Postup při 1. IUI

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.9.25 11:38

Je to stejné jako iui jen bez iui, takže kouknou na folikul, daji ovitrelle a misto iui se snažíme doma. Byli jsme 2× na iui, ale to nevyšlo a pro nás asi nemá cenu ptže je hlavně u párů, kdy muž má horší spermiogram. Takže jsem si řekla, že zkusíme pouze časovaný styk. Což mi jsme s přítelem oba v pořádku podle CAR, už teda jedno dítě máme doma, které šlo velmi rychle. Druhé se nám bohužel nedaří, nevím z jakého důvodu :,( možná za to může jizva po císaři. Ale nikdo nedokáže říct.

• Citovat
  • Upravit
36
21.9.25 13:36
@Anonymní píše: Více

Jotak už rozumím. A jak dlouho už vám to nejde? Nebo spíš po jaké době jste se rozhodli pro pomoc v centru?
Jinak my taky byli 2× IUI ale bylo nám řečeno to co vam, ze je to spise pro spatne spermiogramy proto nám doporučili rovnou IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.25 16:55
@Klarina98 píše: Více

Snažíme se od ledna, ale už je mi dost přes 30

• Citovat
  • Upravit
3955
25.9.25 16:06

Tak my dnes byli na druhém IUI.. manžel po noční (24 hodin bez spánku), moc mu to prý nešlo, byl tam docela dlouho, začátek mu utekl jinam… :zed: takže oproti minulému výsledku kdy koncentrace byla 149 mil/ml, docela bída :/. Nic moc nečekám… Doktorka docela hrubá, bolelo mě to jako prasátko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.9.25 14:20

@bonsaj493 Tak držím palce, i s horším spermiogramem se může zadařit! :)

My bohužel na druhém IUI nebyli, jelikož v den ultrazvuku jsem měla údajně už po ovulaci.,.docela překvapení o 5 dní dříve než normálně. Takže další pokus teď v novém cyklu a pak už na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3955
26.9.25 17:28
@Em31 píše: Více

Děkuji :lol:. Ještě jsme to doma včera večer i dneska odpoledne pojistili, tam už by snad byl výsledek v normálu tak uvidíme :mrgreen:. A ta dřívější ovulace je k vzteku, já ji teď měla pro změnu trochu opožděnou což je škoda, jinak by to sedlo manželovi přímo do volna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
29.9.25 23:04

Ja to mela uplne stejne. Prisla jsem pozde :-(. Tak jsem zvedava, jak to bude ted. Volala jsem zkraje tyden, ze mam prvni den MS, jenze najednou jsem furt jen spinila a ne a ne se to rozjet. To az vcera. Ale na UTZ jsem objednana na ctvrtek. Asi tam pujdu i tak, to uz snad budu mit tesne po MS. Ale nechci to promeskat znovu. A ctu, ze ovu muze byt i hned po MS, kdyz je kratky cyklus, coz jsem ted mela, kdyz pocitam uz to spineni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
6.10.25 13:26

Ahoj holky, tak já už se ve středu konečně chystám také na druhý pokus. Mám tam teda dva dominantní folikuly, tak uvidíme, snad aspoň jedno by se mohlo zadařit :)

@Carolinka91 Já to měla přesně taky tak…dlouhý nástup ms…na ultrazvuk jsem šla den po tom, co skončila úplně, ale nakonec to nijak nic neovlinilo a díky hormonům je ten proces rychlejší, jelikož už vlastně 12dpo mě čeká inseminace. Normálně mám cykly celkem dlouhé a ovu tak někdy kolem 15-16dpo.
Tak holky držím nám všem palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.10.25 14:19

Tak to moc drzim pesti! Ja kdyz bude vse ok, tak taky ve stredu nebo ct rano. Rano mam kontrolu. Dnes ale mam pocit, ze je ovulace za dvermi. Driv mi prislo, ze ovulaci necitim, ale jak se clovek pozoruje… najednou citi pichani v podbrisku apod. 8) Takze jen doufam, ze to zas neprosvihnu jako posledne. Ale v so rano mel folikul jen 10, tak jeste by mel v klidu vyckavat :D

