Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Pears206 píše:
Ja se toho taky obávám, zvlášť, když skoro souběžně otevřou obchody a služby. Podle mě budeme v lednu tam, kde jsme byliAle hlavně, že budou Vánoce a částečně zachraněna ekonomika
Nadějí je snad to očkování, někdo mi psal, že vakcína pro rizikové skupiny by měla být už v lednu-senioři, zdravotníci.
Já mám obavu, že zpátky v pérdeli budeme už o těch Vánocích, ne až v lednu. Když se na konci listopadu/začátku prosince otevře prakticky všechno, tak čísla poletí zase nahoru.
@Lucyyy píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - jen tak na názory - mám doma druháka a sama jsem v 6.měsíci těhu plus ve vztahu ke koronaviru riziková.
Otevřou nám školy, ale já se samozřejmě bojím nákazy. Není divu. Ale jak to řešit. Na jaře byla svoboda volby, teď v mnohem horší situaci výuku prezenční nařídili. Přijde mi to úplná buzerace a zacházení s námi jak za totality. Řešíte to také někdo?
Prosím - zdržte se komentářů typu - dítě patří do školy. Teď mám jiné priority, Děkuji!!![]()
![]()
![]()
Tak ho neposílej, zaříď si domácí vzdělávání a uč ho doma ty
.
@Lucyyy píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - jen tak na názory - mám doma druháka a sama jsem v 6.měsíci těhu plus ve vztahu ke koronaviru riziková.
Otevřou nám školy, ale já se samozřejmě bojím nákazy. Není divu. Ale jak to řešit. Na jaře byla svoboda volby, teď v mnohem horší situaci výuku prezenční nařídili. Přijde mi to úplná buzerace a zacházení s námi jak za totality. Řešíte to také někdo?
Prosím - zdržte se komentářů typu - dítě patří do školy. Teď mám jiné priority, Děkuji!!![]()
![]()
![]()
Deti do konce listopadu neposlu a pak uvidime. Normalne je omluvim, jako pri kazde jine absenci.
U nas v DE jedou skoly a skolky od kvetna. Skoly byly prerusene pres prazdniny na 6 tydnu kvuli prazdninam, ale jinak jedou. Dcera chodi do skolky od zacatku cervence nonstop a zatim nas to nijak nepostihlo. Dokonce je kupodivu stale zdrava, narozdil od jinych let. To jen pro info, zase bych se toho chozeni do skol tak nedesila.
@Tojsemja3 píše:
Tak ho neposílej, zaříď si domácí vzdělávání a uč ho doma ty.
Teď to není jednoduché, i PPP jedou v omezeném režimu, čeká se dlouho. Ale Plaga fakt říkal, že rizikové děti a ty, co žijí s rizikovým členem, mohou mít individual i bez PPP.
@Jahru píše:
Já mám obavu, že zpátky v pérdeli budeme už o těch Vánocích, ne až v lednu. Když se na konci listopadu/začátku prosince otevře prakticky všechno, tak čísla poletí zase nahoru.
Taky mám obavu. Nejvíc mě štvě, že tu měsíc meleme z posledního a teď se to zase všechno zahodí, abchom si to za měsíc znovu zopákli
Osobně jsou mi Vánoce ukradené a myslím, že i děti by pochopily, že jsou prostě jiné.
@Pears206 píše:
Ja se toho taky obávám, zvlášť, když skoro souběžně otevřou obchody a služby. Podle mě budeme v lednu tam, kde jsme byliAle hlavně, že budou Vánoce a částečně zachraněna ekonomika
Nadějí je snad to očkování, někdo mi psal, že vakcína pro rizikové skupiny by měla být už v lednu-senioři, zdravotníci.
A jak dlouho podle vás mají být zavřené obchody a služby? Půl roku, rok? To přece nejde. Jen ať to otevřou
@Mufina píše:
Taky mám obavu. Nejvíc mě štvě, že tu měsíc meleme z posledního a teď se to zase všechno zahodí, abchom si to za měsíc znovu zopákliOsobně jsou mi Vánoce ukradené a myslím, že i děti by pochopily, že jsou prostě jiné.
Přesně tak. Už i ekonomové spočítali, že pár týdnů totální lockdown je levnější a má menší dopady než tento kočkopes ![]()
@Pears206 píše:
Teď to není jednoduché, i PPP jedou v omezeném režimu, čeká se dlouho. Ale Plaga fakt říkal, že rizikové děti a ty, co žijí s rizikovým členem, mohou mít individual i bez PPP.
No výborně, tak cesta je.
@lucik2011 píše:
A jak dlouho podle vás mají být zavřené obchody a služby? Půl roku, rok? To přece nejde. Jen ať to otevřou
Obchody by měly být otevřeny okamžitě, protože ted se lidi nacpou do obchodáků ve snaze ukořistit aspon nějaký dáreček, nebo boty a oblečení, tam kde je to možné a je tam hlava na hlavě, takhle by se to aspon rozptýlilo.
@lucik2011 píše:
Popravdě nevím, ale jak to plánujou se mi to ani trochu nelíbí, děsí mě, že se za měsíc bude vše znovu zavírat a pořád dokola. Už teď to zvládám daleko hůř než na jaře a představa, že to bude ještě nekolikrát mě ničí ![]()
@lucik2011 píše:
Nejsem kompetentní v tomto, ale slíbili, že rozvolnovat začnou až bude stabilně kolem 3000 nakažených za den, což není, pořád je to jak na houpačce a ty nižší čísla jsou za dny pracovního klidu a že to bude pomalé, postupné, 14 dní mezi jednotlivými kroky. Nedivím se, že se hodně lidí necítí bezpečně a rizikové osoby jsou a cítí se ohrožené.
Ano prvňačku pošlu. Těšíme se obě. Ani ne tak kvůli učení, ale je vidět jak jí chybí sociální kontakt. Otevírání obchodů a restaurací před Vánoci a silvestrem mi přijde mnohem horší nápad. Bojim se, že v půlce ledna se bude zavírat znovu. Mám ten „luxus“, že jsem s mladší na RD, ale lituju všechy rodiče co tohle musí řešit při zaměstnání.
@Lucyyy píše:
![]()
![]()
ja se viru nebojim…ani sohledem na moje rodice a prarodiče… za za tatou jsem pulroku nebyla ten se ho bojí rotože ma 130kg máma se nebojí ta rikala že radsi umře než aby se nestykala s nama a s vnoučatama… takze samozrejme poslu.
@Lucyyy píše:
![]()
![]()
Jasne, že pošlu.. Strašně se těší.. Doma mám 14 dní staré mimčo.. Strach nemám ![]()