Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Carolinka91 píše: Více
Já po novém roce po lázních (pokud mi je schválí pojišťovna), bych chtěla řešit už IVF… Už se mi nechtějí ztrácet další měsíce :/. 90% holek z naší kliniky je na IVF s tím problémem co máme my, už se mi moc nechce věřit na zázrak, jsem z toho už zlomená
… Na šest pokusu celkem bych neměla už nervy, dáme třetí jestli to časově vyjde a kašlu na to.
Rozumim, ja o IVF neuvazuju. Nikdy nerikej nikdy, ale znam bohuzel tolik spatnych pribehu kolem toho, ze se toho vlastne bojim. Takze doufam, ze zvladnu otehotnet takto.
Hlavne tomu verit, ale sama vim, ze kazdy nevydareny pokus na cloveka dolehne.
Ahoj holky, tak se k Vám přidávám do klubu…jestli mohu? 😊 💐 Jsme s manželem po první konzultaci v centru…čekám na první MS před IUI… pročítala jsem si vaší konverzaci…a VŠEM Vám držím palce 🙏 💕 ať se zadaří co nejdříve, či pokud se už zadařilo tak ať je vše v pořádku 🙏 ☺️ 🍀 🍀
Ahoj holky, tak jsem z druhého IUI šla taková nesvá. Tentokrát mě nenechali ležet ani vteřinu, injekci jsem dostala až po zákroku, a ještě jinou než minule Ovitrelle a jak jsem byla celkově taková mimo, tak jsem se blbka ani nezeptala, proč teď je to jinak. No nevadí…holt prostě uvidím za 14dní. Jediné co teď vím, že to bylo moje poslední IUI. Jak píšeš @bonsaj493 nemám na to taky nervy 😀 V hlavě mám pak milion myšlenek 😩 Jak nám vlastně řekli i na začátku v caru, že ty pokusy IUI pak bývají spíš pro ten pár čím dál ještě větším stresem…takže více než ty dva dávat prostě nebudeme 🙁
@Carolinka91 Já to měla minule přesně taky tak no, v pondělí v 19h injekce a ve středu dokonce až v 10h jsem tam šla. Taky jsem se bála, abych to neprošvihla, ale dle bolesti mi ovu dorazila opravdu za těch cca 36h…ale taky mi přijde logičtější jak to má @bonsaj493, že to má hned druhý den po injekci.
@Ann2506 Tak také držím moc palce! 🙂 Ať to klapne hned při prvním pokusu! ☺️
@Em31 děkuju moc💐ale jsem k tomu skeptická🤔 spíš počítám že nás ivf nemine…😊 Ale kdyby vyšlo IUI tak se samozřejmě zlobit vuuubec nebudu… možná že by mě to i zaskočilo, že to vyšlo, když ty procenta úspěšnosti u toho jsou tak malé 😅 ale nebudu předbíhat… spíš jsem zvědavá a ráda, že se konečně něco děje v tomto směru 🙏 i když musím říct že jak jsme teď byli na první konzultaci a dvě holky v čekárně plakaly že to nevyšlo, tak mi to bylo líto za ně a říkala jsem si, sakra stojí to za toto trápení? 🙄 No nic, dneska jsem si už bláznivka nakoupila zásobu testů a jen čekat 😅 🙏
@Em31 píše: Více
Byla jsi dnes? Takze ti dali injekci na ovulaci az po iui? Tak mne to dava logiku, ikdyz se to bezne dela jinak. Ja si ji pichnu aspon tak, aby mi tech 36 hod vyslo taky az po iui.
Jinak me taky nenechali lezet. Ale pry to neni treba, kdyz se to zavadi az nekam hluboko, ze proste nevytecou
tak jim verim, ale pro ten pocit by clovek chvilu klidu ocenil. Ale zname ty plne cekarny.
Ja kdyz tam sedim, tak si taky rikam, co je to pribehu okolo. Brecet jsem tam jeste nikoho nevidela. Max. poznam, kdo je tam poprve. Ja uz si tam pripadam protrele, jak tam furt litam na kontrolu fulikul ![]()
Jo a vcera i dnes na ovulacnim testu slabe carky, tak to tak odpovida. Zitra po ovitrelle uz bude dalnice, predpokladam.
Ano, byla jsem včera a po inseminaci jsem šla za sestřičkou a ta mi to tam rovnou píchla, takže aspoň jsem nemusela sama doma. Jako určitě je lepší když ovulace přijde až později než naopak:) Což u mne teď tak bude určitě, tak snad tam nějakou tu dobu budou vyčkávat ![]()
Musím ale říct, že s porovnáním s tou první mi přišlo, že tady mi to zavedli lépe (měla jsem na to někoho jiného než minule).
Já pořád takovou tu naději v sobě držím, ale skeptická jsem taky
Aspoň to zklamání pak není tak moc velký. Když vezmu kolik páru tam člověk potká na každý kontrole, je mi z toho kolikrát fakt smutno ![]()
@Carolinka91 Tak zítra držím palce! U toho druhého pokusu je šance zase o něco větší:)
Mě je taky smutno z toho kolik tam potkávám lidí a jak se z toho vlastně vytrácí ta láska a je to čistě o medicíně a penězích
.
Jinak my ve středu máme telefonickou konzultaci s naší doktorkou… Bude u toho i manžel takže vše uslyší. Tento cyklus asi nebude nic, od včera jsem na neschopence, mám naštípnutou kost pod kotníkem. A pak další asi poslední pokus IUI, pokud to dobře vyjde.
@Em31 píše: Více
Jako bych četla popis svého „pokusu“. Jeho výsledkům už jsou čtyři
. Držím palce ![]()
Holky ráda bych se vás ještě zeptala, řešíte tento náš společný „problém“ s někým jiným než s partnerem nebo tady na diskuzi? Jestli třeba vaše okolí ví, čím procházíte?
@Ann2506 píše: Více
Ano, kamaradka me podporuje, segra to vi, i nekdo z prace obecne. Ale furt plati, ze cim min lidi, tim lip. Protoze pak se vsichni ptaji… jak to dopadlo? A kdyz to nedopadne, je to tezky furt opakovat, i kdyz se oni snazi o podporu ve stylu “priste to klapne”. Za me idealne, kdyby to nevedel nikdo.
Ja jdu dnes na to. Prijde mi, ze ovulace jeste nebyla, coz jsem rada, ale nevim, zda ji vubec ucitim. Vnimam posledni hodiny jen obcasne takove tupe pichani. Hlen nic. Kazdopadne jsem skoro nespala, takze se tesim, az si po zakroku dachnu
![]()
Tak dej vedet, co vam povi. Tys mela ted ty pokusy nativni? Bez nejake stimulace? Jen Ovitrelle? Ja to mam tak.
@Anonymní píše: VíceDik za tadle slova nadeje. Snad je tu casem budu taky sirit ![]()
@Ann2506 píše: Více
U mě to ví mamka, kolega a jedna kolegyně v práci, šéfka obecně, že řešíme na klinice
. Kamarádka to ví… Ale nikdo s tím zkušenosti nemá no, tak pomoct moc nedokážou…
@Carolinka91 píše: Více
Jojo, nativní, já ovuluju normálně
. Jen Ovitrelle pro jistotu…
U mě to krom nejbližší rodiny nikdo neví… právě kvůli otázkám jestli už? 🙄 A kamarádka která má prcka z ivf, tak to je takový můj případný přítel na telefonu 🤭 holky a brala jste některá letrozol? Nevíte kolik stojí? 🤔 Na netu jsem vyčetla že asi necelou dvojku? A ohledně IUI se něco doplácí při samotném výkonu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.