Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
v březnu jsem tam rodila svoje první miminko.Na porodním sále jsem byla velice spokojená,perfektní péče a komunikace s porodní asistentkou
.I doktor byl v pohodě-vtipálek
Když si zavčas řekneš,co bys rád a co ne,tak není problém.myslím tím třeba epidural,klystýr apod.
Gynekolog.sestřičky byly velice hodné,pořád za mnou chodily jestli něco nepotřebuju.
Ale novorozenecké sestry teda nic moc
Nebyla to sice žádná katastrofa,některé byly i příjemné,ale moc se nezajímali,jestli mi jde kojení(snad jen jedna mi trochu pomohla),spousty maminek potřebují v prvních dnech poradit,jak na to,i já mezi ně patřila,ale sestry to moc nezajímalo.Šlo jim hlavně o to,abych tam byla ,co nejmíň dní a brzo vypadla,aby s o mě nemusely starat.Takže malou narvaly umělou výživou bez mého vědomí a ta se mi potom tak poblinkala,že jí to lítalo vrchem i spodem,až zmodrala.Tak jsem tam s ní letěla na sesternu a ony dělaly,jakoby nic.Nepřiznaly se,že jí to daly.Jen aby přibrala a táhly jsme omů
Nebo jí tak nasvítily pod UV lampou(kvůli žloutence)že jsem si ji vezla domů úplně fialovou
Takže tam to byl děs,teda z mého pohledu a tak jak jsem to vnímala já
Jinak jídlo a domácí přístup mě moc vyhovoval
a pokud můžu poradit,řekni si o jednolůžkový pokoj,pokud bude volny.Je to lepší nikdo tě neruší a ty nikoho taky ne ![]()
Ahojte,takže já jsem v Ivančicích rodila teď v srpnu a musím říct,že jsem byla vážně moc spokojená.Sice můj porod nebyl předpisový(byl vyvolávaný a nakonec skončil císařem),ale co se týče personálu,tak si nemůžu stěžovat.Byla jsem na jednolůžkovém pokoji,takže jsem měla i svůj klid.Jediné co mi vadilo,když jedna taková protivná sanitárka vždycky rozrazila dveře ani nepozdravila a se znechuceným výrazem mi do ruky vrazila teploměr.Ale jinak byli všichni hrozně milí.Primář byl nakonec taky celkem fajn…jo a ptala jsem se vrchní sestry jestli tam mají koncem roku opravdu zavírat,ale prý je to jen fáma,takže snad budu příště rodit opět tam ![]()
prosimvas zeny co ste rodili v Ivancicich nevite jestli tam maji inkubatory?pan primar me rel ze bud rodit uz brzo jsem 7 mesic ale chtela bych vedet jestli tam na to sou pripraveni pan primar mi to nerekl takze nevim ![]()
Ahoj taky chci rodit v Ivančicích, ale už jsem slyšela že se tam má opravdu porodnice rušit. Nevíte prosím jak to je?
Ahojte,rušit se porodnice nebude,vrchní sestra z porodního mi řekla,že se rušilo jen dětské oddělení,ale porodnice a novorozenecké zůstává.Jinak co se inkubátorů týče,tak vím,že tam mají jen jeden,ale prý je tam jen pro jistotu,kdyby se tam narodilo opravdu malé miminko,tak by se po porodu převezlo do jiné porodnice.V Ivančicích jsou porody od 36.týdne těhu.Když se tam náhodou narodí menší,tak se musí převést někam kde mají speciální oddělení neonatologie pro nedonošené děti.Ale lepší by bylo si to ověřit a zeptat se přímo v porodnici,aby tyto informace byly potvrzené…
Aha no to mi taky ale mohl rict primar kdyz jsem tam byla a vi jak jsem na tom nerikam radsi nic:/takze asi budu muset hledat jinou porodnici :/
Tak já bych doporučovala se opravdu zeptat,protože třeba nemám úplně přesné informace.Je zase škoda,kdyby na tuhle situaci byli připraveni a vy jste rodila jinde.Moc jsem tam byla spokojená.Za zeptání přece nic nedáte… ![]()
no ono kdyz mi primar rekl ze mam jit na testy za tri tydny ale ze si stejnak mysli ze je ani nestihnu je to tezke je to kratka doba a nikdy nevim kdy to prijde ale tutto informaci mi mel prece rict …su z toho paf je to moc brzo a ivancice mam nejblize ale na co budu rodit tam kdyz me maleho prevezou do brna ja sem prave slysela to co ste psala vy ale chtela jsem se ujistit:/
To teda říct měl,to je pravda.Já jsem si to právě přečetla během těhotenství,že se tam rodí až od 36.týdne,tak jsem se každý týden modlila,abych to do toho týdne vydržela.Kdyby to na mě přišlo dřív,tak jsem byla připravená tam zavolat a kdyby mi řekli,že mě nevezmou jela bych do Brna.Ale kdyby mi hrozil předčasný porod,tak bych se asi hned porozhlídla po jiné porodnici.Než být v nejistotě.Moc držím pěsti,aby tam mrňousek vydržel co nejdýl. ![]()
No prave porozhlizim
nejradsi bych byla v Ivancicich protoze je to nejblize ale pokud tam na nas nejsou pripraveni chce to jinou a ted nevim jestli Bohunice nebo Obilnak,v Bohunicich je pry vecne plno a na obilnaku maji zase omezene navstevy jen rodice a prarodice pry tak nevim jsem na vazkach ,kazda porodnice ma neco dobreho i zleho to je vsude a taky kazdemu vyhovuje neco jineho jsem na rozpacich co se tyce vyberu porodnice …jinak moc dekuji za podporu snad si to rozmysli a bude ve me jeste alespon mesic,nevite nahodou nekdo pro c se rika ze je lepsi porod v 7 mesici nez v 8?ani nevim kde sem to slysela ale zajimalo by me co je na tom pravdy ![]()
