Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Virgina123 Aha, tak jsem to pochopila špatně. Nicméně se ještě s někým asi důkladně poraď. Pokud je nezhoubný nález tak vlivem kravských dávek hormonů může zblbnout a zmalignět. Nevím jak často nebo jak velké je riziko, ale existuje. Já to teda znám stran hormonálních změn v těhotenství, ale při IVF asi taky bereš tolik hormonů že to tělo může zblbnout.
Njn budu muset. Při nejhorším by to třebas šlo v nativu nebo nějakou minimalkou. No uvidíme
@Virgina123
To nevim co je nativ nebo minimalka
já myslela se poradit s nějakým prsařem
No ptala jsem se po tel teď te Dr nebo sestry jak mi volal výsledky a ta říkala že je to riziko vždy ty hormony a nemusí to rozjet nic z tohohle co zkoumali, ale může něco v prsu. Nebo taky nemusí. Prostě dobrý ty hormony nejsou. No měla. jsem na mysli kdyby šlo třeba nejak s méně hormony vis. No určitě se ještě pozeptam.
@Virgina123
Jo, nač zbytečně riskovat kdyby to šlo lehčí cestou. Na druhou stranu i kdybys nepodstoupila hormonální léčbu, tak to riziko u tebe bude i při těhotenství.
@kjhui Má to na to nějaký vliv? Já jsem na IVF nebyla, ale skončila jsem v nemocnici s Hyperstimulačním syndromem. Ve středu jsem byla na mamografu, a volali mi, že doktorka chce ještě ultrazvuk ![]()
Už jsem se dočetla, na další stránce, že ano. Já brala Clostibegit a chodila jsem na injekci Pregnylu.
Dobrý den, mám někdo zkušenost? Vpravo na rozhraní 4-5cm od mamily je hypoechogenni léze nepravidelných cípatých kontur velikosti 12×9×8 mm s výrazným perifokalnim lemem, spore hmatná. Bez známek aspádové lymfadenopatie.
Byla jsem na biopsii a už tam mi rovnou doktorka řekla, ať si přijdu pro výsledky osobně…už jsem z toho chytla psycho, myslela jsem, že výsledky jsou vždy předány telefonicky.
Moc děkuji
Dobrý den, mám někdo zkušenost? Vpravo na rozhraní 4-5cm od mamily je hypoechogenni léze nepravidelných cípatých kontur velikosti 12×9×8 mm s výrazným perifokalnim lemem, spore hmatná. Bez známek aspádové lymfadenopatie.
Byla jsem na biopsii a už tam mi rovnou doktorka řekla, ať si přijdu pro výsledky osobně…už jsem z toho chytla psycho, myslela jsem, že výsledky jsou vždy předány telefonicky.
Moc děkuji
@Jindriska30 píše: Více
Chápu, že to čekání je děsné a máš strach… Ale právě proto si pacientky pro výsledek zvou osobně, aby v případě, že by se to muselo dál řešit, tak aby pacietku dál nasměrovali. U nás, jak přijde z histolky špatný nález, rovnou objednavame pacientku na ambulanci, aby až si přijde pro špatný výsledek, nemusela dál čekat na termíny (což je psychicky ještě náročnější, vědět že mi tam sedí nádor a nevím, co bude dál)- a s výsledkem už dostává rovnou navazující termín k onkologovi. To neznamená, že ti to vyjde špatně, jenom zduvodnuji, proč se chodí osobně.
Anonym z důvodu profese.
@Anonymní píše: Více
Velice děkuji za odpověď, asi jsem z nějakých diskuzí vyrozuměla, že výsledky jsou předány ve většině případů telefonicky. Je pravda, že sestra říkala, že tato Dr. to řeší jak telefonicky, tak osobně ať jsou výsledky dobré nebo špatné, spíš jak cítí, že to bude muset někomu více vysvětlit, možná protože jsem tam bulela, emoce dělají své.
Moje výsledky biopsie například posílali poštou (!) me gynekoložce, do telefonu mi odmitli cokoli říct. Výsledky byly negativní.
Děkuji jeste jednou touto cestou České poště a Nemocnici Na Bulovce za skvělé 2 týdny, plně přemítání o vysledku zakroku a co bude dal.
@Svetluska55 píše: Více
Já čekala na výsledky (z Motola) měsíc a půl, protože přesně jak píšete, poslali je poštou, ovšem obálka se cestou někde ztratila a nikdo nevěděl kde je.
V Motele mi řekli, že výsledek mi může sdělit pouze můj gynekolog a mám čekat, zda obálka nepřijde později.
No nakonec musel gynekolog volat do laborky, aby mu výsledky poslali na email, protože obálka ani po 6týdnech nepřišla ![]()
@ann_01s píše: Více
Hu..to muselo být hrozne, je mi to líto.
Můžu být vlastne jeste rada, ze dopis z Prahy 8 na Prahu 3 šel jen 2 týdny a neztratil se.
Taky mohli poslat poštovního holuba ![]()
@Svetluska55 píše: Více
Mě pak zarazilo i to, že biopsie proběhla 21.4. a laborka už měla hotovo 22.4.
Přitom i tak jsem musela čekat (původně) 2 týdny ![]()
Kdyby rovnou posílali výsledky lékařům emailem, všem by se ulevilo.
Ale hlavní je, že jak vaše, tak i moje výsledky byly negativní ![]()
Dobrý den všem, tak bohužel, je to zhoubné, operace, kde vyjmou jen tu část a bude následovat pevně věřím jen ozařování. Dr mi řekla, že jsem přišla včas, že budu v pořádku tak se na to upínám.