Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lyn91 Myslím, že pokud jsou boxy volné, nechají tě rovnou tam. Nadstandardy jsou na šestinedělí určitě dva, požádat o něj můžeš při příjmu. Já ho taky chtěla, ale byly obsazené a pak už jsem to neřešila. Uvidíš, jak to bude v prosinci, ale teď v červnu bylo šestinedělí natřískané, takže byl člověk rád, že na něj vůbec vyšla postel ![]()
Dnes jsem měla první hodinu předporodního kurzu - paní Michlová je skvělá, vše mi vysvětlila.
Když přijdete k porodu, tak lékař vyhodnotí, v jakém pokročilém stádiu ten porod je - mají celkem 4 boxy, takže musí „třídit“ - mají na to nějaké pravidla, které mi řekla, ale nepřišlo mi to důležité, nicméně na box se jde až ve chvíli, kdy už je porod rozběhlý, jinak mají „předporodní“ pokoje, kde jsou maminky po 2 (např. odtekla plodová voda, ale ještě se porod nerozběhl).
S tím nadstandardem - hlásí se na porodním boxu - tam už personál většinou ví, jak to na šestinedělí vypadá, platí pravidlo, že kdo dřív příjde, ten má nadstandard, nicméně CS mají přednost a je pro ně nadstandard „přednostně“, když je pouští z JIP.
Ahoj, máte někdo zkušenost s přirozeným porodem v Kolíně. V únoru se zde otevíralo nové Centrum porodní asistence, tak by mě zajímalo zda má již někdo s porodem v něm aktuální zkušenost? Drží se sepsaného porodního plánu a zbytečně do porodu nezasahují? Děkuji předem za odpovědi.
@pH13 Tak toto mě také zajímá, budu moc ráda, pokud se zde někdo se zkušenostmi ozve.
Porod v Kolíně v březnu 2021. Porod vyvolávaný, po třech dnech ukončen akutní sekcí. Už bych zde nikdy nerodila, nedodrželi jediný bod porodních přání. Za jeden víkend do mě napumpovali tolik chemie, kolik jsem do sebe nedostala za celý život. Na hekárně jsem byla až do poslední chvíle, protože porodní boxy byly plné (nakonec mě vyměnili s paní, která byla na boxu jen ze známosti). Moje miminko reagovalo špatně už na první vyvolávací tabletu, přesto mě nechali další tři dny vytrpět a pak honem honem na sál, ani manžela jsem nestihla zavolat. Takže super zkušenost.. Jestli si myslíte, že nové vybavení porodnice znamená moderní příštup k porodu, tak to jste na omylu. Už při predporodnim kurzu jsem byla upozorněna na to, ze na stolicce rodí jen primář a ve vane nikdo a ze nejlepsi je lehatko
..
Sestinedeli ok, ale já neměla problém s kojením, jinak je na nástěnce číslo na LP. Ale na oddělení není nikdo ochotný pomoct. Jídlo = koprovka s bramborem a jiné pochutiny ![]()
@pH13 Holky, také se hackuji, budu moc ráda za novější zkušenosti jak v CPA, tak v porodnici jako takové.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.