Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mamaho není pravda že musí být druhá dávka do 12 měsíců od první. Rozmezí je udávano od 6 do 10 měsíců v odůvodilelných případech později. Myslím, že jste ten odůvoditelný případ. Já bych po této reakci své dítě druhou dávkou neočkovala, možná až v pubertě, ale spíše vůbec. Většina dětí má protilátky již po první dávce, co je zkusit nabrat, to by mohla napsat žádanku i Dr. pokud jste měli takovou reakci…a pak se rozhodnout…
Ahoj maminky, chtěla bych oživit tuto diskusi a zeptat se těch, jejichž dítka už mají Priorix za sebou jaká byla reakce v případě očkování v 18.měsících a ve 2 letech. Mockrát děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla bych oživit tuto diskusi a zeptat se těch, jejichž dítka už mají Priorix za sebou jaká byla reakce v případě očkování v 18.měsících a ve 2 letech. Mockrát děkuji
Tak Kristý měla na první očkování teploty, 11. den po očkování ji začly teploty, kolem 39
, trvalo to cca 2 dny (přesně si už nevzpomínám), pak už dobré. Druhá dávka byla bez reakce
…
Kluk měl reakci blbou. Byl osypanej, horečky, šíleně chrchlal, zvracel. Ale těžko říc, co bylo po priorixu. Mám dojem, že spíš ještě k tomu něco dalšího lapil.
@Anonymní píše:
Holky děkuji a kolik dětičkám bylo
dostL ho na osmnáctiměsíční
Zdravím ![]()
Byla jsem s dcerou na rocni prohlidce a v breznu mame prijit na ockovani Priorixu, coz bude mit prave 14 mesicu. Navic dcerka v roce ma 7,7kg, tak se mi do ni taky nechce rvat tolik vakcin za sebou. Na rocni ted dostala 4. hexu a 4. Synflorix. Den a pul mela pres 38. Co myslite? Neni to v breznu brzo??? ![]()
Tak to odlož.
Času dost.
Já priorix u staršího odložila na 18m. U mladší asi ještě na později, ale to kvuli zdravotnímu stavu.
@JaninkaKelt píše:
Zdravím
Byla jsem s dcerou na rocni prohlidce a v breznu mame prijit na ockovani Priorixu, coz bude mit prave 14 mesicu. Navic dcerka v roce ma 7,7kg, tak se mi do ni taky nechce rvat tolik vakcin za sebou. Na rocni ted dostala 4. hexu a 4. Synflorix. Den a pul mela pres 38. Co myslite? Neni to v breznu brzo???
Ale Priorix se může až od 15.měsíců!!!
No, to je taky fakt.
A proč anonym? ![]()
Příspěvek upraven 21.01.13 v 14:15
@JaninkaKelt Ahoj, hodně jsem si ohledně tohoto očkování zjišťovala, dost se doporučuje počkat po druhém roce. Kvůli vyvinutí mozku a uzavření určité membrány v mozku (hemato..cosi, nejsem schopná si to pamatovat
). Lépe to pak organismus snáší. Jde o živou vakcínu. Vyhláška neudává horní hranici očkování, není kam spěchat
Kvůli školce budeme očkovat asi ve 28 měsících, jinak bych počkala před pubertou. Přečti si příbalový leták, najdi si info o nemocích a pak se ti bude líp rozhodovat ![]()
Ten s neštovice má bych nikdy nedala. Kamarádka je sestra na dětském a mají s tím vyloženě blbé zkušenosti! Raději ani nebudu ŕíkat… Ale nedávejte to
@Nadji píše:
@JaninkaKelt Ahoj, hodně jsem si ohledně tohoto očkování zjišťovala, dost se doporučuje počkat po druhém roce. Kvůli vyvinutí mozku a uzavření určité membrány v mozku (hemato..cosi, nejsem schopná si to pamatovat). Lépe to pak organismus snáší. Jde o živou vakcínu. Vyhláška neudává horní hranici očkování, není kam spěchat
Kvůli školce budeme očkovat asi ve 28 měsících, jinak bych počkala před pubertou. Přečti si příbalový leták, najdi si info o nemocích a pak se ti bude líp rozhodovat
můžeš mi dát nějaký rozumný odkaz, kde je o vývoji hematoencefalitické bariéry něco v tomto smyslu napsáno? dík