Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo dekuji moc, tak mi chybi jen par vecicek to jeste dokoupim…No doufam ze to ve vyskove probehne vsechno ok, nekdo to tam pomlouva nekdo chvali tak uvidime ![]()
Ahoj, tak už to mám také „za sebou“ ![]()
Vyškov je opravdu pro „přirozené“ porody. Pěkné prostředí, klid.
Poradna: kontr. moči+monitor(kardio)+pohmat.
Porod: monitor, žádný klystýr, bez holení, nástřih jen když se to „trhá“, lékař jen v krajním případě, PA občas přijde zkontrolovat, jinak můžete dělat cokoliv. Bez medikace(v krajním případě oxitocin), pomohou „manuálně“. Šití ano.
Na poporodním: také klid bez „zkoumání“ a nechávají vše přirozeně hojit. Ráno se zeptají zda něco potřebujete, první den pohmat břicha.
Bohužel jsem mimčo nedostala na sále k sobě jak jsem chtěla, donesli mi ho až na pokoj. Poté ho zas odnesli a dostala jsem ho až za den a půl(mělo problémy s kyslíkem, ale naštěstí mi ho neodvezli do Brna), a než mi ho dovolili kojit, tak hodně zhublo. Ostatní maminky měli děti u sebe jak chtěli-tak se nebojte ![]()
Seznam věcí s sebou jsem dostala v poradně (na nadstandartních pokojích jsou i věci co jsou na seznamu, takže jsem toho polovinu měla zbytečně).
Jídlo nic moc, každý je zvyklý na jinou stravu.
POZOR! ta sleva na rodinné pasy je jen 20% a jen z ubytování, poplatky se platí v plné výši. Platí se záloha cca 2500-3000,– při ubytování -hotově a doplatek celý v den propuštění a slevu vrátí až na pokladně v jiné budově.
Celkově porodnici doporučuji, šla bych tam znova, lékaři i lékařky jsou až na vyjímky moc ochotní a milí, sestřičky to samé
Těm „pozitivním“ moc děkuji ![]()
Jen bych vytknula hygienu! Např. že některé sestry dávají miminkům cucat své špinavé ruce! Miminka tam chytnou i infekce do očí, asi z koupání(cca 3dny koupou jen sestry, pak už mohou maminky sami).
Nevýhoda je že každý den se k vám i miminku dostane jiný lékař/lékařka, takže medikace(i diagnoza) je pokaždé jiná, a pak se stane že Antibiotika se berou 2 dny, pak 2 dny ne, a pak zas se mají brát. Ale co jsem slyšela vyprávět, tak mohu říct že je to zde 100× lepší než v Brně ![]()
@Verísek91 Ahoj, první dcerku jsem rodila ve Vyškově a spokojená jsem fakt nebyla-měla jsem smůlu na velmi nepřijemné asistentky a i na doktora. Druhé dítko jsem šla jinam a byla jsem spokojená. Za ty dva roky se prý hodně změnilo tak ti snad napíše někdo čerstvější zkušenost. Přeji ti pěkný a rychlý porod ![]()
@baaruunkaa všechno je individuální, já jsem si samozřejmě pročetla hodně názorů, ale stejně mě to neodradí ![]()
Ahoj holky, máte teď někdo aktuální zkušenost s porodnicí ve Vyškově?
Ahoj holky, rodila jsem 5.9.14,takže pokud budete chtít s něčím poradit, tak napište. Rodila jsem 13 hodin, křížové bolesti(což nikomu nepřeju). Doporučuji si dát nadstandart. Přítel byl semnou u porodu celou dobu, což mi nesmírně pomohlo. V pokoji jsme si nechali dát druhou postel a přítel byl celou dobu semnou až do propuštění, což bylo 4.den. Akorát nedostával jídlo, což když jsme platili takové peníze mohl dostat, ale to je jen taková drobnost. Hrozně mi pomohlo, že tam byl semnou a ty první dny jsme byli všichni spolu jako doma. Jinak přístup personálu (PA, dokroři) bylo super. Celý porod postupoval hrozně pomalu, ale konec byl rychlí a všichni fandili. Fakt super ![]()
Jediné co mi potom vadilo, byla péče o malého. Kojit, koupat…nikdo mi nic neukázal a na všechno jsme musela přijít sama. Jo koupali malého každé ráno. Vzali ho na novorozenecké a tak za 10 min. byl nazpět, ale já jsem neviděla vůbec jak se koupe. To je takové velké mínus.
