Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zudina píše:
Nesvazali, ale nerekli mi co budou delat, co udelali mi oznamili az po zakroku
Tak to je ale logické, že pokud při zákroku zjistí něco z čeho je třeba odebrat vzorek tak to rovnou udělají pokud je ten člověk třeba zrovna pod narkózou. Nebudou ho přeci znovu budit a zase uspávat. Mě při laparu vejcovodů a okolí udělali i kolonoskopii a souhlas jsem dala pouze s laparem. A ani mi to neřekli, přečetla jsem si to až v propouštěcí zprávě pro praktika. Jen jsem se divila proč mě bolí po probuzení ona část když řez jsem měla na břiše a nenapadlo by mě to řešit. Bylo to třeba tak to prostě udělali.
@zudina píše:
Taky mi odebirali tkan, no bejt tebou nesla bych na to, slysela jsem ze to muze raka rozjet.. me to odebrali aniz jsem dala souhlas!!
Rozjet ne, bud ho mas nebo ne, ale ted na to diky tobe koukam a muze se to diky biopsii, rozjet po celem tele a zacit to metastazovat. Coz uz je v podstate konecna, ze? Diky za info, zas jsem se dozvedela neco, co jsem dosud netusila ![]()
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC4015162/
@Jana525 píše:
Rozjet ne, bud ho mas nebo ne, ale ted na to diky tobe koukam a muze se to diky biopsii, rozjet po celem tele a zacit to metastazovat. Coz uz je v podstate konecna, ze? Diky za info, zas jsem se dozvedela neco, co jsem dosud netusila
Jo tak nejak jsem o tom slysela.. ale asi jsem to sem nemela psat, zakladatelka to bude mit urcite negativni a bude to ok
Ahoj, já biopsii prsu podstoupila dnes ráno. Souhlas jsem dát musela, ale ani jsem to nečetla, stejně jinou možnost nemám, když chci vědět jak na tom jsem. Zákrok nebolí a to mi to i dost krvácelo. Vzala mi 5 vzorků, 6 přes krev už nenabrala, ale stačilo to. Nejdřív ti prs umrtví jako zub u zubaře a pak ti tam opakovaně zavádí silnější jehlu a vždy když naberou vzorek tak ta jehla jakoby vystřelí. Zvuk jako když vystřelí chleba z topinkovače. Tím asi uštípnou kousek té tkáně. Byla jsem dnes ráno v osm a teď mě to lehounce pobolívá, ale nic že bych potřebovala prášek na bolest. Horší je čekání na výsledek, bude za týden. Doktorka říkala že mám být klidná, že si myslí že by to mohlo být v pořádku, ale že někdy i je samotné výsledky překvapí. Musím to vydržet. Neboj se ničeho, opravdu to nebolí a budeš mít jistotu. Držím palce. ![]()
@marta12345 ahoj děkuju. No tak jsme na tom stejne. Doufam, že se ty jen o něco dříve dozvís, že jsi zdrava a já se to dozvím jen o týden později. Držím moc palce
@Jana525 píše:
Rozjet ne, bud ho mas nebo ne, ale ted na to diky tobe koukam a muze se to diky biopsii, rozjet po celem tele a zacit to metastazovat. Coz uz je v podstate konecna, ze? Diky za info, zas jsem se dozvedela neco, co jsem dosud netusila
ne, není to tak, prosím nestrašte tady zbytečně uživatelky které fakt strašit nepotřebují…achjo ach jo
„díky biopsii“, zvažujte slova a zejména činy
@Andy27 píše:
Tak si nech stupidni nazor pro sebr nez uskodis vazne nekomu
Předpokládá se, že každý člověk (pokud je svéprávný) se rozhoduje sám za sebe a není kvůli tomu potřeba názory odlišné od tvých nazývat stupidními a snažit se autora umlčet.
