Postoj ke sladkostem 6leté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26243
23.5.14 20:26
@Angua píše:
Chládek je tlustý jako prase? V tom případě neznám asi jediného štíhlého člověka 8o

myslím, že jennifer nezaregistrovala změnu na ministerském postu a myslí bývalého ministra Dobeše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
23.5.14 20:29

@Peťule1013 ja teda musim rict, ze sladkosti pecene doma jsou jedine, ktere se u nas sni. Normalne nakrabickuju a bud zamrazim nebo jen do lednicky, podle toho kolik toho delam, hlavne ty kinder rezy. Ale i tak to davam misto svaciny, po zadnem jidle by mi to nikdo nejedl. :nevim: Nanuky delam tak, ze do jogurtu pichnu spejli a hodim do mrazaku. A taky leda na svacinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:30
@kote píše:
No já zase nevím, proč bych jí měla kupovat koblihu… smaženou z bílé mouky s marmeládou, ve které je možná jedno procento ovoce a jinak sám cukr… nic, co by dětské tělo potřebovalo…

A ty jíš jen výhradně věci, které tvoje tělo potřebuje? :nevim: Jak často se vám tohle stane, že jdete takto do obchodu na pití a něco chce? 1× za týden, dva, tři? Ano, nedá jí ta kobliha výživově nic - vůbec nic. Ale ublíží jí tak výrazně, když jinak se stravuje zdravě? Podle mě neublíží, neublíží jí vůbec nijak. Naopak, bude to považovat za potravinu, které může mít kdykoli - nebude pro ni tak zajímavá, když bude vědět, že jí ji v pohodě příště zase koupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:31
@neumisa píše:
myslím, že jennifer nezaregistrovala změnu na ministerském postu a myslí bývalého ministra Dobeše.

Aha, tak toho jsem moc zase nezaregistrovala já :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
23.5.14 20:32
@Angua píše:
Aha, tak toho jsem moc zase nezaregistrovala já :oops: :mrgreen:

ono taky nebylo o co stát. já jsem ho neregistrovala čistě v sebeobraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.5.14 20:33
@smithey píše:
Cely diskuzi jsem necetla, ale u nas taky resim. U nas jsou rozinky/ zdrave tycinky, susene ovoce apod povazovane za sladke - deti 8,5,3 celkem dost razantne vedu ke zdrave vyzive a neustale vysvetluji proc a co je v jidle a proc neco nejime a jime ono a pod, takze kreslit si pyramidu, mi naopak prijde zodpovedne a spravne - celkove stravovaci navyky se vytvari v detstvi - rannem detstvi - a proto me prijde jako dulezite se na toto soustredit. Spise mam pocit, ze ‚bojuju‘ s okolim - kdyz chci aby deti zdrave jedli - copak to neni normalni, chtit aby deti zdrave jedli a necpali se chemii, a podobnymi prumyslovymi lahudky, jsem ja ta divna? ja ta kruta? opravdu? Myslim, ze me deti predevsim chapou co je dobre pro ne a co ne - i kdyz ne vzdy se tim ridi, alespon tomu umerne k veku rozumi, doma ji dobre, vetsinu casu ji dobre a co nekde dostanou na party nebo ve skole neresim. Natlak v obchodech - vi, ze na me naplati, v tom jsem neoblobna. Zakladatelce radim predevsim duslednost - napr - v nedeli ano, jinak ne, na prazdinach ano, jinak ne a pod.

no ja jsem tak rada, ze je nas vice :-)… mimochodem, odpolko byly holky na poste a dostaly kazda od postacky bombonek a ted se vratily z noci kostelu, kde dostaly kazda susenku… no je to normalni?!? Samozrejme to snedly, nerekla jsem ani be, protoze v takovych pripadech nejsem az zas tak strasna matka (ac se to mnohym treba nezda :-)…ale proc bych jim k teto zaplave po ruznu darovanych sladkosti mela davat jeste dalsi ja sama?!?
J_Doe - u nas je to stejne, mladsi dcera proste nevymrzuje a nevyzaduje a vim, ze to ani delat nezacne… asi jako Tvi kluci - kazdy v teto veci jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:34
@neumisa píše:
ono taky nebylo o co stát. já jsem ho neregistrovala čistě v sebeobraně.

Tak to jsem ráda, že jsem ho přehlédla - třeba bych se ještě zbytečně rozčílila nebo něco :lol: Pak bych si musela dát koblihu nebo čokoládu a kdoví, co by to se mnou provedlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:37

@kote vidíš, naše děti dostaly nedávno od úplně cizího pána odlomeno z jím nakousnuté tatranky :mrgreen: (mě málem trefil šlak, ale jemu to nedošlo ani po mém upozornění)

Já to domů taky v podstatě nekupuju. Občas pytlík gumových medvídků. Právě proto mi zas tak nevadí, že starší dostane bonbon ve školce a s klidem koupím ve městě někdy ten koblížek nebo jako bolestné třeba Kinder vajíčko. Teď teda máme zásoby z Velikonoc a už uvažuju, jak bych to zpracovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.5.14 20:41
@Angua píše:
A ty jíš jen výhradně věci, které tvoje tělo potřebuje? :nevim: Jak často se vám tohle stane, že jdete takto do obchodu na pití a něco chce? 1× za týden, dva, tři? Ano, nedá jí ta kobliha výživově nic - vůbec nic. Ale ublíží jí tak výrazně, když jinak se stravuje zdravě? Podle mě neublíží, neublíží jí vůbec nijak. Naopak, bude to považovat za potravinu, které může mít kdykoli - nebude pro ni tak zajímavá, když bude vědět, že jí ji v pohodě příště zase koupíš.

