Postup při 1. IUI

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3874
14.7.25 13:18
@Klarina98 píše: Více

Byla jsem dnes na klasické folikulometrii :) v pátek jdu znovu, bylo u mě brzy, mám ovulaci až později. Dostanu Ovitrelle na domácí snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.7.25 13:23

Rozumím, tak to Vám budu držet palce 😊
Ja uz jsem z toho taky nesvá co bude ve čtvrtek, ale spis hodně skeptická
Protože nic nepociťuju i přesto že vím že hodně holek nic necítí 😀 nějak si představuju že bych to měla poznat. Ale když nevyšel ten první pokus tak nevěřím ani druhému. Na prvním pokusu jsem brala jednu tabletku a měla jsem jeden folikul. Tento cyklus jsem brala tabletky dvě a byly tři folikuly. To je jediné pozitivní co mě drží trošku při malinké naději. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
14.7.25 13:27

Moc držím ve čtvrtek palce, dej vědět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
14.7.25 13:50

Teda ještě jsem zapomněla na nejspíše jedno biochemko před minulý cyklus. Tam se ovulace posunula o pět dní díky stresu a změně prostředí (měli jsme doma rekonstrukci), ale pak po ovulaci kdy normálně mám LF 14 dní jsem měla 18 dní (na testech duchové jenom) a pak 19 dpo přišla MS. Celkem cyklus 46 dní :zed: Ale to byl jediný „úspěch“.. ještě jsem měla duchy na testech dva dny před Vánoci, ale tam MS přišla normálně, to nejspíš byly vadné testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.7.25 13:07

@bonsaj493
Takže pokus neúspěšný. Doktorka mi rovnou řekla, že navrhuje IVF. Vzhledem k tomu že jsem měla tři folikuly, ovulaci načasovanou a i tak se to nepovedlo, že to nevidí nadějně na další iui.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
17.7.25 21:14

@Klarina98 tak to mě mrzí :( a jak to máte vy, co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.7.25 21:21

@bonsaj493

No mrzí nás to, ale rozhodli jsme se, že do toho pujdem. Manzel to asi nechal na me, jestli do toho chci jít. A ja jsem pro. Než si delat naději v IUI tak zkusíme udelat pro to co nejvíc a pujdem do IVF. Budu mit klid v duši ze delam maximum. Po třech letech uz ta psychika dává zabrat totiž, neprala bych to ani největšímu nepříteli.
Takže cekam na MS a pujdu do centra na zahájení pokusu ivf :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
18.7.25 07:12

Souhlasím, taky bych nečekala. Tři roky jsou až až, neumím si to představit. Držím palce, ať máš hladký průběh a první úspěšný transfer :srdce:. Taky nebudeme dlouho čekat, teď si to načasujeme ještě sami pravděpodobně o dovolené (dnes jdu do caru na to přeměření). A pak bych dala max dva tři IUI a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.7.25 14:39

@Klarina98Ahojky,taky chodíme do Zlína..včera jsme byli na konzultaci po všech vysledcích a vše máme ok..jelikož se snažíme už přes rok tak nám včera dr. nabídla iui nebo ivf říkala jsem, že bych chtěla zkusit první iui. Zrovna nám to vyšlo tak na rychlo, že budu mít ovulaci tak nám doktorka řekla, že ve čtvrtek máme dojít na iui a dala mi ovitrelle, že dnes v noci ho mám píchnout..tak jsem z toho taková nervozní co a jak bude..vyšlo vám iui? hodně čtu, že to nevychází :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.7.25 14:47

@Ket88

Ahojky, my mame taky výsledky v poradku. Žádný problém nám nenašli. Mame za sebou dvě IUI, ale ani jedno nevyšlo. Po druhém IUI nám řekla, že to moc nadějné nevidí, vzhledem k tomu, že druhé IUi jsem měla i více folikulu a pohlidanou ovulaci. Rozhodli jsme se tedy rovnou pro IvF. Dneska jsem měla zrovna zahájení, taky chodíme do Zlína. U jaké doktorky si byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.7.25 15:39

@Klarina98 no co čtu tak skoro každý píše, že to IUI nevyšlo…tak jsem zvědavá co u nás bude, ale taky tomu moc nevěřím,..my se snažíme už přes rok měla jsem clostibett 3× a nic.. včera sem si píchla tu injekci tak jsem zvědavá co bude zítra..to ivf na to se dělají pak zas nějaké testy nebo to rovnou nasadí léky? a po tom IUI jsi byla za jak dlouho na kontrole? Máme doktorku Krupkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.7.25 21:18

@Ket88

No s tim iui.. ona mi ta doktorka řekla, že je to spise nadějné pro páry, kde má muž horší spermiogram. Tim pádem je to problém, který se tím nějaký způsobem řeší. Ale tim ze muj manžel ma spermiogram takový průměrný, tak mi řekla, ze v našem případě je IUI uplne to samé jako kdybychom to zkoušeli doma. Ze ty šance jsou tam stejne. Proto i jdem rovnou do toho IVF no.

Nevim jak to mají ostatní, ale ja se dozvěděla negativní výsledek iui a o dva dny později s novým cyklem jsem šla uz do IVF. Na nic se nečekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.7.25 21:20

@Ket88

Jinak při tom iui.. 14 dni po te inseminaci jsem dosla na krev, cekala hodinu a pul na výsledek a toť vše a sla zklamana domů :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.7.25 18:26

@Klarina98 no tak mám to zasebou a teď už jen čekat a doufat, že to vyšlo :) teď jsem koukala ještě, že se dá IUI s použitím selektrovaných spermií pomoci čipu ZYMOT Multi, že prej potom je větší šance, ale nevím zeptám se jak půjdu na kontrolu co a jak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.7.25 18:30

@Klarina98 no tak mám to zasebou a teď už jen čekat a doufat, že to vyšlo :) teď jsem koukala ještě, že se dá IUI s použitím selektrovaných spermií pomoci čipu ZYMOT Multi, že prej potom je větší šance, ale nevím zeptám se jak půjdu na kontrolu co a jak je..dnes tam byla semnou paní co šla podruhé už na IUI, také ji to poprvé nevyšlo..můžu se zeptat kolik vychází to IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.