Porodnice Motol x U Apolináře

2
16.4.20 17:52

Porodnice Motol x U Apolináře

Ahoj holky,
nějak nevím, jak se rozhodnout pro porodnici…V úvahu mám porodnici Motol a U Apolináře.

Motol: Máme to 5 minut autem, kdyby se mi cokoliv stalo, tak myslím, že se tam o mě postarají, je to velká porodnice, moderní. Střídá se ale personál a většinou jsou to mladí doktoři.

Apolinář: Máme zde známého (manželův bratr), cesta cca 30 min autem, pokud nebude provoz, stará nemocnice a vybavení, nevím, jak se pak starají o maminky, kdyby se jim něco stalo, když je to jen porodnice…

Ráda bych měla trochu soukromí, a taky bych chtěla, aby byl manžel už od začátku se mnou, ne jen u porodu…Co jsem četla recenze všude možně, tak jsou to celkem srovnatelné porodnice, tak nevím, jakou si vybrat, poradíte mi prosím? Jsem prvorodička, mám strach z porodu a vůbec se bojím, abych to vše zvládla, proto je i pro mě důležité, aby tam manžel byl od začátku se mnou, je mi velkou oporou!!!

Moc děkuji za radu! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2801
16.4.20 18:01

U Apolinare s tebou manžel být celou dobu nemůže, záleží, v jaké fázi porodu prijedes, ale buď pujdes ještě na hekarnu (sama) a pak/nebo rovnou na porodní box, kde budeš taky sama. Manžel by mohl přijít až na druhou dobu porodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
16.4.20 18:01

Edit: omylem vloženo 2×

Příspěvek upraven 16.04.20 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
16.4.20 18:02

@PepiKo Proč tam nemůže být s ní od začátku.

• Citovat
  • Upravit
2801
16.4.20 18:05

@alena1995 to fakt nevím :nevim: možná z “organizačních” důvodu, nemají porodní pokoje ale boxy, kdy vedle sebe je několik lůžek oddělených jen stěnou, tak možná, kdyby se sešlo více rodiček najednou a každá by tam chtěla mít doprovod, tak by to nebylo asi komfortní pro nikoho - rodičky, personal. To same na ty hekarne. Apolinar je proste natriskana porodnice, kde frčí jeden porod za druhým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
16.4.20 18:05

Apolinář jednoznačně. Osobní zkušenost. Kdybys chtěla víc info, klidně napiš zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
16.4.20 18:08

Ale třeba kamarádka rodila u Apolinare tak, že se první dobu porodní procházela po porodnici, to mohla s mužem. Na hekarnu si šla do sprchy, na WC, ale jinak chodila po chodbě :nevim: já tam přijela otevřená asi na 7, udělali chvíli monitor, praskla voda. Přešla jsem na box a po par minutách, kdy už jsem potřebovala tlačit chtěla pa volat chlapa z chodby. A to mě při vyšetření říkala, že to bude rychlý (bylo). Ale stejně by muži dovolila přijít opravdu až na samotný “porod”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.4.20 18:12

U Apolinare maj vsechen prostor desne nacpanej a porodni boxy mrnavy. Motol je takovej vzdusnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
16.4.20 18:18

Motol mám taky 5 minut autem. Přesně jsem si myslela důvody, co máš ty, ale už nikdy…na 3. screeningu mi zjistili nulový průtok v mozečku dítěte a růstovou restrikci o cca 2 týdny, místo akutního CS (nulový průtok je indikace k CS) mě poslali na týden domů, po týdnu se situace nezlepšila, zavřeli mě na rizikovce, kde mi malej umřel, a musela jsem ho následující den mrtvého porodit. A co navíc - ztratili genetické vzorky placenty. Stalo se to letos. Porodit tam už nikdy nepůjdu…a z toho pekla, co teď prožívám, se jen tak nedostanu…
P. S. kluk byl zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
16.4.20 18:36

Cekam porod do 2 tydnu a jsem registrovana v Motole. Jejich poradna je za me osobne dobra, pristup doktorku me potesil a zaroven uklidnil, vychazi mi vstrict v tom, co chci a potrebuju.
Otazka je taky samozrejme co ty sama chces a ocekavas, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
16.4.20 18:54

K tomu Apolináři - co by se ti tam mělo stát, aby ta „jenom“ porodnice nedokázala pomoct? Apolinář je natolik špičková porodnice, že se tam stahují právě ty nejrizikovější případy, kde se předpokládá, že by se něco stát mohlo. Jinak je součástí VFN, což je nemocnice, kde mají „příslušný specializovaný oddělení snad na všecko“.
Co se porodu týče, pokaždé ve chvíli, kdy jsem šla na box, tam šel manžel hned se mnou. Ale vzhledem k tomu, že jsem si potřebovala první dobu porodní hlavně hodně chodit, tak si tam se mnou holt pochodoval celou dobu po chodbě, dokud se nešlo na ten box.
S Motolem mám zkušenost jenom s jinýma odděleníma, s péčí jsem tam byla velmi spokojená, ale zas že by to byl nějak supermoderní prostor, to taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.4.20 19:09

Ja byla otevrena asi na 5 prstu a sla jsem u Apolinare na box, kde se mnou byl manzel nejake cca 4 hodiny az do odveleni o 3 metry vede na chirurgicky sal kvuli cisari.
Na hekarne byt nemuze, protoze to je jeden pokoj s asi 3-4 luzkama, takze ciziho chlapa k cizim rodicim zenam proste nestrci. Nicmene nic ti nebrani pochodovat s muzem po chodbe (to je pak lepsi rodit na vecer, nepotkas se s navstevami a ambulantnimi pacientkami).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.4.20 19:12

Add vybaveni- Apolinar je stara budova se spickovym personalem a vybavenim, vedle Podoli jedine perinatologicke centrum v Praze (motol ma tusim jen neonatologii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.4.20 19:32

@Luc_R apolinar „jen“ porodnice? 8o je To nejlepší pracoviště stran péče o novorozence, nedonosence apod. Stejně tak rodičky. Lepsi (chápej po odborné stránce) u nás nenajdeš. Svazi se tam všechny „p. usery“. Ano pokud chceš levanduli a dulu a hotelový sevis tak to tam nehledej. Je to fakultka a holt starší. Ale nikdy bych to za odbornost neměnila. Chlap byl na boxu celou dobu se mnou a všichni byli super a milý i na oddělení. Rodit znovu jediné tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.4.20 19:43

@saadet já to asi napsala špatně…Myslela jsem to tak, že někdy nastanou komplikace s rodičkou…Moje mamka málem zemřela- dostala trombozu po porodu, vím, je to už 33 let a doba se změnila, ale prostě stát se může cokoliv…Rozhodně jsem nechtěla hanit špičkové pracoviště, jen mi šlo i o to, pokud se třeba stane něco se mnou, tak Motol je prostě super nemocnice…Já ani nevím, do čeho jdu, mám z toho strach, proto tam chci mít manžela…Děkuji za radu a přeji hezký večer, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková