Postup při 1. IUI

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
10.10.25 18:04

Ahoj, nás čeká 3.IUI, mezitím proběhlo jedno IVF při kterém se zjistilo, že mám malou endometriozu pod čípkem. Do IVF se mi také nechtělo, ale po roce snažení a dvou nezdařených IUI cyklech jsme se pro něj v září rozhodli a musím říct, že jsem vůbec neočekávala negativní výsledek :D.
Na své hodnoty, které mám v normě a mladý věk ( 30. narozeniny v lednu 2026), zdravotní problem, krome malé endometriozy nemám, manžel také spermiogram v pořádku a IVF bez úspěchu. Pro představu: 14 folikul na ultrazvuku, z toho jen 6 vajíček a z toho jen 4 oplodněná a do 5. dne nepřežilo žádné.

Bylo mi to vysvětleno tak, že každý cyklus je jiný a kvalita vajíček taky. Proto jsem se rozhodla pro gynekologickou fyzioterapii, kvalitní koenzym Q10 pro podporu a kvalitu vajíček, cvičení podle Mojžíšové a akupunkturu. Máme teď v plánu s paní primářkou z Cube dvě IUI a poté dlouhý protokol IVF, když se nezadaří.

Důležité je nevzdávat se a snažit se najít cestu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 18:29

@Nikolla96 ahoj, tak to jsi mě teda opravdu nepotěšila 🤦 a prosím co znamená dlouhý protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.10.25 18:34
@Ann2506 píše: Více

to jsem nechtela, ale je to realita, ze IVF se nerovná úspech ani rovnou dítě.

Dlouhý protokol je delší stimulace, při které ženy lépe reagují na hormony a vajíčka by měla lépe dorůst. Začala jsem chodit i na terapii a je to skvělý, mluvit s někým nezávislým, to mi hodně pomohlo :)
Věřím tomu, že když se psychicky uklidnim, zapracuju na stresu a dalsích věcech, tak se to povede :)
Ještě plánuju reprodukční imunologii pro svuj vnitrní klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 18:49

@Nikolla96 já vím, že to je realita, taky to tak beru… Nedá se svítit, samozřejmě uděláme pro prcka maximum, ale pokud nebude, tak se svět taky nezboří… A najdeme jiný smysl života… Nebo jak to říct… vyplníme ten poslední díl mozaiky jinak… nás už čas tlačí… takže zase nechci jít úplně na dřeň a zkoušet třeba 10× IVF… 🙄 Tak urputní nejsme…🙄 Hlavně to nemá vyznít tak že bychom o toho malého usurpátora nestály 😅 💕 jinak děkuju za objasnění 💐 my máme teprve před prvním IUI… Takže úplně nevím jak horská dráha to bude…ale odhodláni jsme 🥳 i když žena musí být podle mě ale o něco více…😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.10.25 18:59

Souhlas :) Berete to sportovněa to je důležité! :potlesk:

Třeba budete mít štěstí a vyjde to hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 19:05

@Nikolla96 jak už jsem tu psala…byla bych asi hodně zaskočená kdyby to vyšlo na poprvé 😅 a myslím že by i manžel „lehce“ znervóznil, že už se to opravdu děje, dělá ramena jak se těší a kdesi cosi, ale znám ho 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.10.25 19:07

tak urcite hraje velkou roli i psychicka a kdyz si clovek rekne, ze si to nebude pripoustet tak to treba vyjde hned :D
Ale ja to teda tak na zacatku brala i pri tom IVF a nejtezsi pro me bylo prijmout ten fakt, ze v mym veku se to taky podarit nemusi, kdyz se na to upnu a proste lekarska veda neni vsemocna :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 19:17

@Nikolla96 zkusíme a uvidíme, třeba si na Vánoce dáme celoživotní dárečky ❤️ 😁…je to směsice různých pocitů a myšlenek… já mám teprve vše před sebou…ale stačí že řeknu manželovi na ulici když potkáme někoho s kočárkem hele tenhle kočárek by se mi taky líbil… začnou mi vyskakovat pak na internetu různé reklamy na toto téma..a nepodívej se že jo…tak si pak říkám jestli to není jen pro zlost…budu se asi muset hoooodně krotit i v tom nakupování případných hadříků a různých vychytávek 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.10.25 19:18

Já letrozol brala a v jednom cyklu i s Ovitrellem mne to vyšlo na cca 400,– :)
To je vlastně jediné, co jsem v tom cyklu s IUI platila..pak ještě teda cca 200,– za progesteron.

@anonymní Děkuji! To tak hezky povzbudí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.10.25 19:20

tak z toho jsem uplne upustila po těch zkušenostech co mam za sebou a jeste pred sebou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3955
10.10.25 19:31

U nás v Reprofitu 2 125 Kč od druhého IUI za kapacitaci spermií ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.10.25 19:34
@Nikolla96 píše: Více

To mne mrzí 🙁 Achjo, já u toho IVF si také vůbec nepřipouštím, že by to nemuselo vyjít a přitom to tak prostě je. Říkám si, IUI ještě v pohodě, ale když si člověk musí projít ještě nevydařenýma IVF pod kupou hormonů, je to pak asi fakt už šílený 😒 Tak snad se nám všem zadaří co nejdříve 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 19:37

@Nikolla96 já to chtěla trochu odlehčit 😁 🤭 každopádně děkuju za odpovědi k mým dotazům💐a uvidíme co bude 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 19:38

@Em31 děkuju za odpověď 🙂 💐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.10.25 19:39

@bonsaj493 dekujiii💐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.