Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My taky nemáme pur pěnu! Myslím si, že je to kvůli tomu, že je měkká
![]()
wvanilka píše:
My jsme malý nedávno objednávali pokoj a jelikož jsem chtěla, aby všechno měla stejné barvy a né každý kus jiný, tak má postel bez zábrany. Sice už 2X žuchla dolů, ale má tam nastlanou pořádnou péřovou deku od babičky, tak jí to vůbec nevzbudilo a spinkala dál. Matraci jsme kupovali v obchodě, kde jsme se poptali a paní prodavačka nám poradila, že pro takovéhle prcky vůbec nedoporučuje matrace z pur pěny apod. A vlastně malá už ve svém pokoji spí přes dva měsíce a většinou spí celou noc. Když spinkala v postýlce, tak sebou mlátila o sprušle, že se kolikrát za noc vzbudila s brekem.
Nám se taky malá právě o ty šprušle otloukala a pak většinou skončila u nás v posteli, protože v postýlce už být prostě nechtěla. Teď spí jak zabitá až do rána, pokud samozřejmě nemá nějaký ten zlý sen, který ji vzbudí.
madi, lubenka - a jakou matraci tedy máte? Klasickou pružinovou? Nám doporučili tu úplně základní, ale pěnovou… ![]()
Já ho mám zatím v malé postýlce se špršlemi, ale už ho potřebujeme přendat. Tam má normální molitanovou.
Ale už potřebujeme objednat tu smrkovou, co jsem sem dávala odkaz. Nakonec jsme se rozhodli pro ni a můžem si právě vybrat, jestli s PUR matrací nebo bez ![]()
Haňulka žabulka píše:
madi, lubenka - a jakou matraci tedy máte? Klasickou pružinovou? Nám doporučili tu úplně základní, ale pěnovou…
Já Ti ani nevím! Máme ji už 3 roky, ale je tam letní a zimní strana, je z Aska a srovnávám to s matracemi, co má švagrová! Ta má pěnové a jsou strašně měkké! Já bych řekla, že tam mám asi kokos! Alespon' z části! Musela bych lovit obal matrace! A ten fakt netuším, kde máme! ![]()
![]()
Ahojte zrovna minulý týden nám ji přivezli:)ale tu klasickou nelakovanou..je suprová betelná, nic rozviklanýho:)matraci sme koupil zdravotní v M.B.R plus obchodě ale nevim přesně jestli je to ta Pur nebo neni..kupoval manžel:)malinkej na ni dneska poprvý spinká tedka po obědě:)jako zábrana uvidime časem..zdá se mi nízká protože vím že matračka je 16cm
no taky se nám práwě líbila ta cena, tak sme neváhali, teda spíš sme už chtěli malinkýho ve vedlejším pokoji…určitě to znáte dyž ste alespon tři v místnosti jak je ten vzduch k ránu vydýchaný:)ale prostě i tak sme chtěli aby si zvyknul, malýmu je 2O mesiců:)
To bych ani nechtěla, abys lovila někde obal, když je to 3 roky!!! Já koukám, co dali k tomu nám - máme to od fy D.P.V., mají certifikáty, osvědčení pro používání chráněného znaku „český výrobek“, ta naše matrace je fakt pěnová, vhodná i pro děti do 3 let. Malé se na ní spí dobře, nepřijde mi, že by byla nějak moc měkká… ![]()
Holky, ozivuji a moc prosim o vase zkusenosti, prip.rady.
Nasemu synovi budou v rijnu dva roky a presne v tu dobu ocekavame druhé ditko. Doted spi prcek s nami v posteli, ale musíme se posunout dal. chystame se mu koupit vlastní postel, ale nejak se s manželem nemůžeme rozhodnout.
Ja jsem ujeta na vyvysene postele, libi se mi moznost domecku pod posteli a zaroven krasne místo, kam schovat vetsi bordel jako odrazedlo, hopsadlo apod ![]()
http://www.babynabytek.cz/…-modo-p3592/
manzel se boji, ze nam kluk bude padat a radeji by něco jednoduššího
http://www.babynabytek.cz/…l-paul-p273/
ani se nemůžeme shodnout, jestli je lepsi uz velka varianta postele 200×90cm nebo treba jen 160×70cm. prostoru v pokojiku zas tak moc nebude a během par let se presune do podkrovi, které postupne rekonstruujeme.
potrebujeme to co nejrychleji vyresit, takze prosim, v jake posteli spi vasi dvouleti prcci a jak jste spokojeni?
Ahojky, zrovna intenzivne resime stejny problem - male je 26 mesicu a doted spi v postylce se spruslema. Taky se mi libi ty zvysene s „domeckem“ dole. Zatim jsme obeslu Ikeu, Asko a Skonto a vede oboustranna z Ikei. Protoze se bojim, ze by se nam mohla skulit dolu, mela by ji ted na nizkou variantu a treba za rok bychom ji obratili.
@Danca7 prese vim, o jake posteli mluvíš. i tu mame v jednani, také se nam obema libi a je super, ze nejdriv spi ditko dole az se nauci, pujde nahoru
ptala jsem se holek tady na zkusenosi a pry je postel super http://www.ikea.com/…ts/80253809/
Máme postel z babynabytek.cz rozměr 180×80 masiv. Jsme s ní spokojeni.Syn v ní spí od dvou let. Dokoupila jsem k ní dva chrániče. Jeden má na boku a druhý za hlavou. Doporučuji rovnu objednat i prostěradla. Tento rozměr se jinde špatně schání ![]()
@peta81 určitě bych hned ze startu nekupovala vyvýšenou postel…náš syn, čerstvě 2 roky, ještě spí v klasické s prušlemi a ještě nějaký pátek bude, protože se dost budí, vstává a v noci s sebou mele.
ta z té Ikei, co se dá obrátit vypadá dost dobře. ![]()
Dcera v ní spí taky od dvou let.
Nechala sem jí spát dole dokud sem kojila.
Ke stropu sme přidělaly moskytieru a zastrkavam jí to mezi šprycle a nemá šanci spadnout.
Až se vzbudí, můžu vyfotit
Starší byla hodná, koupili jsme po 2,5 roku obyčejnou matraci za 1500Kč, spala na ní na zemi, až si zvykla - asi po 2 měsících, koupili jsme postel klasickou. Tuto matraci plánuji dát mladší a starší koupím klasickou zdr. dražší, už je přece velká. Takže menší půjde do klasického rozměru velké postele. každopádně se u ní toho děsím, v jejích dvou letech ji máme v postýlce se šprušlema, je divoká a nedokážu si představit to uspávání a vysvětlování, že má ležet. Počkáme, takhle ji „zavřu“ do ohrádky, pustím dvd a je klid. ![]()
Proč se nedoporučuje ta PUR pěna?? PRávě k té posteli je.
Já jsem hodně četla, že u takových malých prcků vlastně na matraci nesejde. Jasně že nemůžou dostat nějakou starou proleželou, ale obyčejnou novou a zdravotní až někdy kolem 10 let. Že jsou příliš lehcí než aby ta zdravotní stihla na jejich záda působit