No ano, snažím se jíst věci, které potřebuji… občas zhřeším, ale s vědomím toho, že jím něco nestandartního, pochutinu a lahůdku a je to něco navíc!… a mimochodem, do situací, kdy dcera vidí něco sladkého ke koupi a má tudíž možnost to vyžadovat, se dostáváme každý den - ze školky jde na kroužek (už samotná cesta MHD a pak od autobusu vede kolem zmrzlinárny), v ZUŠce prochází nejprve kolem automatu se sladkostmi a poté kolem bufetu, po zkoušce vidí ostatní děti v šatně dlábit se tatrankami, v knihovně je v přízemí kavárna s dětským koutkem a sladkostmi, v dětských hernách se to hemží kukuřičnými barevnými křupkami, když jde se mnou na nákup, tak to je už úplné peklo… takže lákadla a nástrahy jsou všude a aby se s nimi nepotkávala, tak by musela žít v totální izolaci! Mladší dcera je nějak nevidí, ale starší dcera vidí i automat za rohem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:45

@kote no a dostává dcera i doma něco takového - navíc? Od tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.5.14 20:47
@Peťule1013 píše:
@kote Ahojky, já osobně s tímhle také bojuji. Jsem výživový poradce, takže z mého hlediska bílý cukr do stravy dítěte (nebo spíš všech) nepatří. Tvoje sladkosti ti celkem chválím :potlesk: Ale děti jdou s davem, takže holt na návštěvách jí nech futrovat tím, co mají ostatní, popřípadě když je tak na sladký, nauč se dělat zákusky slazené javorovým sirupem či nerafinovaným cukrem (upřednostňuji sirupy, ale chápu, že je to celkem nákladný). Můj syn by taky furt sladký a taky jí všechno a hodně, takže je fakt pěkně rostlej. Kdybych to neomezovala, byl by cvalík. Ale když běhá celý odpoledne, tak mu něco dám. A teď, když je vedro si kupujem zmrzku nebo udělám domácí z tvarohu, zakysané smetany, oříšků a javorového sirupu :palec: Takže když to shrnu, uč, co učíš, ať ví, co je zdravé a proč, ale dopřej jí na návštěvách a doma peč ze zdravého. Toť můj názor :mavam:

Konečně názor! Rafinovaný cukr s mírou, když už to musí být!

Jinak tedy ženy, diskutovali jsme o tom s mužem teď u večeře a teda i můj muž má názor, že krmit dítě sladkostmi v takovém množství (tj. jak zde mnohdy píšete denně!) v tomto věku je prostě blbéčko.
Ještě bych si dovolila vyjádřit svůj názor k volnému přístupu ke sladkému - šestileté (a i mnohem starší) dítě nedokáže zhodnotit, kolik sladkého může sníst.
Diskuzi opouštím a vracet se sem nebudu. Dost mi to připomíná diskuzi v naší rodině, kdy platím za ma.gora, když dítě nechci cpát sladkýma křupkama a zahušťovat mu přesnídávku dětskýma sušenkama (a co teprve až se dozví, že mu nekupuju ovoněné vanilinové kaše, ale přírodní doslazuju domácí přesnídávkou).
Sbohem, krmte si děti čím chcete. Zakladatelce přeji, aby stvování svého dítěte ukočírovala dle svých představ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.14 20:48
@marrlinka píše:
Jinak tedy ženy, diskutovali jsme o tom s mužem teď u večeře a teda i můj muž má názor, že krmit dítě sladkostmi v takovém množství (tj. jak zde mnohdy píšete denně!) v tomto věku je prostě blbéčko.

Jaké množství máš konkrétně na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
23.5.14 20:51

@marrlinka

nemám nijak nadstandardní děti, ale můj pětileťák to zhodnotit dokáže. netvrdím, že to umí každé dítě, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
@Angua píše:
Jaké množství máš konkrétně na mysli?

většinou tu píšete, že dítěti denně něco dopřejete jednou až dvakrát. Nedovedu si představit nechat dítě denně „sežrat“ tatranku a lízátko, nebo sušenku a zmrzlinu. Prostě nedovedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724

@smithey @kote holky já se k vám přidám, taky považuju marmeládu a rozinky za sladké :) Máme takovou dohodu, že víc jak jedno sladké denně ne. Takže nebude mít ke svačině koláč ak večeři sladkou kaši. Od 4 let ví, že po normálním jídle, ovoci a zelenině se roste a po cukru tloustne :) A vedu ho k tomu, že tak slaďoučké a voňavé jako jsou maliny od babičky, žádné bonbonky nejsou. Taky řeším, co mé dítě do sebe stravou dostává, kupované versus domácí apod. Syn to bere dobře, rozumně, na sladkém naštěstí neujíždí, že by kvůli němu dělal scény. Výživovou pyramidu neznáme, ale taky si o jídle a o tom proč radši domácí než kupované, hodně povídáme. A taky nejvíc bojuji s okolím. Lidé nesnáší, když si někdo něco dovolí dělat jinak, neřkuli lépe než dav - to se neodpouští ;)
Držím palce, ať s dcerou na něco přijdeš.

Příspěvek upraven 23.05.14 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect