Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bonsaj493 Tak hodně štěstí. Nás to asi čeká po víkendu druhý pokus.
@bonsaj493 Hodně štěstí! Ať to klapne na první dobrou:))
Nejhorší bylo přemluvit se ten ovitrelle bodnout a ve finále to nebylo vůbec cítít ![]()
@Em31 píše: Více
Já jsem ho už měla minulý měsíc, taky bylo pro mě nejhorší se odhodlat, pak už to bylo jako propichování beďaru špendlíkem 🤣 🤣
Tak to máme za sebou
. Výsledky všechny parametry ještě lepší než minule až na tu morfologii
. Ta pořád stejná. Takže uvidíme. Osciluju mezi velkou nadějí a rezignací, když jsem si četla tu statistiku úspěchu u té morfologie :/. A to manžel od posledního odběru zhubl asi 20 kg, přestal kouřit elektronickou cigaretu, jí zdravě, místo fertility Blend má třetí měsíc Folandrol…
@bonsaj493 Tak až na tu morfologii, je ten výsledek hodně dobrý:) Takže bych určitě nějakou naději měla. My měli spermiogram horší a stejně pořád doufám, že i tak by to mohlo klapnout
Partner teď taky změnil vitamíny, Reproman očividně žádný výsledek po půl roce neměl
A utrogestan bereš teď? Mě ho dali na 18 dní, tak jsem docela koukala ![]()
Neberu, říkali že u mě není třeba
. Ale znepokojilo mě to 🤣.
@bonsaj493 píše: Více
Tak všude je to jinak
Já mám prý všechno v normě, ale hned první IUI mám s hormony.. jsem si taky pak říkala, že se to mohlo zkusit ze začátku v nativu
a testovat se mám až za 18 dní od IUI…to je taky strašná doba ![]()
Tak to do té doby nejspíš i MS přijde, jestli ti ji progesteron nezdrží, co ![]()
To je teda doba. Já mám testovat 14 dní po IUI, což je 13 dpo a 4.9.
. Překvapilo mě, že chtějí test ještě před termínem MS
. Když doktoři pořád radí netestovat atd. Mám udělat 4.9. test a zavolat jim výsledek, prý mi přijde SMS pozvánka na krev, ale nemám jezdit když test bude negativní samozřejmě.
@Anonymní píše: Více
Já testuju klesání Ovitrelle už od včera 🤣. Jen si dávám to datum jako takové oficiální, kdy jsem zvědavá jestli v ten tam něco bude
. Zatím to vypadá, že mi klesá o dost rychleji než minule. Minule byl slabý doušek ještě 13. den po aplikaci a teď šestý den už je o moc slabší než včera. Byla jsem teda hodinu před testem na WC, ale pak jsem nic nepila takže to asi nebude jenom koncentrací
Ahoj holky,
tak i já přispěju svou zkušeností do mlýna. Mám za sebou 1. IUI, nativní cyklus. Dvakrát jsem byla na kontrolním ultrazvuku, na druhém už měl folikul správnou velikost, sliznice super. Takže příští den večer jsem si píchla Ovitrelle a po 36 hodinách jsem se dostavila na kliniku. Reálně jsem zákrok postoupila spíš po 38 hodinách od injekce. Bylo pondělí a měli celkem fofr…
Zákrok jsem v podstatě necítila. Zavedli to někam za děložní čípek a ani mě nenechali na lůžku. Dostala jsem pokyny udělat si za dva týdny test, i kdyby přišla menstruace. A od dalšího večera zavádět progesteron. Dva týdny utekly, ale na testu bílo. I na tom dalšího rána (Mama testy comfort). Menstruaci jsem zatím nedostala, mám teď dva dny zpoždění. V den menstruace jsem si myslela, že už je tady. Ale byl to vždy jen zvláštní bílý výtok. Těžko říct z čeho. Možná z progesteronu? Mám z něj trochu svědění, ale dá se to vydržet.
No teď mám taky pocit, že jsem to už dostala, pobolívá mě břicho. Ale vždy, když ze mě něco teče, není to krev
. To normálně před menzes nemívám. Ale opět to vidím na ten progesteron. Který zřejmě způsobil i oddálení menstruace. No mám ještě malinkou naději, ale spíš to vidím na další kolo
.
@Carolinka91 píše: Více
Ahojky, a do kdy máš progesteron brát v případě negativního testu? Určitě je zpožděná tím :/.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.