Porodnice Motol x U Apolináře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
16.4.20 19:46

@Luc_R Nevidim rozdil ve VFN a Motole. Oboji jsou obri fakultni nemocnice, jen Motol to ma asi logisticky ze specializace na specializaci jednoduzsi diky propojenym budovam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
16.4.20 19:51

@Luc_R

Je dobré zapremyslet, jak si představuješ porod (ono to tak sice být nemusí) - zda chceš partnera celou dobu, zda chceš/souhlasíš se zásahy (epidurál, nástřih atd.), volbu polohy, případně možnost vlastní porodní asistentky. A na základě toho si zjistit recenze, statistiky (nástřihů, vyvolávání atd) a rozhodni se. Pro někoho je důležité soukromí nebo respektování porodních přání, někdo se cítí lépe ve velké porodnici s vybavením a všechny varianty jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
16.4.20 20:46
@PepiKo píše:
U Apolinare s tebou manžel být celou dobu nemůže, záleží, v jaké fázi porodu prijedes, ale buď pujdes ještě na hekarnu (sama) a pak/nebo rovnou na porodní box, kde budeš taky sama. Manžel by mohl přijít až na druhou dobu porodní.

Rodila jsem v Motole a na hekarne jsem taky byla sama, protože ta je společná až pro 6 (?) matek, to je tak asi všude…

Na hekarnu je lepší se vůbec nedostat, prostě neprijet moc brzy. Případně se jít ještě projít nebo tak něco, na hekarne jsi proto, že porod je teprve na začátku, tak to by člověk ještě měl být schopen se procházet, teda vetsinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
16.4.20 21:13

Ja rodila U Apolinare a byla jsem spokojena. Je tam jen jeden porodni pokoj (se sprchou, mas tam soukromi, manzel byl celou dobu se mnou), rodila jsem tam, takze jsem na to mela „klid“. Ty boxy jsou natriskane vedle sebe, ale v tu chvili to clovek neresi. Pece a personal byl na jednicku a o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
16.4.20 21:49

Mam zkusenosti s obema. U Apolinare se o me starali skvele od A do Z. Maji jednu z nejlepších Neonatologii tady. Na ykarlaku je mimo jine i špičková detska chirurgie, operuji mala miminka se vsemi problemy - krom kardia. To je jen v Motole. Lekari tam i mezi sebou u velkych operaci spolupracuji.
V Motole maji taky super neonatologii, super vybaveni Brala bych tu porodnici, ktera je bliz. A rychlou muzes kvuli provozu zavolat vzdycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
17.4.20 06:38

Oba porody jsem měla v Motole, mám ho též 5 minut autem, mám přidružené zdravotní komplikace, tak jsem chtěla rodit někde, kde by se o mě postarali v případě průšvihu. Navíc mamka tam pracuje na dětském.

PRVNÍ 02/2018- přijeli jsme v 11 v noci, otevřená má dva cm, porod na začátku radši si mě tam nechali, manžela poslali domu se dospat, že budu rodit druhý den dopoledne. Byla jsem na hekarne, asi tři jsme tam byli myslím. Rozjelo se to ale hodně rychle, někdy v půl druhé dorazil manžel a ve tři byl prcek na světě. Personál hodný a milý, pokoje krásne čisté. Malej byl opravdu drobnější, tak jsem ho nedostala na klasický Bonding ale byl s námi na vyhřívaném lůžku. Nevýhoda že bylo hodně porodů a tak jsem musela na jiné odděleného, ale už dopoledne mě přestěhovali na šestinedělí. Na oddělení naprosto super, nešlo mi kojení (mám velká prsa a bradavky prcek mini pusu, po porodu měl hypoglykemii, takže mu dali UM než se rozkoji), sestřičky mi se vším ochotně pomáhaly, pořád dokola. Dokud to nešlo sama. Úžasný přístup. Jídlo děs a hrůza ale :mrgreen:

DRUHÝ 12/2019 - přijeli jsme v půl třetí, byla jsem zase na 2 cm, ale manžela tam nechali, že první porod šel rychle, šli jsme rovnou na pokoj. Tentokrát ještě lepší PA, byla fakt luxusní, moc ráda na ni vzpomínám a v pět bylo hotovo. Druhej byl větší macík, takže bonding proběhl normálně. Šestinedělí zase super, ale jako druhorodicka už jsem nepotřebpvala takovou péči sestricek. Jídlo zase hnusný, ale dá se to vydržet. Manžel ní tam nosil ovocné smoothie z přízemí od fontány. Nemůžou tam malé děti takže za starším jsem musela na chodbu a tam zase není kam si sednout. Ale jde o pár dnů.

Za mě Motol opravdu super, všichni bez výjimky na mě byli hodní, ale někdy je tam toho hodně. Tak se může stát, že budeš čekat na jiném oddělení na uvolnění lůžka a tak. To se ale nedá naplánovat. V obou případech jsem zvažovala nadstandard, ale byl plny. Porodní pokoje jsou pěkné, je tam i míč, samostatná sprcha a WC, jeden pokoj má i vanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
17.4.20 06:45

Jo a FN Motol mě příjemně překvapil přístupem k porodu a respektování přání… Ani u jednoho porodu jsem nezvládla klystyr, šlo to fakt rychle, bolesti byly intenzivní a vím, že bych nevydrzela těch 15 minut. Původně jsem nechtela epidural, ale zvazovala jsem to v průběhu prvního porodu. Mile mi vysvetlili, že se to rozjelo tak rychle, že už se to nestihne. Infuzi do žíly jsem moc nechtela a navíc mi řekli, že u tak drobného miminka to nedoporučuji. První porod jsem nakonec měla s rajský plynem, nedoporučuji, pouze jsem byla nesmírně zmatená a bolelo to stejně. Na na střih se mě zeptali, povolila jsem (s tím, že bude drobny).

Druhej porod byl mnohem rychlejší a ještě bolestivejsi. Když už jsem vymekla, že to nedám, ať mi tedy pichnou něco tak ta moc milá PA mi řekla, že to zbytečné protáhne porod, že už jsme skoro na konci a že když vydržím deset minut, může mi pichnout vodu a bude to šup šup… A za 15 minut byl malej venku, nástroj nebo tak, na to nebyl čas, vylitl tak rychle, že měl doktor co dělat aby ho chytil :mrgreen:.

Takže nejen, že mě nikdo nenutí do zbytečných zákroku nebo léků, naopak mi vysvetlili, že už to fakt bude lepší dotáhnout než niih :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.4.20 19:08

Ahoj holky,
Asi to není úplně k tématu, ale chci se zeptat kdo jste teď rodily u Apolinare, jak je to s tatínky u porodu?
Na webových stránkách píšou že ve 39tt partnerky, se má tatínek testovat na covid 19 a pokud bude test negativní, může být u porodu. Ale pokud se porod rozběhne dřív než na termín, tak prý tatínek bude vybaven veškerými ochrannými prostředky a může být u porodu, zajímalo by mě jestli tomu tak fakt bude.Tak se chci zeptat kdo tam teď rodil, jak to tedy je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková