Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potřebuju poradit, dnes v noci asi okolo jedné ráno začal sebou malý strašně mrskat a pak přišel pocit na zvracení bolení v podbříšku, později se to rozvinulo v silnější menstruační boleti až bolesti celého břicha, tohle mě celou noc budilo upřímně jsem něvěděla jestli budu zvracet a mít průjem nebo to dostanu nebo porodím
malý sebou fakt strašně mrskal on je teda živý pořád, ale i tak a já s eteda docela dost potila
Ráno po nic spánku jsem vstala a už mě pobolíval jen podbříšek a bylo mi nazvracení, později když jsem se najedla a trochu napila, tak krom hrozná fyzické únavy jak kdbych běžela maraton a slabé bolesti v podbříšku vše, jak jsem zvyklá malý si z vesela kope
Ale upřímně jsem z toho vyděšená měly jste to taky tak nebo je moc brzo a znamenatá, že pujde dřív? A mám si vzít magnézko? Jinak u doktorky jsme bya ve středu říkala, že vše v pořádku, že i čípek je krásně dlouhej a zvařenej ![]()
Ahoj, občas jsem taky měla takové stavy už někdy od 30 tt (pocity na zvracení, průjem, malá se šíleně mrskala, bolesti apod) a nakonec jsem rodila až 39+4
je pravda, že do nějakého 35 tt jsem brala magnézko kvůli tvrdnutí břicha a šíleným křečím v nohách a to prý tlumí činnost dělohy, takže nevím, jak by to bylo bez magnézka
a co se týče toho čípku, tak tím bych se vůbec neřídila, jelikož já jsem ve středu ve 39+0 byla otevřená těsně na prst a miminko vysoko, pak mě v neděli chytly stahy, takže hurá do porodnice, kde jsem v devět ráno na tom byla úplně stejně jako v těhu poradně, takže otočka zase domů, no a ve dvanáct jsem byla už na pět prstů a v 15:17 se malá narodila a kdybychom nečekali na manžela s prdnutím vody, tak se pravděpodobně narodila ještě o něco dřív, takže ten čípek opravdu není směrodatný ![]()
Já bych si být tebou vzala magnézko (nejlépe jestli máš předepsaný od doktora, ty jsou lepší) a hodila nohy nahoru
![]()
Mam primo tablety
Nohy nahoru jsem uz hodila, protoze me to pekne vydesilo, hold tenhle rok nebudem mit naklizeno na svatky svet se nezbori
Mozna jsem to vcera prehnala a proto me tohle muselo potkat, abych ubrala
Dekuji moc za zkusenost a radu
![]()
@jirinka158 hele Jirino, ze to narves k notakum a kocarkum, no dejme tomu. Ale ze to vrazis sem. Hubnes tuk? nebo sedou kuru mozkovou?
@Emma9697 muzr to byt cokoliv. S nejvetsi pravdepodobnosti bezne nepohodli v 3.trimestru. ale pokud by se Ti neco nezdalo, zajed na kontrolu do porodnice. Radeji 1000× zbytecne…hodne stesti
Koukám, že jsme měly stejnou noc
jen já už jsem 36+5tt. Vzala jsem si v noci magnezko (nejsem si jistále, jestli se ještě v tomto tt může) a pomohlo mi to. Tento stav mám když to přeženu s úklidem nebo procházkou, tak v noci trpím jak pes ![]()
Asi jsem to hold prehnala
Ja si jo vzala az ted, protoze mi prijde, ze to porad neni oka
Je to teda lepsi, ale ne jeste, jak jsem zvykla
A od jakeho tydne se ti tohle deje? @mal.lucie
@Emma9697 od 30tt. Pak už jsem vypozorovala, že je to z tahání syna a nebo opravdu když přeženu úklid. Kdo by nechtěl mít na svátky naklizeno že
. Když jsem celý den doma a odpočívám, tak spím jak mimino
odpočívej a ten hořčík bych si dala i preventivně zítra, tím určitě nic nezkazíš ????
No spíš jsem chtěla ještě na noc, po kolika hodinách se to prosím může brát?
Uf jsem ráda jsem se bála jestli na to v 31tt není moc brzo
@mal.lucie