Tak uvidime, treba budeme cekat spolecne :-). Dej vedet, jak to slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.10.25 14:24

Ahoj holky, jak me ceka druhe kolo IUI, premyslim nad tim načasováním a nechapu jednu vec.
Ovitrelle picham ve stredu v 19:00. Inseminace za 36 hodin, tedy v patek v 7 hodin. Mela jsem to takto i minule, ale stejne to nechapu a i kdyz jsem se na to dnes ptala doktorky, tak mi to nejak nedavalo logiku… jakoze preci se rika, ze spermie maji cekat na vajicko. A pokud budu ovulovat za 24-36 hodin po injekci, tak to uplne nesedi… doktorka rikala neco jakoze tam je 12 hodin, kdy to vajicko je ve hre, ale stejne nechapu, proc se iui nedela treba uz za 24 hod po injekci, aby uz tam byly spermie připravené…?? :nevim:
Muzete mi to nekdo vysvetlit? Mate to nacasovani take takhle?
Dnes mel rano folikul 16 mm, takze nez budu pichat zitra vecer, jeste vyroste. Ale trochu mam chut pichnout si to pozdeji, treba az k pulnoci. Aby byla vetsi sance, ze dojde k inseminaci driv nez k ovulaci…

A kdyby tu byl nekdo po uspesne iui a podelil se o svuj protokol, budu vdecna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3955
7.10.25 14:30
@Carolinka91 píše: Více

Já píchám večer a hned další ráno jdu na IUI vždycky… Takže za nějakých 14 hodin od píchnutí a mě to zase přijde brzy 🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3955
7.10.25 14:30

Jinak u nás nejspíš ani druhý pokus neúspěšný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.10.25 15:55
@bonsaj493 píše: Více

A pamatuješ si, jak velky jsi mela folikul cca v dobe pícháni Ovitrelle? Asi to zalezi i na tom…

Uz jsi dostala MS? Nebo snehobilo na testu? A s cim se chystas do lazni? Nebo jen tak zrelaxovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3955
7.10.25 16:21
@Carolinka91 píše: Více

Poprvé jsem měla 18,6 mm a píchala jsem ten den, to byl jen časovaný styk ale taky ho doporučili ten další den po píchnutí, o jiných dnech nemluvili (my ho teda měli i pak následující den ráno v době ovulace), při dalším pokusu kdy už bylo IUI, jsem byla na utz v pondělí kdy měl folikul 15 mm (v pátek měl 10 mm), píchala jsem pak ve středu a na IUI jsme šli ve čtvrtek a teď naposledy úplně stejně :). Ovulace po Ovitrelle by měla pokaždé proběhnout +- ve stejný čas bez ohledu na velikost folikulu, pokud už není nějak extra velký (např 24 mm). Protože on pak finálně dozraje zevnitř a na to potřebuje ten čas po píchnutí, ikdyz má v době píchnutí úplně ideální velikost k ovulaci, tak Ovitrelle by ho měl o těch 36 hodin zadržet jakoby…

MS mám dostat až v pátek nebo sobotu, ale na testu bílo :roll:.

A do lázní chci prostě na neplodnost, do František nebo Klimkovic :). Mám za sebou v minulosti i operace v malé pánvi - slepák, odstranění srůstů, měla jsem jet už tehdy ale nakonec jsem díky situaci v rodině nejela, teď bych se ráda zeptala doktorky v caru, zda by mi je napsala, ale neměl by to být problém. Podmínka pojišťovny je prostě ten rok snažení a nějaká základní vyšetření což máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.10.25 17:39

Diky za info, no asi si to píchnu o neco pozdeji, az prijdu z prace kolem 22. To by mel mit folikul kolem 19 mm. Budu tak klidnejsi. A pak dej se vule vesmiru. Zase dlouhe cekani.

Snehobilo je neprijemne, chci priste pockat fakt az do 14. dne, nemam na to nervy. To bych fakt musela citit echt priznaky.

Kazdopadne, teprve druhy pokus, neklesejme na mysli. S tou pravdepodobnosti to chce zkusit aspon 6× :D

Lazne zni fajn a z nich na tydenni pobyt, kde se budete oddavat nonstop radovankam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.