@lucie.edgar Ahoj, taky hodně zvažuju Vyškov. Prosím Tě, co by se stalo, kdybych řekla, že si miminko chci okoupat sama? A nebo, že u toho chci být.. Zažila jsem si u prvního dost arogance, kdy mi ho v nemocnici brali, takže tentokrát už se jen tak nehodlám nechat a druhého si pořádně ohlídám..
@Sardel Ahoj, já jsem se nesetkala s tím, že by ke mě byli nějak nepříjemní. Jedna sestřička z novorozeneckého byla fakt hodná a ta jediná mi poradila, když jsem měla problém s kojením, měla rezavé vlasy, jméno bohužel nevím. Podle mého by ti měli umožnit si ho okoupat sama. Měla jsem pocit, že chtějí mít prostě rychle hotovo, tak proto ty děti pozbírali po oddělení a koupali sami. Byla jsem z toho první 2 dny hotová, protože mi ho přinesli jak voskovou panenku svázanou.
Hele podle mého se vůbec nic nestane, když řekneš že ho chceš koupat sama. A musíš brát, že tam budeš fakt krátkou dobu a popádíš domů, takže i kdyby se nějak divně dívali, tak bych to hodila za hlavu. Kdybych měla druhé dítě, tak bych to taky chtěla. Už vím co a jak. Bylo to u mě o tom, že jsem byla vyhukané ze všeho. A kdyby náhodou si měla nějaký problém, tak jsou každé ráno prohlídky malého, tak se o tom zmiň doktorovi a hotovo. Ale žádný problém nebude uvidíš. A to byl jediný případ, kdy mi ho vzali, jinak vůbec ho nikam nikdo nebral, nebo jsem ho třeba na kontrolu sluchu brala já sama a byla jsem u toho. Hlavně žádný strach a stres
Kdy máš termín? ![]()
@Sardel Jinak ve Vyškově přeferují přirozený porod. Dají ti čas, klid…ale není to zase o tom, že by ti odmítli nějaké léky. Mě když už jsem byla vyčerpaná píchla PA injakci na odpočinutí a fakt jsem byla vděčná za to. A v pohodě mi sami od sebe nabídli epidural, protože jsem měla šílené kontrakce, ale nakonec než došel doktor mi ho píchnout, jsem začala rodit takže nebyl potřeba
Fakt jsem neměla žádný problém s ničím.
@lucie.edgar Děkuju za uklidnění. Já byla minule u Milosrdných - a byla jsem docela spokojená, ale jen proto, že jsme měli nadstandart - a na tom mi teď hodně záleží, abychom tam mohli být všichni pohromadě. Mám doma malého syna a ten by to ještě bez maminky moc nedal..
Co se týče přirozeného porodu, mám z toho docela strach. První syn byl císařem, kvůli příčné poloze, mám pocit, že ani teď to nebude jinak. Termín mám 6. ledna. A jestli bude koncem pánevním, tak budu jakoby prvorodička a už minule mi moje doktorka říkla, že to nemám riskovat, že by se mi mohla protrhnout děloha - mám přepážku, tak je miminko jen v jedné části. Ale přitom bych přirozený porod tak ráda..
Jsou to strašně smíšené pocity. A mám strach, že kdyby se při porodu KP něco zvrtlo, že mi malého odvezou do Brna.. ![]()
@Sardel Vůbec nemysli na něco takového, že by se mohlo něco pokazit. Všechno bude v pořádku. Oni ti pomůžou, na to tam jsou a kdyby bylo něco, co by bránilo přirozenému, tak udělají maximum pro tebe i pro prďolu. Na to tam jsou. Teď se soustřeď hlavně na to malé v bříšku a nestresuj se. Všechno půjde tak jak má.
@Sardel A co se týče placení, tak muž u porodu, to se nic nepolatí. Já měla nadstandart za 800 + 250 za přístylku (přítel). A pokud budeš chtít jídlo navíc, tak to nebude myslím problém se domluvit. My jsme to neřešili, protože přítel chodil do práce a jídlo měl tam a o snídani jsme se podělili. Já moc nejedla. Akorát jsem měla chutě na sladké a to mi zůstalo doteď
. Ale nepřibírám, to musím zaklepat. Mám po šestinedělí a mám svoji původní váhu.
Maminky z Vyškova, mám na vás prosbu. Netýká se to porodnice ve Vyškově. Zajímalo by mě něco jiného. Chceme se s manželem přestěhovat z Čech na Moravu a zajímalo by nás jak se vám žije ve Vyškově? Čekáme druhé dítě a já bych si představovala menší město, se zelení, bez kriminality, prostě abych se nemusela bát vyjít ven na ulici. Jaké je to tam s Romskou národností? Je jich tam hodně? Děkuji za jakékoliv info ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.