Kde bereš jistotu, že právě tvůj názor a názor, většiny je ten jediný správný. Je to názor většiny a ty se k němu přikláníš na základě tobě dostupných a tebou akceptovatelných informací. V historii jsme se s tím setkali již mnohokrát. Autoři menšinových názorů byly zesměšňováni a dnes jsou mnohdy jejich názory součástí kostry západního vědění.
Nehodnotím, zda je pro zakladatelku biopsie super nebo ne, jen apeluji na respektování odlišných názorů. Osobně si myslím, že pochybovat je prospěšné.
@mgdln píše:
Předpokládá se, že každý člověk (pokud je svéprávný) se rozhoduje sám za sebe a není kvůli tomu potřeba názory odlišné od tvých nazývat stupidními a snažit se autora umlčet.Kde bereš jistotu, že právě tvůj názor a názor většiny je ten jediný správný. Je to názor většiny a ty se k němu přikláníš na základě tobě dostupných a tebou akceptovatelných informací. V historii jsme se s tím setkali již mnohokrát. Autoři menšinových názorů byly zesměšňováni a dnes jsou mnohdy jejich názory součástí kostry západního vědění.
Nehodnotím, zda je pro zakladatelku biopsie super nebo ne, jen apeluji na respektování odlišných názorů. Osobně si myslím, že pochybovat je prospěšné.
Naprosty souhlas. Kazdy mame svuj rozum a je fajn, ze ho muzeme pouzivat. Lekari by rozhodne meli upozornovat pacienta na vsechny nmozne vedlejsi ucinky a nelhat! A ze se veda uz zminila nekolikrat, to asi taky neni nic noveho.
@Borrealis píše:
ne, není to tak, prosím nestrašte tady zbytečně uživatelky které fakt strašit nepotřebují…achjo ach jo„díky biopsii“, zvažujte slova a zejména činy
A tvuj prispevek je konkretne o cem? Co se ti konkretne nelibi na tom odkazu?
@Virgina123 taky na tebe budu toho 30.1. myslet, ale nic to není, snad nám to dobře dopadne. Já si našla takovou zatuhlinu, trochu bolestivou, ze zprávy si pamatuji jen že je to neohraničené. Snad to nebude zhoubné.
@Virgina123 píše:
@Ekaterina no docela se divím že mne neposlali taky na mamo ale rovnou biopsii.
No a když je nezhoubný tak co. To se už víc neřeší? Nebo co se s tím dělá?
Já jsem si to pak nechala odstranit, protože nádor byl dost velký (1,7×2 cm). Ale bylo to na mně, nechali mě vybrat - buď nechat být a jen to pravidelně sledovat, nebo odstranit.
Ahoj, tak mě výsledky biopsie dopadly dobře. Včera jsem volala lékaři, po telefonu mi řekl že se jedná o vazivo (prý běžný nález).Souvisí to nejspíš s cystickou mastopatii kterou trpím. Vždy před menstruaci se mi dělají velké bolestivé boule po stranách v prsou, které zase mizí, ale ne vždy úplně. Na kontrolu jdu 3.9.2018 k onkologovi, ale myslím že mě budou jen hlídat, můj útvar podle zprávy není zapouzdřený a ty se neodstranuji. Navíc vůbec nevím jestli to co se jim nezdálo je to ložisko které jsem si našla. Všem držím palce ať jste v pořádku. Biopsie nic není, ale čekání na výsledek je očistec.
Ahoj. Tak já taky hlásím, že je to ok. Co to je mi neřekli, ale že to není zhoubné. V červenci se mám jít ukázat na sono. Jen se mně ptali zda jsem neměla úraz nebo tak, no o tom pochybuju. Každopádně díky za podporu a všem do budoucna přeju jen dobré výsledky. ![]()
@Virgina123
A řeklas jim žes brala vysoké dávky hormonů kvůli ivf? Jestli jsem to z tvého psaní správně pochopila?
@kjhui nene já práce ještě žádné hormony nebrala. To mne asi bohužel teprv čeká. Proto jsem to chtěla mít tohle vyřešené