Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A holky, vy jste fakt po IUI ten den nic necítily? Já měla do večera křeče v podbřišku jako při MS (nebo v minulosti při zavádění tělíska)
. A taky mi přijde zvláštní, že někde se IUI dělá před ovulací a někde až pak. Mě ho dělali hned druhý den ráno po píchnutí Ovitrelle, nějakých 19 hodin před ovulací pokud počítám dobře
spermie počkají, vajíčko nee…
Ahoj holky, obávám se, že progesteron opravdu MS posune
Já bych to měla dostat dnes, ale tím, že ještě další čtyři dny ho mám brát, tak si myslím, že budu mít zpoždění tak týden
Přitom bolest břicha už mám od neděle.
Já po IUI měla taky bolesti břicha, to zas jo
Ale myslím, že jen ten jeden den a pak to přešlo:) A Ovitrelle jsem si píchala vlastně dokonce 40h před IUI. Přišlo mi to taky docela jen tak tak, ale opravdu v den IUI mě asi dvě hodiny předtím začalo bolet hodně břicho, klasicky jako když mám ovu. Tak jsem si říkala, že se snad i trefili ![]()
Každopádně dnes je to 14 dpo a ranní test (nakonec jsem to nevydržela a přišlo mi to i zbytečně dlouho) mám negativní. Takže se obávám, že mne čeká druhý pokus
Teď jen kdyby aspoň ta MS přišla v termínu a nemusela jsem čekat týden ![]()
No abych pravdu řekla, tak jsem si ten progesteron včera na noc už nevzala. Přijde mi, že se tak udržuju ve falešné naději. Zítra ráno si naposled udělám test, jinak budu už jen čekat na svoje dny a objednám se na další kolo…
A jinak já opravdu nic necítila. Ani zákrok mě nebolel. Ale já necítím ani ovulaci, ani po píchnutí Ovitrelle jsem neměla pocit, že vím, že se něco děje
. A ad to „spermie počkají, vajíčko ne“, to je fakt. Já si ale zjišťovala info a opravdu studie ukazují že 36 hodin po Ovitrelle je ideální okno, plus minus čtyři hodiny. Ale možná příště si to píchnu trochu déle, než mi řeknou. Já nevím, jaký vliv ale na délku toho čekání může mít velikost folikulu? proto možná někomu řeknou, ať přijde dřív. Nicméně, ptala jsem se lékařky a ta mi řekla, že to je asi jediné, co mi může říct s jistotou: že po píchnutí Ovitrelle přijde ovulace za 36 hodin.
Jak by bylo super, kdyby to vyšlo na první dobrou
. Nejhorší na tom všem je todle čekání. Představa, že to někdo podstupuje měsíce, roky… obdivuju. Držím nám všem pěsti!
@Carolinka91 píše: Více
Jako u nás v caru je obecně tento postup no, i při časovaném styku mi řekli v pátek večer injekce, v sobotu styk (ovulace v neděli ráno). My to tedy samozřejmě pojistili jak v pátek, tak v sobotu i neděli ráno
a prd. Tak jsem teď zvědavá, i nyní máme pojištěno, zvládli jsme to ještě večer po IUI, ikdyz to mi moc příjemné nebylo a manžel už byl docela vysílený, ale ten den potom to bylo moc hezké. Aspoň z nás spadla ta odpovědnost, že je to jen na nás. Aspoň já to tak vnímám, že už nemusím být ve střehu na chytání ovulace a vlastně i ty spermie zařídí jakoby doktoři když to řeknu blbě 🤣.
Co se týká toho časování injekce, určitě to záleží na velikosti folikulu, ale jako jestli pichnes v určenou hodinu nebo trochu dřív nebo později vliv nehraje (to mám od doktorky z caru), není to jako klasická stimulace kde ty časy musí být fakt přesné. Já měla píchat vždy 20:00, ale teď jsem pichla v 18:30, jelikož jsem ve 20:00 nebyla doma a chtěla jsem na to mít klid.
A já ovulaci cítím no, po Ovitrelle je akorát víc bouřlivá
. Minule byla a teď to byl úplný extrém 🤣 🤣.
@bonsaj493 píše: Více
A ty máš za sebou taky první pokus?
No já jsem odkázaná výhradně jen na inseminaci, žádný sex okolo. Takže když to nenaplánují dobře, tak smůla… tak doufám, že ví, co dělají…
A s tím výtokem zkušenosti nemáte?
Jaktoze jen na inseminaci a žádný sex?
S výtokem zkušenost nemám, mě progesteron nedali. Ale určitě to bude z něj, přeci jen to co se rozpustí vytéct nějak musí, vše se nevstřebá. A ano, taky první pokus
.
Taky jsme to raději pojistili i večer po IUI, ale očividně to stejně nepomohlo ![]()
Mně na ultrazvuku, ty dva dny před inseminací řekli, že teď se snažit nemáme. Tak to mě trochu znejistilo, protože jsem si přesně říkala, že takhle to můžeme celé prošvihnout, když ovulace po injekci bude dřív
Jinak já tento měsíc tu ovulaci cítila taky dost, měla jsem co dělat, abych došla vůbec do caru ![]()
Ten výtok po utrogestanu mám taky. Zavádím si 2-0-2 a dopoledne to většinou jde ven a v noci se mi už taky stalo, že jsem se kvůli tomu probudila
Takže asi je to normální.
@Em31 píše: Více
Tak to asi mysleli, aby měl partner zásobu spermií? Zvláštní…
Jinak já jsem takový nezvyklý případ, pokouším se o dítě sama… proto spoléhám jen na samotný zákrok.
Jo tak to určitě kvůli spermiím mysleli, my taky měli mít abstinenci 2-3 dny a měli jsme ty tři.
. Pak už jsme se snažili doma až do ovulace a i den po
.
Tak holky, nevím co si dnes myslet. Test jsem dělala za stejných podmínek jako předešlé dny, to znamená jedno noční čůrání a dnes dokonce i napití
. A čárka je silnější. Akorát vím, že 6 dpo to není moc reálné.
@bonsaj493 píše: Více
Je to brzy, ale zase když předchozí den bez čárky, tak bych určitě teď naději neztrácela 🤗 Držím palce, ať sílí 🙏
@Carolinka91 Nezkoušela si ještě jeden test?:) Já to asi ještě zkusím 17dpo a pak rovnou vysadím utrogestan. Tak doufám, že MS dorazí pak hned, a nebudu na ní muset dlouhou čekat ![]()
Jo zkousela, dnes rano, digitalni a vysel taky negativni… progesteron uz jsem nemela dve noci, ale zatim jsem to furt nedostala. Nezvyk, mela jsem menstruaci vzdy pravidelnou.
Tak to mám stejně
dnes vysazuji a už teď mám dva dny zpoždění…tak snad bude pro nás druhé IUI úspěšné🙏
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.