Porodnice Vyškov – zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
24.1.17 12:35

Volba polohy při porodu

Ahoj holky,
ráda bych oživila tuto diskuzi, zajímají mě především opravdu čerstvé zkušenosti (rok 2016), ať už pozitivní, tak negativní. A dále bych se chtěla zeptat, jak jste to měly s volbou porodní polohy (bez soukromé PA)? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.17 12:50

@Cicita rodila jsem 6/2016 podruhé :mavam: tak se klidně ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 13:03

@Cicita Rodila jsem tam 9/16. PA se mě ptala, v jaké poloze bych chtěla rodit, zkoušely jsme jich několik, ale nešlo to. Nakonec jsem skončila na zádech, KE, nástřih. Pořád mi chtěli cpát oxytocyn. Mrzí mě to dodnes a říkám si, co jsem měla udělat jinak a lépe. Příště určitě dulu s sebou.
I když, kmarádka tam rodila se soukromou PA a na KE taky došlo. Tak nevím, asi záleží, jaký doktor má zrovna službu. Chtěla jsem se vyhnout Brnu a Vyškov se tvářil velmi rozumně, ale bohužel u mě to nevyšlo..

• Citovat
  • Upravit
6942
24.1.17 13:06

Já budu s dovolením sledovat. Sice to není aktuální (nejsem ani těhotná), ale případně bych měla Vyškov ve výběru, pokud by bylo z nějakého důvodu nutné volit porodnici. Druhý porod u mě proběhl na všech čtyřech a velmi nerada bych se této polohy vzdávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.17 13:08

Prosím co je KE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
waw
886
24.1.17 13:26
@stiskoch píše:
Prosím co je KE?

Kristellerova exprese

Edit: Háčkuju se a jsem zvědavá na zkušenosti.
Slyšela jsem, že Vyškov je vhodný spíše pro bezproblémová těhotenství, protože si uměle udržují nízkou úroveň CS a může to být na úkor zdraví rodičky a dítěte.

Příspěvek upraven 24.01.17 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.17 13:29

@stiskoch díky, urcite by me zajimalo, jestli mas nejake perlicky primo z porodu (co se pristupu personalu tyce), jestli probehl bonding a pak pristup novorozeneckych sester - to jsem si vsimla, ze je ohledne Vyskova hodne diskutovane tema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.17 13:41

@waw tak s tím skákáním na břicho čučím!! Díky za upozornění.
Co se týče těch tlaků na přirozené porody, asi to bude pravda - mají opravdu výbornou statistiku. Zabývala jsem se i otázkou, za jakou cenu… Ale prý i přesto mají procentuálně jednu z nejnižších novorozeckých úmrtí a porodních poranění, vady vzniklé pirodem atd… Známá nakonec skončila císařem a i tak byla ve Vyškově velmi spokojená. Ale přiznám se, že kdybych neměla do teď bezproblémové těhotenství, tak volím Bohunice

Příspěvek upraven 24.01.17 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.17 13:41

@Cicita přímo z porodu ne, KE neznám ani jednou :think: (první porod 8/2014)

první porod - příjem na monitor, voda prasklá, otevřená na 10cm, přesun na porodní sál kde se čekalo až zajde branka, polohy jsem si mohla měnit jak chci, stále se ptali zda nechci třeba zkusit tu nebo tu polohu, rodila jsem v klasické poloze - me vyhovovala, PA se mnou byla nonstop masírovala hráz, podávala vodu, malá se narodila 3/4hodiny od příjmu, přiložili ji na břicho, z důvodu krátkého pupečníku ho tedy nechali dotepat :zed: a odstřihli, byla přiložena na prso a asi po 10minutách odnešena na ošetření, kde ji tedy dali i do zavinovačky :roll: ale jako prvorodička jsem neprotestovala, po 2 hodinách sprcha a přesun na novorozenecké
novorozenecké děs - zkouška přišátí a hned přifrčeli kloboučky :pocitac: první den jsem kojila s nimi, druhý den šla na nadstandart kde je hned odbourala, dcerku kojím do teď (2,5roku)

druhý porod - příjem na monitor, voda zachovalá, otevřená na 7cm, přesun na porodní sál kde se mnou tedy nikdo nebyl (jen partner), byla k dispozici jediná PA a ta byla u rozběhlého porodu, já si v kleče prodýchala několik kontrakcí a šla se přesunout na uvolněná nadstandartní porodní box, kde při kontrole praskla voda (nevím jestli sama nebo jí pomohla PA) ale byla jsem již na 10cm a šla hned tlačit, na dvě kontrakce byla malá venku, opět 3/4 hodiny od příjmu :mrgreen: pupečník nechali dotepat, malou přiložili a asi za 10minut odnesli na moment na zvážení, změření a hned přinesli zpět nahou a celý 2 hodiny byla u mě na prsu, pak rychlá sprcha a přesun na novorozenecké, jako s druhorodičkou se mnou nikdo nic neřešil, jen se zeptali zda potřebuji pomoc s kojení či jiným což jsem nechtěla a více jsem sestru neviděla, pokud nedonesla jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.17 13:43
@Anonymní píše:
@Cicita Rodila jsem tam 9/16. PA se mě ptala, v jaké poloze bych chtěla rodit, zkoušely jsme jich několik, ale nešlo to. Nakonec jsem skončila na zádech, KE, nástřih. Pořád mi chtěli cpát oxytocyn. Mrzí mě to dodnes a říkám si, co jsem měla udělat jinak a lépe. Příště určitě dulu s sebou.
I když, kmarádka tam rodila se soukromou PA a na KE taky došlo. Tak nevím, asi záleží, jaký doktor má zrovna službu. Chtěla jsem se vyhnout Brnu a Vyškov se tvářil velmi rozumně, ale bohužel u mě to nevyšlo..

To skákání po břichu mě vůbec nepotěšilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.17 13:44

@Cicita u mě ho neměl ani kdo provést, partner za hlavou, PA mezi nohama a jinak nikde nikdo :think: pak došla PA z novorozeneckého a doktor zkontrolovat mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.17 13:48

@stiskoch díky, takže si asi hlavně říct, aby mi malou hned nezafačovali do peřinky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.17 13:50

@stiskoch asi upozorním muže, kdybych náhodou byla mimo, že po mně nikdo teda hopkat nebude!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.1.17 13:52

@Cicita určitě, já měla u obou porodní plán, ani jednou nebyl čas ho číst, ale u druhého když člověk ví do čeho jde a na co se připravit je průbojnější a hlavně mě tedy přišlo že za ty dva roky, se zlepšila přeci jen ještě komunikace,
PA - chcete dotepat pupečník?
PA - raději ji odnesu na moment vedle a vrátím ji JÁ - ano, ale chci ji zpět zase nahalatou k sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 14:03

Já ve Vyškově rodila teda v 2013 a letos tam chci rodit opět, tak se taky přidám k tématu :-) V 2013 jsem byla akutním císařem, otevírala jsem se rychle, ale malej nechtěl ven a jak začaly padat ozvy, doktoři na nic nečekali. Co se týče péče poté, nemůžu si vůbec stěžovat. Sestry vše poradily, pomohly, paráda. Snad i letos to bude stejné :-) J.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková