Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky prosím prosím, má někdo zkušenosti? Kam byste šly a kam ne? A proč? Mám teď podruhé rodit a prvně jsem byla v Hradci, ale byl to šílený zážitek skrz špatného doktora.. ale zbytek tam byl zas na druhou stranu úplně úžasný.. a já tápu a nevím. Obě porodnice mám stejně daleko, takže to nehraje roli. Děkuju ![]()
Já rodila v Jihlavě před čtyřmi lety, byla jsem spokojená se vším… jak na porodním sále, tak na šestinedělí.
V roce 2015 jsem tam ležela skoro dva měsíce na gynekologii, prošla potratem v druhém trimestru, všichni lékaři byli fajn, sestry také… nemám jedinou negativní zkušenost.
Ja rodila pred ctyrmi lety v JH a uz bych tam nesla
ale ja uz bych nesla rodit nikam, jedno staci
![]()
Rodila jsem v Jihlavě 2×, naposledy před dvěma lety a nemůzu si na nic stěžovat. Měla jsem po porodu ještě nějaké kompilace a všichni byli moc fajn a snažili se pomoct. Dítě mohlo zatímco jsem byla v narkóze být celou dobu s manželem. Až jsem se probrala, hned ke mě zase mohli. Taky bych řekla, že byl docela vidět rozdíl mezi prvním a druhým porodem (2 roky) v celkovém přístupu porodnice…dávali u všech zákroků na výběr jestli chci/nechci, vysvětlili, ale pokaždé nezapomněli řict, že je rozhodnutí na mě.
Rodila jsem v Jihlavě v červnu tohoto roku a musím říct, že mě to velice zklamalo. Na porod jsem se těšila a nervózní jsem z něj nebyla a dovolí si říct, že ani žádný problém semnou nebyl. Na příjmu nebyla moc milá porodní asistentka, která po mně vyjela, že jsem tam byla v 11 hodin dopoledne a že jsem teda měla zbytek čípku a otevřená pouze na prst co tam dělám v 20 hodin. Po vyšetření se zjistilo, že opravdu očím a nevymýšlím si. Šla ami klistýr a přišla za dvě hodiny aby mi praskla vodu. Pak zase odešla a já ji volala až ve chvíli kdy se mi chtělo tlačit. Řekla, ať to teda zkusím. Byla jsem otevřená pouze na sedm a půl centimetrů a tlačením jsem se akorát potrhala zevnitř. Nehledě na to, že jsem na píše musela mít i při tlačení respirátor a nemohla jsem se pořádně nadechnout, tudíž jsem neměla takovou sílu tlačit. Po porodu jsem hodně krvácela, z pupečníku neřekla krev a musela hned ven placenta. Na mé otázky co se vlastně děje mi odpověděli, že nic a že je vše v pořádku. Po půl hodině tlačení aby dostali ven placentu a zastavili krvácení mě čekalo třičtvrtě hodinové šití a opět nepříjemná porodní asistentka nebyla nadšená že se nezvládám posadit. Přístup na šesti neděli pro mě také nebyl nic moc, když jsem sestrám říkala, že malému se nejde přisát k prsu, tak to pouze ignorovali a nechali ho přes 24 hodin bez jídla a nikdo mi nepomohl. Když jsem měla podezření, že má žloutenku, taky řekli, ať se nestresuju a druhý den nás kvůli žloutence nepustili domů.
Asi bych tam znovu rodit nešla. Ale samozřejmě každý personál je jiný. Ale jinak krásně zářízená porodnice.
@Nkasela Paaani, tak to je mi moc líto.. můj první porod tam byl taky neuvěřitelně šílený, ale ten druhý (nakonec mi nezbylo skrz strašné objížďky nic jiného, než Hradec) byl úžasný. PA tam byly dvě a doktorka jen dohlížela na průběh. Dokonce nechali malé dotepat pupečník a přiložili mi ji hned po porodu na hruď
Všichni byli oproti prvnímu porodu milí, laskaví a já jsem jim za to neskutečně vděčná. Hlavně mi byli neskutečnou oporou, rodila jsem bez přítele. Oproti prvnímu porodu to byl fakt krásný zážitek (kromě neuvěřitelné bolesti
) doslechla jsem se že doktor který mě rodil prvně, už tam ani nepracuje.. za mě to teď bylo opravdu na 1* dvakrát podtrženou. Jen teda ta strava na šestinedělí tam byla strašná
a porodila jsem 25. června.
Jindřichův Hradec určitě ne!!! Středověké praktiky, jejich obhajoba přežitými výmluvami. Výsledkem je porod, který spíš připomíná znásilnění a mučení. Nesmíte jíst ani pít, s vanou nepočítejte, nic proti bolesti neexistuje a epidurál je sprosté slovo. Budete většinu času ležet na koze s nožičkami nahoře a " muset to vydržet" sama, PA přijdou jen na zavolání a otrávené. Rodila jsem 22.9. odnesla jsem si poranění 3. stupně, poporodní depresi a trauma. A opuchlou holčičku, s fialovou hlavou, žloutenkou a krví podlitýma očima, která ještě 2 měsíce po porodu prokřičí celé dny a noci a hystericky pláče, když jí oblékám cokoliv přes hlavu a ručičky. Informace 0, nikdy jsem se ani nedozvěděla, kolik mám stehů ani, že mám zlomenou kostrč. S dcerkou jsme přežily, tak bych to shrnula. A jen proto, že jsme bojovnice obě.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.