Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nechala bych to na ní ať se ráno rozhodne jak jí bude. Pokud zůstane den dva doma, může jí být dobře, když to bude přecházet může se jí to táhnout dýl. Na druhou stranu, teď to prská všude, takže to, že by ohrožovala spolužáky virózou bych se nebála. Ale s teplotou, byť jen trošku zvýšenou bych jí do školy nehnala.
Já na střední bydlela na intru a nějaké škrábání v krku nebo zvýšená teplota se opravdu neřešily. Tak jsem chodila do školy i s virozou. Naprosto ucpaný nos, teklo mi z očí. O tělocviku se mi aspoň ten ucpaný nos trochu splasknul. A nemám pocit, že by mi to doživotně nějak ublížilo.
@Anonymní píše:
Já bych jí řekla, ať zůstane doma. Teď na začátku roku o nic nejde, jen nakazí spolužáky.
Ale já třeba v podobném věku šla do školy s horečkou nadopovana modafenem. Bylo to v pololetí, ukradli jsme nemcinari zadání pololetní písemky, vypracovali, rozvrhli si, kdo a kde udělá drobné chyby, aby to nebylo divný, že to máme všichni dokonalý. No a to jsem zkrátka jít musela, dobrou známku jsem nutně potřebovala a náhradní písemka by měla jiné zadání.![]()
A celkově když někdo onemocněl přímo na písemku, bralo se to jako simulace a náhradní písemky byly o chlup těžší obecně, aby lidi dorazili hned na písemku v hodině.
Takže jestli má ve škole něco zásadního, co neradno promeškat, ať jde, ale jinak je lepší se pár dnů vyležet, ať viróza rychle odezní a nekomplikuje se.
Omlouvám se za anonym, ale mám pocit, že krádež zadání pololetní písemky není promlčena nikdy
![]()
Taky dobrý kvítka…a to učitel nic nezmerčil??
Jinak co se týče virozy, vzala bych to podle sebe, jen rýma, třeba i mírně zvýšená teplota (motá se okolo 37) a jinak se cítím normálně? Šla bych a i dceru bych poslala.
Cítí se pod psa, bolí jí klouby i svaly, přes skleněný oči nevidí? Nechala bych ji doma.
Je dost velká, aby řekla, jak se cítí, a jak psala @Ester13 pokud není nějakej flákač co zazdí každý zkoušení, nechala bych rozhodnutí na ní.
Mimochodem, můj syn je v první třídě a trochu pokašlává z rýmy (nemá teplotu, nestěžuje si na žádné bolení, ale párkrát za den frkne), a chodí. To by mohl zůstat doma celou zimu, kdyby sme na každou rýmičku brali OČR, co se naučil vysmrkat jako člověk, tak s běžnou nekomplikovanou rýmou normálně chodí. Když se mu přitíží, tak samozřejmě zůstane doma…