Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ket88
Tak to me mrzi. Jinak tu vetu “bohuzel nemam pro Vas dobre zprávy” nesnasim. Slyšela jsem ji vlastně dvakrát a uplne mi zni v uších
hlavně kdyz jsem tam šla poprvé na krev, tak jsem v čekárně premyslela, jak to negativní oznamuji
.. a upřímně být tebou, tak už zkusim rovnou IVF. Ta stimulace neni hrozna, průběh mi přišel dost podobny.
Akorat jsem po tom IVF čekala, ze budu mit porad skvělou náladu a budu dobře naladěna skrz to jak jsou tam šance větší. V den transferu jsem to tak i mela. Dneska mam dva dny po transferu a ta radost ze me bohuzel opadla. Ani nemam pocit, ze jsem vlastne na umělém byla.. ale uvidíme no
Každopádně to IUI je takové nijaké mi přijde.
@Klarina98 no přemýšlím nad tím, že půjdu do toho IVF nebo IUI mi přijde zbytečne..dnes nám dala papíru, že vůbec nevím co co znamená a co si vše vybrat..to je děs jaké ceny tam jsou za různé nadstandarty..🙈 co sis vybrala ty z té nabídky? říkala nám, že máme pocitat okolo 40 🙈 to je mazec ty jo
Ja si vybrala nejake to PICSI a ICSI ![]()
Tak nejak se to jmenovalo
Byla tam prodloužena kultivace na 5-6 dnu
Spermie zavedena primo do vajíčka a vybraná spermie pomoci jakeisi metody.. aby tam zkrátka dali to nejlepší
1 zavedeni, dalších 5 embryí zmrazených
Celkem jsem platila 35 500 Kč.
Plus teda doplatek za injekce cca 3000.
Takze počítej do těch 40 tisíc cca
@Klarina98 teď jsem to četla znova ten papír co a jak je a taky jsem nad tím koumala ještě sem se dívala co je to to fertile 🙈 mám v tom bordel a dnes mám hlavu jak balon jak čtu o tom a přemýšlím co a jak by bylo nejlepší 🙈 a těch injekci máš kolik? četla jsem, že pak po transferu máš být doma cca 5dni a že IVF se považuje za rizikové těhotenství..budeš si brát neschopenku nebo ne
@Ket88
Neschopenku jsem si nebrala. Mam klidnou administrativní práci takže nebylo potřeba. V IVF mi řekli že se to doporiˇucuje spíše ženám, které maji fyzicky náročnou práci.
Jestli je to pak rizikové to nevim, tak daleko jsem ještě nedošla ![]()
Tech injekci jsem si píchala myslim 5 ks..
@Ket88 nejhorší je, že kdybych si vzala neschopenku tak se doma asi zblázním a jenom googlim a hledám příznaky ![]()
V práci nad tim taky občas přemýšlím, ale aspoň mi utečou rychleji ty dny do kontrolní krve
@Klarina98 no já také nemám fyzickou práci, ale spíš psychickou nebo ti lidi mě vysávají energii 🙈 🤣 chodím ráno do práce buď na 3 nebo na 4 takže takový masakr 🤣 🙈 v testech mě vyslo tehdá málo spánku více stresu 🙈 🤣 jinak tam bylo psáno myslím, že když se to povede tak je to jako rizikové bráno, ale nevím jen sem to tam zahlidla..,ale pokud děláš lehkou práci tak to máš v pohodě..můžeš kdyžtak při chvíli do zprávy posunout jak to vše probíhá od začátku do toho transferu, abych věděla co mě asi čeká nebo vůbec nemám šajnu 🙈
@Ket88 tak u nás to taky nedopadlo. Půjdeme tedy ještě jednou na to iui. Když to nedopadne. Tak se uvidí…
@Ledvinka89 já tomu moc nevěřím tomu IUI my půjdem do IVF v příštím cyklu
Ahoj holky, tak mne čeká zítra také první IUI po roce a něco neúspěšného snažení. U mě vše vyšlo v pořádku, problém spíše u partnera. Vyšla mu horší morfologie, takže na IUI se moc netvářili, ale chtěli jsme to aspoň dvakrát zkusit než se rozhodneme pro IVF. Máte prosím za sebou i genetické testy? Nám se o tomhle v caru vůbec nezmínili a já si myslela, že před IVF se dělají vždy. Tak abychom na ně zašli co nejdříve, na výsledek se prý čeká celkem dlouho ![]()
@Em31 píše: Více
My na genetiku čekáme už měsíc a půl, měla by být do konce srpna, říkali dva měsíce
. Nám ji dělali hned při první konzultaci. A jakou máte morfologii, že se na IUI netvářili? U nás IUI chtějí, a to máme morfologii menší než 0,5%.
@bonsaj493 Děkuji za info…tak to já se jich zeptám, dva měsíce jsou docela dost, ale u nás by to tak mohlo vyjít do toho první IVF
Teď dáme tak dva pokusy IUI a budeme doufat. Ta morfologie nám vyšla 2%, tak koukám, že to je taky jak kde 🙈 Vím, že jsme měli ještě u druhého vzorku trošku horší koncentraci, ale prý nic hrozného. Nám řekli rovnou hned právě IVF. Je pravda, ta úspěšnost je tam o dost větší, ale zase jsme si říkali, proč nejdřív nezkusit i tohle:)
@Em31 záleží i na celkovém počtu a pohyblivosti, my měli celkový počet tuším 621 milionů a progresivní pohyb 63%, tak asi proto…
@bonsaj493 Tak to máte dost:) to my měli určitě méně, ale už si to nepamatuji. Ted jsem po prvním IUI a spermiogram jen okomentovali, že je podobný jako ten poslední, takže bohužel žádný zlepšení. Jinak jsem se toho dost bála, někdo psal, že to dost bolelo a musím říct, že já to téměř necítila 🙏 Trvalo to asi 2 minuty, pak jsem tam ještě zůstala 10 minut ležet a bylo:)
Tak ve čtvrtek nás to čeká taky
. Ve středu Ovitrelle. Hrozně se těším
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď