Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ket88
Tak to me mrzi. Jinak tu vetu “bohuzel nemam pro Vas dobre zprávy” nesnasim. Slyšela jsem ji vlastně dvakrát a uplne mi zni v uších
hlavně kdyz jsem tam šla poprvé na krev, tak jsem v čekárně premyslela, jak to negativní oznamuji
.. a upřímně být tebou, tak už zkusim rovnou IVF. Ta stimulace neni hrozna, průběh mi přišel dost podobny.
Akorat jsem po tom IVF čekala, ze budu mit porad skvělou náladu a budu dobře naladěna skrz to jak jsou tam šance větší. V den transferu jsem to tak i mela. Dneska mam dva dny po transferu a ta radost ze me bohuzel opadla. Ani nemam pocit, ze jsem vlastne na umělém byla.. ale uvidíme no
Každopádně to IUI je takové nijaké mi přijde.
@Klarina98 no přemýšlím nad tím, že půjdu do toho IVF nebo IUI mi přijde zbytečne..dnes nám dala papíru, že vůbec nevím co co znamená a co si vše vybrat..to je děs jaké ceny tam jsou za různé nadstandarty..🙈 co sis vybrala ty z té nabídky? říkala nám, že máme pocitat okolo 40 🙈 to je mazec ty jo
Ja si vybrala nejake to PICSI a ICSI ![]()
Tak nejak se to jmenovalo
Byla tam prodloužena kultivace na 5-6 dnu
Spermie zavedena primo do vajíčka a vybraná spermie pomoci jakeisi metody.. aby tam zkrátka dali to nejlepší
1 zavedeni, dalších 5 embryí zmrazených
Celkem jsem platila 35 500 Kč.
Plus teda doplatek za injekce cca 3000.
Takze počítej do těch 40 tisíc cca
@Klarina98 teď jsem to četla znova ten papír co a jak je a taky jsem nad tím koumala ještě sem se dívala co je to to fertile 🙈 mám v tom bordel a dnes mám hlavu jak balon jak čtu o tom a přemýšlím co a jak by bylo nejlepší 🙈 a těch injekci máš kolik? četla jsem, že pak po transferu máš být doma cca 5dni a že IVF se považuje za rizikové těhotenství..budeš si brát neschopenku nebo ne
@Ket88
Neschopenku jsem si nebrala. Mam klidnou administrativní práci takže nebylo potřeba. V IVF mi řekli že se to doporiˇucuje spíše ženám, které maji fyzicky náročnou práci.
Jestli je to pak rizikové to nevim, tak daleko jsem ještě nedošla ![]()
Tech injekci jsem si píchala myslim 5 ks..
@Ket88 nejhorší je, že kdybych si vzala neschopenku tak se doma asi zblázním a jenom googlim a hledám příznaky ![]()
V práci nad tim taky občas přemýšlím, ale aspoň mi utečou rychleji ty dny do kontrolní krve
@Klarina98 no já také nemám fyzickou práci, ale spíš psychickou nebo ti lidi mě vysávají energii 🙈 🤣 chodím ráno do práce buď na 3 nebo na 4 takže takový masakr 🤣 🙈 v testech mě vyslo tehdá málo spánku více stresu 🙈 🤣 jinak tam bylo psáno myslím, že když se to povede tak je to jako rizikové bráno, ale nevím jen sem to tam zahlidla..,ale pokud děláš lehkou práci tak to máš v pohodě..můžeš kdyžtak při chvíli do zprávy posunout jak to vše probíhá od začátku do toho transferu, abych věděla co mě asi čeká nebo vůbec nemám šajnu 🙈
@Ket88 tak u nás to taky nedopadlo. Půjdeme tedy ještě jednou na to iui. Když to nedopadne. Tak se uvidí…
@Ledvinka89 já tomu moc nevěřím tomu IUI my půjdem do IVF v příštím cyklu
Ahoj holky, tak mne čeká zítra také první IUI po roce a něco neúspěšného snažení. U mě vše vyšlo v pořádku, problém spíše u partnera. Vyšla mu horší morfologie, takže na IUI se moc netvářili, ale chtěli jsme to aspoň dvakrát zkusit než se rozhodneme pro IVF. Máte prosím za sebou i genetické testy? Nám se o tomhle v caru vůbec nezmínili a já si myslela, že před IVF se dělají vždy. Tak abychom na ně zašli co nejdříve, na výsledek se prý čeká celkem dlouho ![]()
@Em31 píše: Více
My na genetiku čekáme už měsíc a půl, měla by být do konce srpna, říkali dva měsíce
. Nám ji dělali hned při první konzultaci. A jakou máte morfologii, že se na IUI netvářili? U nás IUI chtějí, a to máme morfologii menší než 0,5%.
@bonsaj493 Děkuji za info…tak to já se jich zeptám, dva měsíce jsou docela dost, ale u nás by to tak mohlo vyjít do toho první IVF
Teď dáme tak dva pokusy IUI a budeme doufat. Ta morfologie nám vyšla 2%, tak koukám, že to je taky jak kde 🙈 Vím, že jsme měli ještě u druhého vzorku trošku horší koncentraci, ale prý nic hrozného. Nám řekli rovnou hned právě IVF. Je pravda, ta úspěšnost je tam o dost větší, ale zase jsme si říkali, proč nejdřív nezkusit i tohle:)
@Em31 záleží i na celkovém počtu a pohyblivosti, my měli celkový počet tuším 621 milionů a progresivní pohyb 63%, tak asi proto…
@bonsaj493 Tak to máte dost:) to my měli určitě méně, ale už si to nepamatuji. Ted jsem po prvním IUI a spermiogram jen okomentovali, že je podobný jako ten poslední, takže bohužel žádný zlepšení. Jinak jsem se toho dost bála, někdo psal, že to dost bolelo a musím říct, že já to téměř necítila 🙏 Trvalo to asi 2 minuty, pak jsem tam ještě zůstala 10 minut ležet a bylo:)
Tak ve čtvrtek nás to čeká taky
. Ve středu Ovitrelle. Hrozně se těším
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.