Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@elfans jj dneska 23+0:) dekuju, jinak ten test na protilatky pak taky zvazuju, ale myslim, ze budeme ockovany nejdriv na jare 2014.. zase nevim co je lepsi, jestli ja jeste tehotna nebo pak mit doma novorozence?! ale druhymu MMR bych se radsi vyhla, pude-li to.. a jak se mate vy???
@janajelinkova9 mohla bych tě poprosit o odkaz na tu publikaci?
Chtěla jsem to odložit ale utla mě a já se nechala a teď nevím co dělat, vím že ty nemoci jsou nebezpečné a že by už byl malý chráněný ale na druhou stranu se nemá od koho nakazit když nechodí do školky
i když snáší očkování dobře - hexu, stejně se bojím reakce, v roce má 8900g je maličký…
Děkuji všem za reakce ![]()
@Cosmic Já nad tím už asi 14 dní přemýšlím, protože v dubnu k zápisu do školky už potřebuje potvrzení a já nemám nejmenší chuť očkovat teď v období chřipky. A přeočkování mě štve taky, nechápu proč je tak rozdílná legislativa třeba u nás a na Slovensku, nejradši bych přeočkovávala taky až před pubertou… Je to k prdu. Priorix a těhotenství/novorozeně se řeší hodně, pokud máš rozumnou doktorku, tak se domluv přímo s ní nebo gynekologem.
Ahoj, také to řeším. Naše dr. chce očkovat v 15-ti priorix a v 18-ti hexu. Mám strach, že se hexa díky chřipkovému období nestihne. Chtěla jsem to otočit, ale dr. řekla že ne. Že ona to očkuje tak. Co s tím? Může ona odmítnout naočkovat dítě tak jak já chci??
@kitty77
Podivej se na webovky vakciny.net, pocti si, tam to najdes. Muzes napsat petrasovi do poradny, odpovida rychle.
U doktorky rekni, ze chces ockovat ve 2 letech, jsi si vedoma rizik i prinosu a kde ji mas zadost o odklad podepsat. Mozna to ani nebude vyzadovat. Hlavne dohodu dodrz, neni v tomto nic trapnejsiho nez se vymlovat na nemoci a doktorce lhat.
@Enoulik píše:
Ahoj, také to řeším. Naše dr. chce očkovat v 15-ti priorix a v 18-ti hexu. Mám strach, že se hexa díky chřipkovému období nestihne. Chtěla jsem to otočit, ale dr. řekla že ne. Že ona to očkuje tak. Co s tím? Může ona odmítnout naočkovat dítě tak jak já chci??
Odmitnout muze, samozrejme. Ale je to taky o dohode, rekni, ze chces stihnout jiste hexu, tak ze bys dala prednost ji, ale nazapomen ze od predchozi davky hexy musi uplynout minimalne 6 mesicu (za predpokladu ze ta planovana ted je posledni).
Osobne ale v jejim postupu chybu nevidim, da se ted dat mmr a hexa na jare, kdyby nahodou ditko marodilo… Kolik by pak bylo mrneti, 20 mesicu?
@BellinkaX 15 má teď, odstup od 3 hexy je to 7 měsíců, 18 bude mít v únoru a dr. bude chtít naočkovat určitě tak jak je uvedeno DO 18-ti měsíců.
@Enoulik píše:
@BellinkaX 15 má teď, odstup od 3 hexy je to 7 měsíců, 18 bude mít v únoru a dr. bude chtít naočkovat určitě tak jak je uvedeno DO 18-ti měsíců.
Určité nejdriv tu posledni hexu. Protože pokud by ockovala Priorix, to je živá vakcina a po ni je nutne čekat aspon pul roku nez se muže očkovat další vakcina. Toto uváděl výrobce u TBC (živá vakcina), ale plošné se to nedodrzovalo. Možná i proto děti mely různé neuro problémy.
@Enoulik píše:
Neni v tom problem, jak chce dr, pokud se bojis infektu v unoru, tak se tyden pred ockovanim trochu omezis v navstevach a obchodacich. No a pokud omarodi, tak se to holt do 18ti mesicu nestihne.
Zaroven nevidim problem v tebou navrhovanem postupu, dej jeste s doktorkou rec.
@BellinkaX dá se Priorix nahradit nějakou neživou vakcínou?
@Bubiii píše:
Určité nejdriv tu posledni hexu. Protože pokud by ockovala Priorix, to je živá vakcina a po ni je nutne čekat aspon pul roku nez se muže očkovat další vakcina. Toto uváděl výrobce u TBC (živá vakcina), ale plošné se to nedodrzovalo. Možná i proto děti mely různé neuro problémy.
Nesmysl.
Odstup od zive vakciny je minimalne 1 mesic. Cili 3 mesice jsou naprosto vporadku.
A v SPC u BCG vakciny se jiste doctes odstup minimalne 2 mesice, nejdrive vsak po zhojeni chranicky. Duvod bylo opetovne hnisani chranicky a uzlin, nikoliv tedy neuro problemy a nikoliv 6 mesicu. Nicmene protoze se bavime u Priorixu, je toto (BCG) vcelku zbytecne resit.
@anickadomnik píše:
@BellinkaX dá se Priorix nahradit nějakou neživou vakcínou?
Ne. O ruznych ockovacich latkach si muzes precist na vakciny.net, je to tam pekne vypsane a srozumitelne. Alternativa Trivivac, take ziva, neni k dostani, uz celkem dlouho.
@BellinkaX já jen jestli se dá nějak zaměnit živá za neživou když živou nemůžeme očkovat, na odkaz mrknu
@anickadomnik
Neni nic, pokud mate kontraindikaci, tak se neockuje. A co ze nemuzete? Klidne via SZ, jen ze zajmu…
@medvidek píše: …
Já bych takhle malyčké dítě neočkovala.
Mám 23m dcerku, která si teď prochází neštovicema, jsem ráda, že bude mít protilátky na celý život.
ehmm ![]()
Já dám kolem 2. roku a bez neštovic