Nejspíš to bude pověra.Někdo říká,že je to kvůli tomu,že dřív nebylo tolik inkubátorů a dávali se do nich ty nejmenší miminka(7měsíc) a ty starší(8 měsíců)už byly vyvinutější,tak o ně nebyla taková péče a tím pádem víc umíraly. A někdo zase říká,že v 7 měsíci se miminkům dávají kortikoidy na dozrání plic,kdežto v osmém měsíci už by měly být plíce dozráté a kortikoidy se nepodávají,tak to ty miminka musí zvládnout sami.Ale co je na tom všem pravdy…kdo ví…
aha kazdopadne dekuji:)a chci se zeptat kdyz mam bolesti v podbrisku ale nestupnuji se jsou porad stejne a trvaji dlouho brisko netvrdne je to normalni?nerekla bych sze sou to poslicci ty kdyz sem mela tak to bolelo vic
Ahojky ,mrzi me to ale nemohla jsem jinak chodila jsem do teto nemocnice na gynekologii a jsem silene zklamana:/v teto poradne ordinoval kazdy jak chtel takze nikdy jsem nevedela ke komu jdu na kontrolu ,nejvice jsem ovsem naraziola na pana primare a hruza!za tehotenstvi jsem lezela uz dvakrat v nemocnici porad nejake komplikace z toho jednou kdyz se malej snazil vytlacit na svet a to bylo 23+4tt,v nemocnici sileny ale to jsem mohla cekat ,nevim jak je to na porodnim ovsem nikomu bych neradila chodit tam do poradny ,v posledni nasvteve poradny jsem opet narazila na pana primare..kdyz sjem chtela aby mi rekl velikost a vahu malyho rekl mi ze je to zbytecny protoze stejnak brzo porodim takze jsem se nedozvedela nic…rekl mi jen ze malej je pripravenej na svet a ze se nemusim obavat ze je dooost velikej ,napsal mi pristi navstevu za tri tydny na dalsi testy s tim ze jsem byla v 29.tt a ze ani ty testy nestihnu pac budu urcite rosit ale ze me pusti domu kdyz sou ty svatky .Dojedte az se budou poslicci opakovat az budou kontrakce pravidelne atd..cela vyplasena jsem tedy odjela domu ,pote jsem zjistila ze mi drahy pan primar neprozradil ze na muj porod neni tato porodnice pripravena kdyz bych rodila drive coz si myslim ze mi rict mel ,nicmene jsem se rozhodla ze budu rodit v Brne ,ve 30tt se mi objevil pasovy opar tak jsem jela do poradny co stim ?mam s tim zkusenosti uz jsem ho mela trikrat ale ne v tehotenstvi ,tam mi drahy pan doktor Kucman rekl ze musim jit dalsi den k obvodakovi ten mi napise papir a pojedu rodit na infekcni do brna protoze je to 30tt a ten je kriticky!tak jsem tedy jela druhy den k obvodakovi kde jsem se dozvedela ze mi prasky napsat nemuzou a musim mit jen pudr,ale nemusim na vanoce do nemocnice jak rikali v ivancicich a kriticke pro mimco to neni ze uz je dost velky na to aby se s tim vyporadal a to pani doktorka volala na ujisteni do dvou nemocnic na infekcni a gynekologii kde ji rekli uplne to same takze jsem se rozhodla prejit k jinemu gynekologovi ktery me nebude porad jen strasit a stresovat a bude mi rikat pravdu a nebude me posilat od certu k dablu …nyni jsem 31.tyden malej se ma cile a myslim ze to spolu jeste zvladneme minimalne do unora:)kdy mam termin:)jen bych chtela rict mensi zkusenosti kterych je rozhodne vice ale to by se sem asi vsechno neveslo
jak se chovaji doktori v ivancicke nemocnici/porodnici jelikoz sou to ti samy doktori takze za me rozhodne ne!delaji z vas jen blbce pan primar je protivnej a neprijemnej jak trn v pate a vetsinou na vas nema cas takze vas odbyva Za me velke NE!
Je pravda, ze pan primar je, co se tyce jednani s lidma, trochu hovado. Ale jinak je to kapacita. Taky jsem hodne zvazovala kde budu rodit. Byla jsem se podivat v Bohunicich a i v Ivancicich a musim rict, ze me to docela mile prekvapilo. Je videt, ze to tu neni takova pasova vyroba jako v Brne, maji tu na rodicky vic casu. I soukromi na pokojich, ktere jsou po jednom, maximalne po dvou, mi prijde jako vyhoda. Je fakt, ze pokud bych predpokladala komplikace, nebo nejaky problem, asi bych se priklonila pro Brno. Rodit bych mela tak cca za 14 dnu, tak vam pak muzu napsat sve dojmy.
ahojky, no tak to že je primář debil to mám pocit že ví většina lidí v celým špitále, fakt chování má strašný, ale je pravda že když sem si to od něj nenechala líbit a vracela mu protiúdery tak lehce změnil, jen je blbý že vtěhotenství,kór kolem porodu s ženou cloumají hormony a ustát „spory“ bez sliziček bylo těžký.
Jako ale porodník a doktor je dobrej ale taky jsem se vždy modlila abych na něj nenarazila. Já jsem tam měla nejrači v tomhle pořádí Kryžana (odešel na obilňák) Drábkouvou a pak Hermanouvou ale mám pocit že už tam ani jedna není.
Jinak teda pro mě taky vátězilo to že jsem rodila v termínu a že je to taková „rodinná“ porodnice + blízko.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.