrozně ráda, že je to za náma a že skončily bolesti…a pak najednou s ním manžel došel a já byla úplně naměkko…ale snad to příště vyjde, že mi ho dají hned, to musí být krásný pocit
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.